Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas izlases treneris pirms pasaules čempionāta noslēdz līgumu ar Šveices "Lions"

Rolands Eliņš

Zviedrijas izlases treneris pirms pasaules čempionāta noslēdz līgumu ar Šveices "Lions"
Rikards Grēnborjs. Foto: REUTERS/Scanpix

Šveices hokeja klubs „Lions” paziņojis, ka panācis vienošanos par divu gadu līgumu ar Rikardu Grēnborju, pašreizējo Zviedrijas izlases treneri, kurš tika piesaukts kā kandidāts arī uz NHL kluba Bufalo „Sabres” vadīšanu.

„Rikards Grēnborjs ir Ziemeļamerikas hokeja stila treneris ar skaidrām idejām, spēcīgu harizmu un ļoti labām komunikācijas spējām,” vēstīts Šveices kluba paziņojumā. „Rikards bija atbildīgs par treniņu filozofijas ieviešanu Zviedrijas Hokeja federācijā un viņam bijusi svarīga ietekme uz Zviedrijas hokeju.”

Savukārt pats Grēnborjs Zviedrijas medijiem norādīja, ka Šveices klubs ļoti vēlējies parakstīt līgumu ar viņu un tas nospēlējis svarīgu lomu viņa lēmumā: „Šis ir liels klubs, viens no labākajiem Eiropā. Konkurence par vietu šajā klubā ir visai liela, tāpēc esmu lepns, ka saņēmu piedāvājumu.”

„Lions” šī sezona neizvērtās veiksmīga – klubs palika tikai devītajā vietā un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm, tiesa, pēc tam pārspēlēs par vietas saglabāšanu līgā pārliecinoši nosargāja savas pozīcijas. Iepriekš „Lions” 2018. gadā ar Ronaldu Ķēniņu sastāvā kļuva par Šveices čempioni. Kopumā Cīrihes komanda par Šveices čempioni kļuvusi septiņas reizes.

Grēnborjs vadīs Zviedrijas izlasi arī vēl šajā pasaules čempionātā, bet nākamajā sezonā Zviedrijas izlases vadību atstās sava pašreizējā asistenta Jūhana Grapenlēva rīcībā. Grēnborjs aizveda Zviedrijas izlasi līdz pasaules čempiones titulam gan pagājušajā, gan aizpagājušajā gadā.

Pēc NHL sezonas beigām Grēnborjs ASV medijos tika piesaukts kā viens no kandidātiem uz Zemgus Girgensona pārstāvētās Bufalo „Sabres” komandas galvenā trenera vakanci, arī viņš pats iepriekš Zviedrijas medijiem bija norādījis par savu vēlmi doties uz Ziemeļameriku. Šie plāni gan tikuši atlikti, jo viņa pašreizējā līgumā ar „Lions” nav iekļauts punkts par sadarbības pārtraukšanu gadījumā, ja uz galda tiek likts izdevīgāks piedāvājums no NHL.

Bufalo mediji tikmēr vēsta, ka „Sabres” līdz darba intervijai ar Grēnborju tā arī netika.

Izmantotie resursi:
https://swisshockeynews.ch/index.ph...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja