Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Bez Tavaresa Kanādai medaļas nespīd, uzskata eksperts

Emils Ozerinskis

Bez Tavaresa Kanādai medaļas nespīd, uzskata eksperts
Džons Tavaress. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Kanādas hokeja izlasei, kura palikusi bez sava vadošā uzbrucēja Džona Tavaresa, šajā pasaules čempionātā būs ļoti grūti izcīnīt medaļas, uzskata TSN hokeja eksperts Derens Dregers.

28. gadus vecais Toronto "Maple Leafs" uzbrucējs Džons Tavaress pirms šī pasaules čempionāta bija lielākā Kanādas izlases zvaigzne, kurai tika paredzēta atslēgas loma kopumā jaunajā kanādiešu sastāva modelī. Tavaresam ir četru pasaules čempionātu pieredze, kamēr lielākā daļa Kanādas izlases spēlētāju šodien piedzīvos savu debiju šāda mēroga turnīrā.

Tavaress traumā iedzīvojās šīs nedēļas sākumā, aizvadot treniņu. Spēlētājs nepiedalījās Kanādas izlases pārbaudes spēlē pret Latvijas izlases pirmo pretinieci Austriju. Bratislavā Tavaress centās piedalīties komandas treniņā, taču spēlētājs jutis diskomfortu un būs nepieciešami medicīniskie izmeklējumi, lai noteiktu traumas pakāpi. Toronto "Maple Leafs" pieprasījusi, lai komandas zvaigzne atgrieztos Kanādā, kur tiks veikta izmeklēšana.

"Tavaresa statusa spēlētājs Kanādas izlasē nav aizstājams," uzskata TSN analītiķis Derens Dregers. "No komandām, kas izstājušās Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā, varētu gaidīt tādas zvaigznes kā Džeimijs Bens un Tailes Segins. Taču viņi tikko izgājuši cauri karam. Negaidu, ka kāda no zvaigznēm pievienosies Kanādas izlasei."

Dregens jau pirms čempionāta uzskatījis, ka Kanādai pietrūkst zvaigznes: "Ņemot vērā Tavaresa trūkumu, kanādiešiem būs sarežģīti aizsniegties līdz medaļām, jo trūkst zvaigžņu. ASV komanda ir piepildīta ar labiem spēlētājiem. Gribat redzēt ļoti labu komandu, paskatieties uz krieviem. Tas gan nenozīmē to, ka kanādieši nesacentīsies. Aizsardzības līnija labi kustina ripu. Vārtos Mets Marejs sevi pierādījis kā uzvarētāju. Taču kopumā komanda ir ļoti jauna. Varbūt izdosies piesaistīt kādus spēlētājus, kas padarīs Kanādu konkurētspējīgāku, bet pret lielajām komandām būs grūti."

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/

  -3 [+] [-]

, 2019-05-10 14:26, pirms 5 gadiem
Jā jo Latvijai spīd!

  +2 [+] [-]

, 2019-05-10 14:33, pirms 5 gadiem
Kas tas par ekspertu, Paste ir eksperts.

  +4 [+] [-]

, 2019-05-10 14:46, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Kas tas par ekspertu, Paste ir eksperts.
Ak, nē, nepiesauc vilku!

  +1 [+] [-]

, 2019-05-10 14:53, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Jā jo Latvijai spīd!
Patriotam ir labi būt, bet ir smalka robeža starp patriotismu un debīlismu

  +1 [+] [-]

, 2019-05-10 15:18, pirms 5 gadiem
nedomāju, ka Tavaress ir izšķirošs faktors attiecībā uz medaļām Kanādai. Tas nu ir pārspīlēts. Ar vai bez Tavaresa ši izlase nav/nebija no galvenajiem pretendentiem uz zeltu šajā PČ šādā sastāvā, taču attiecībā uz medaļām viņu izredzes tāpat ir pietiekami augstas. Piem, ASV ir bronzu ņēmuši ar vēl pieticīgāku sastāvu...

  -2 [+] [-]

, 2019-05-10 15:50, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: Patriotam ir labi būt, bet ir smalka robeža starp patriotismu un debīlismu
Tāds nu tu mums esi!

     [+] [-]

, 2019-05-10 16:02, pirms 5 gadiem
Lielu lomu jau nospēlēs tas,kā izveidosies 1/4 finālu pāri.A grupā neticu,ka šogad somi spēs izrādīt konkurenci ziemeļamerikāniem,vēl vairāk,būs jāpiepūlās,lai vispārībā tiktu četrniekā.Tāpēc reāli uz ziemeļamerikāņiem izies čehi ar šveiciešiem,bet krieviem un zviedriem uzkodai nāks somi ,vācieši vai slovāki.Tātad zviedri un krievi pusfinālā bez problēmām,toties amerikāņiem un kanādiešiem viegla pastaiga nebūs.No sportiskās intereses ,protams gribētos pusfinālā ziemeļamerikāņu dueli ar šobrīd stiprākām Eiropas izlasēm krieviem un zviedriem.Bukmeisters jau pareizi pateica,mūsu vieta šogad grupā piektā un arī tā būs jāizcīna grūtā cīņā.Tādu optimistisku ekspertu prognozes tikai izraisa smaidu,jo varu derēt ,ja Lotāram būtu jāuzliek sotelis uz šo prognozi par trijnieku un Latvijas 7.vietu čempionātā,tad šaubos,ka to darītu.Protams,ja nav biezais,kam 100 ir tas pats ,kas parastajam Latvijas iedzīvotājam 1 eiro.Var jau kameras priekšā muldēt visādas muļķības,jo par to jāmaksā nav,tikai sagroza mazāk pieredzējušiem līdzjutējiem galvu,kuri nesapratīs,ja komanda paliks aiz 1/4 fināla un uzskatīs,ka 5.vieta grupā ir izgāšanās..Pareizi bukmeisters teica,ka 9-12 vieta ir mūsu objektīvā vieta un augstāk varam tikt tikai tad,ja izdodās salasīt maksimāli spēcīgāko izlasi un pretinieku top komandām tieši pretēji,vājāks sastāvs.Tāpēc šogad man pievilcīgāka izskatās A grupa,kur somi pašpārliecināti atsūtījuši nezin kādu izlasi un šeit jau vāciešiem vai slovākiem rodās iespēja.Paskatīsimies,ko dāņi iespēs,lai arī viniem nav izdevies atbraukt ar stiprāko sastāvu.Mūsu un dāņu izlases ir samērā līdzīgas un tieši tāpēc A grupa cīņā par ceturdaļfinālu izraisa lielāku interesi.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-10 16:14, pirms 5 gadiem
Nabaga kanādieši. Laikam neviens cits bez Tavaresa neprot spēlēt hokeju un tikai Tavaress būtu spējīgs Kanādai izcīnīt uzvaras.

     [+] [-]

, 2019-05-10 16:52, pirms 5 gadiem
Nemaz nebrīnīšos ja kanādieši šodien dabūs iekšā no somiem.

     [+] [-]

, 2019-05-10 17:12, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Tāds nu tu mums esi!
ieskaties spogulī

     [+] [-]

, 2019-05-10 18:32, pirms 5 gadiem
Un ko eksperts darīs ja Kanāda paņems zeltu bez Tavaresa? Apēdīs kluci?