Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts piedāvā visprecīzāko PČ eksperta prognozi

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts piedāvā visprecīzāko PČ eksperta prognozi
Foto: Reuters/Scanpix

Esmu Dīvāna eksperts un mans viedoklis par Latvijas hokeja izlasi ir tik nopietns, ka dažs to iedomājas uztvert nenopietni. Bobs ir normāls treneris, bet, ja viņš ieklausītos manā padomā, tad pasaules čempionu kauss tiktu atvests uz Rīgu. Skāde tikai tāda, ka Bobs uz maniem telefona zvaniem un īsziņām neatbild. Tādēļ izdaru visprecīzāko prognozi par gaidāmo pasaules čempionātu, kuru veiks jebkurš no pašpasludinātajiem ekspertiem.

Paceļam miestiņa kausus par kārtējo hokeja pavasari, jo tieši saldā apiņu garša priecēs biežāk nekā rezultāts uz rezultāts uz Ondreja Nepela arēnas lielā video kuba Bratislavā. Ja jau vienreiz uz pasaules meistarsacīkstēm spētu savākt labāko sastāvu, tad kaut kur tuneļa galā pusfināla gaismiņa nozibētu un medaļu skaņa nodžinkstētu. Zemgus šajā pavasarī cilās hanteles, lai spēcīgi parakstītos uz jaunā kontrakta punktotajām līnijām. Šim turnīram nav piekarināti pieci olimpiskie riņķi, lai sagaidītu Karsuma spēlēšanu sarkanbaltsarkanajā, bet Soča nevar nostāvēt uz slidām, lai nesatraumētu kapteini Daugavu. Pie visa šī jāpabrīnās, ka šopavasar izlases sastāvā vieta nav atradusies Spruktam un Cipulim.

11. maijs pret Austriju

Bobs uz turnīra pirmo spēli vārtos liks sagatavošanās posmu aizvadījušo Gudi, ļaujot tikko uz Slovākiju atbraukušajam Elvim miera vējos gatavoties nopietnākiem mačiem. Pirmais periods būs auksta duša. Pirmajās astoņās minūtēs austrieši no pieciem metieniem iemetīs divas bankas. Pesimistiskākie izlases līdzjutēji sāks pamest Bratislavas arēnu, lai novāktu Družbas parkā savu uzcelto telšu pilsētiņu un iegādātos autobusa biļeti mājupceļam. Bēdu ieleja vēl dziļāka kļūs trešdaļas pēdējā minūtē, kad latvieši izdarīs bērnišķīgu kļūdu piespēlē viduszonā. Austrieši divatā aizskries ātrajā uzbrukumā pret vienu aizsargu un izspēlēs līdz tukšiem vārtiem, liekot Boba komandai periodu beigt ar 0:3.

Ejot uz ģērbtuvēm, Bobs dos zīmi jaunajam gurķim Grigalam, lai sāk sildīties. Taču ģērbtuvē Gudis iespers pa miskasti, liekot tai uzmest četrus kūleņus pirms apstāšanās pie Boba kurpju purngaliem. Vārtsarga acīs degs velnišķīgs niknums un kanādietis atkal noticēs Gudum, dodot iespēju turpināt spēli. Otrajā periodā Latvijas izlase tiks pie sava pirmā gola. Ābols no vārtu priekšas iebakstīts atlēkušo ripu pēc Ķēniņa metiena, bet Cibuļskis vairākumā iešaus no zilās līnijas, pirms pēdējā perioda samazinot starpību līdz minimumam. Trešajā trešdaļā Gudis izvilks devītniekā lidojošu ripu, bet sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Indrašis apvīsies apkārt diviem pretinieku aizsargiem un izlīdzinās rezultātu – 3:3. Papildlaikā būs vajadzīgas četras minūtes, lai Balcers veiktu reidu no savas aizsardzības zonas un izģērbtu pretinieku vārtsargu, izraujot Latvijas izlasei uzvaru un pirmos divus punktus čempionātā.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Austrija 4:3 P

12. maijs pret Šveici

Vārtos Elvis! Abām komandām vārtsargi būs kā drošība Šveices bankā. To, ka Elvis labu brīdi nav spēlējis, nevarēs just, jo Elvis pirmajā periodā izvilks pusotru drošu šveiciešu vārtu guvumu. Arī pretējo pusi atslēgt neizdosies un pirmais periods beigsies pa nullēm. Otrajā periodā Ķēniņš plosīsies pie bortiem un vienlaicīgi ielīmēs trīs šveiciešus apmalē. Elvis uzmetīs kūleni Irbes stilā un atsitīs ripu, esot ar muguru uz ledus un pie pārliktņa paceltiem kājsargiem. Taču perioda beigās Latvija spēlēs lielajā skaitliskajā mazākumā un nokļūs iedzinējos.

Pēdējā perioda astotajā minūtē Bļugers ieies šveiciešu aizsardzības zonā un iemetīs ripu tuvajā vārtu stūrī virs vārtsarga pleca. Taču prieki par rezultāta izlīdzināšanu būs īsi, jo šveicieši 45 sekundēs iemetīs vienu ripu pretī, atgriežoties vadībā. Pēdējā pusotrā minūtē Elvis tiks nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju. Izlases kapteinis Dārziņš trāpīs pa Šveices stabu, bet pēdējās sekundēs sarkanie krusti aizmetīs garām tukšajiem Latvijas vārtiem.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Šveice 1:2

14. maijs pret Itāliju

Tpfff… Makaronu rijēji tak uz slidām nemāk nostāvēt. Pret šiem varētu laukumā sūtīt arī Optibet hokeja līgas izlasi un uzvaru izmocītu. Ja būs jauks laiks un spīdēs silta saulīte, tad šīs spēles laikā droši var braukt pie dabas pacept gaļu – interesanti nebūs. Jau pirmajā periodā Latvijas izlase sametīs trīs bankas. Pirmo golu no zilās iešķils Soča, bet otro un trešo līdz tukšiem vārtiem izspēlēs bračkas Bukarti.

Otrajā periodā minūti viens pats ap itāļu vārtiem slidos Balcers, kamēr vārtsargam paliks slikti ap dūšu un Latvijas izlases uzbrucējs ieslidinās ripuli tukša vārtu stūrī. Ceturto banku ar gaļu vārtos iestums Ķēniņš, liekot Itālijas trenerim izprintēt periodu pārtraukumā sagatavoto atlūgumu. Trešajā periodā divas trešdaļas spēles laika uz ledus pavadīs Latvijas ceturtā maiņa, savstarpēji sacenšoties pretinieku samīļošanā pie bortiem. Punktu uz I uzliks Meija, ieslidinot ripu vārtos caur pretinieka kājsargiem.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Itālija 5:0

16. maijs pret Čehiju

Reti, kad dzīvē ir tik viegli kaut ko paredzēt kā iznākumus spēlē starp Latvijas un Čehijas hokeja izlasēm – 1:3. Tāds vienmēr ir bijis rezultāts un tādu droši var ierakstīt turnīra tabulās. Droši komandu treneri varētu vienoties un neapgrūtināt spēlētājus ar tām sešdesmit spēles laika minūtēm. Taču detalizētu spēles izklāstu varu dot, nav jau grūti.

Vārtos būs Elvis. Visu pirmo periodu Čehija izdarīs spiedienu uz vārtiem, bet mūris būs vietā un pāris reizes palīdzēs veiksme. Dažas minūtes pirms perioda beigām divatā Latvijas izlase aizskries pretuzbrukumā, kuru ar rezultatīvu metienu pabeigs Dārziņš. Pēc perioda 1:0. Otrais periods kā uz nažiem. Čehi sāks nervozēt un nopelnīs vairākus noraidījumus, bet latvieši vairākumā nemācēs nostāties uzbrukuma zonā. Kulda nometīs cimdus un izkausies. Trešā perioda pirmajās trīs minūtēs čehi skries kā viesulis un iemetīs divus vārtus. Nu jau Boba zēniem jāskrien atspēlēties. Ripa čehu vārtos spītīgi neies un nāksies nomainīt Elvi pret sesto laukuma spēlētāju. Čehi atšķirībā no šveiciešiem nenotizlosies un iemetīs tukšos.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Čehija 1:3

18. maijs pret Krieviju

Sarkanais ceļa rullis čempionāta sākumā no pretiniekiem būs pagatavojis plānās mīklas cepumus, visās spēlēs līdz Latvijas mačam sametot vismaz par piecām ripām vairāk nekā pretinieki. Arī Latvijas vārtos Gudis nebūs liels šķērslis, pirmajās sešās minūtēs krieviem panākot jau 2:0. Perioda otrajā pusē, ka jau mākslinieks, daili uz ledus demonstrēs Indrašis. Trīs reizes Indrašis, vedot ripu pāri vidus zonai, uztaisīs Sorokina pirueti. Līdzjutēji pārbaudīs vai tiešām kausā ir aldarītis vai tikai limpompo limonāde, jo uz ledus būs īsta daiļslidošana.

Otrajā trešdaļā vienus vārtus atpakaļ atmetīs Bļugers, bet pirms trešdaļas beigām ripa vēl divas reizes ielidos vārtos pēc Krievijas metieniem. Noslēdzošajā trešdaļā krievi būs nometuši apgriezienus un pāris minūtēs Latvijas hokejistiem pat izdosies atrasties pretinieku aizsardzības zonā. Perioda otrajā pusē Galviņš ieslidos vārtu priekšā un atbrīvosies pie tālā staba, kur, saņēmis piespēli, gūs Latvijas otros vārtus. Ar to arī viss beigsies. Pēc spēles manabalss.lv parādīsies parakstu vākšanas kampaņa par Sorokina piruetes pārsaukšanu Indraša vārdā.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Krievija 2:4

20. maijs pret Zviedriju

Latvijas fani pirms katra pavasara nostaļģiski aizdomājas par trīs blondīnēm, bet spēlē pret pasaules čempioniem TV operatori visbiežāk tribīnēs fokusēs kamerās blondās zviedru skaistules. Mača sākumā gan viņas nebūs tik smaidīgas kā ierasts, jo otrajā minūtē Ābols pārsteigs Lundkvistu, iemetot ripu zem vārtsarga paduses. Dzeltenie metīsies atmest ripu atpakaļ, taču pēc kļūdas uz zilās līnijas zviedri ripu pazaudēs un Rihards Bukarts aizskries viens pret vārtiem, panākot divu vārtu pārsvaru. Ar nullīti zviedri pārtraukumā neies, jo trīs minūtes pirms perioda beigām arī Elvim nāksies pirmo reizi spēlē kapitulēt.

Otrajā periodā Elvis ķers visu, kas palaists viņa vārtu virzienā, bet perioda vidū Latvija uzvarēs cīņu aiz zviedru vārtiem. No aizvārtes priekšā izlīdīs Ķēniņš, panākot 3:1. Zviedri šokā, latviešiem sāk trīcēt ceļgali no domas par potenciālo uzvaru. Trešajā periodā Zviedrija spiedīs. Trīs ar pusi minūtes zviedri būs iespieduši Latvijas piecinieku aizsardzības zonā. Aizsargi vairs nespēs nostāvēt kājās un zviedri izspēlēs metienu līdz tukšiem vārtiem – vienas bankas starpība. Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām īsā laikā divi noraidījumi. Spēlējot lielajā skaitliskajā mazākumā aizsardzība vēlreiz neizturēs un rezultāts neizšķirts. Vienu punktu izdosies iegūt, bet papildlaika pirmajā uzbrukumā Zviedrija nokārtos uzvaru.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Zviedrija 3:4 P

21. maijs pret Norvēģiju

Cerības uz izslēgšanas spēlēm zudušas – ar norvēģiem atlicis cīkstēties par piekto vietu grupā. Pirmie spēles rēķinu atver vikingi, noķerot latviešus uz pretuzbrukumu. Perioda vidū skaitliskajā vairākumā rezultātu izlīdzina Balcers, panākot 1:1. Otrajā periodā norvēģi spēlēs nedisciplinēti un vairākkārt noraidīsies. Latvijas izlase nebūs oriģināla un cauri izies tā pati sadarbība, kas pirmajā periodā – Balcers izvirza vadībā Latvijas izlasi. Otrajā trešdaļā tas paliks vienīgais vārtu guvums. Trešā perioda sākumā Norvēģija pazaudē ripu vidus zonā. Latvijas uzbrucēji aizskrien trīs pret vienu aizsargu. Ripa Balceram, bet viņš paskoposies, neatdodot piespēli kolēģim, bet pats iemetīs tālajā stūrī virs vārtsarga pleca. Balceram “hat-trick”. Līdz spēles beigām vienus vārtus ledus lāči iebakstīs, bet no Bratislavas Latvijas izlase aizbrauks savas himnas pavadījumā. Norvēģijas hokeja federācija pieprasīs Fāzelam atgriezt viņu asociācijā izaudzināto Balceru norvēģu rīcībā nākotnes čempionātiem.

Dīvāna eksperta prognoze: Latvija – Norvēģija 3:2

  -1 [+] [-]

, 2019-05-10 19:52, pirms 5 gadiem
Ja godīgi, tad šis pat varētu būt ļoti reāls scenārijs.

     [+] [-]

, 2019-05-10 19:59, pirms 5 gadiem
Janens12345 rakstīja: Ja godīgi, tad šis pat varētu būt ļoti reāls scenārijs.
Pret Zviedriju papildlaiks ? Nunu. Un pret Aus nebūs nekāds papildlaiks 3:1 ņemsim

  -1 [+] [-]

, 2019-05-10 20:00, pirms 5 gadiem
Beigās aprāviens. Es domāju, ka papidlaikā Zviedri, Čehi un Šveice ir ņemami, vai vismaz no tām komandām paņemt pa punktam arī būtu labs variants.

     [+] [-]

, 2019-05-10 20:09, pirms 5 gadiem
Džonnijs rakstīja: Beigās aprāviens. Es domāju, ka papidlaikā Zviedri, Čehi un Šveice ir ņemami, vai vismaz no tām komandām paņemt pa punktam arī būtu labs variants.
tieši papildlaikā?

     [+] [-]

, 2019-05-10 20:17, pirms 5 gadiem
nu jau gan sasapņojies.. Ar tādu sastāvu, kāds šogad ir Norvēģijai labāk uz spēli vispār neierasties..

  +1 [+] [-]

, 2019-05-10 20:30, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: tieši papildlaikā?
Kā tad savādāk. Papildlaikā ņemamas komandas.

     [+] [-]

, 2019-05-10 20:39, pirms 5 gadiem
Dīvāna eksperts laikam nav latvietis, jo nu šis scenārijs tiešām izklausās diezgan reālistisks

  -2 [+] [-]

, 2019-05-10 20:59, pirms 5 gadiem
Nepiekritīšu, parasti mums itāļi ir stipri neparocīgāki par austriešiem.

     [+] [-]

, 2019-05-10 22:30, pirms 5 gadiem
Janens12345 rakstīja: Ja godīgi, tad šis pat varētu būt ļoti reāls scenārijs.
Izņemot 5:0 pret Itāliju, tam gan es neticu.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-10 22:41, pirms 5 gadiem
SC vajadzeja šo rakstīt kā parastu rakstu, nebija obligāti savi pieteikt virsrakstā

     [+] [-]

, 2019-05-10 22:51, pirms 5 gadiem
Janens12345 rakstīja: Ja godīgi...
vai tad tu visu laiku melo, ja tikai šo raksti godīgi?!

     [+] [-]

, 2019-05-10 23:14, pirms 5 gadiem
tāds sviests... es par tekstu. bet arī prognozes - bet nu, tas jau skaidrs, ka šitādā ierakstā tās ir humoram.

     [+] [-]

, 2019-05-10 23:47, pirms 5 gadiem
Jēga tagad skatīties čempi?
Matulim par rakstu 5.

     [+] [-]

, 2019-05-11 09:22, pirms 5 gadiem
Podriks rakstīja: nu jau gan sasapņojies.. Ar tādu sastāvu, kāds šogad ir Norvēģijai labāk uz spēli vispār neierasties..
Kas vainas sastāvam> Miķelis , Karsums - ar viņeim vairs nerēķinos arī nākotnē. Trūkst Girgensons, Džeriņš, Daugaviņš, var minēt arī Pavlovu. Kalniņš daļēji jo vārtsragi mums ir. PČ mums nekad nav bijis ideāls sastāvs.