Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Pie skatītājiem nonāk Sandija Semjonova filma “Dzimuši hokejam”

Pie skatītājiem nonāk Sandija Semjonova filma “Dzimuši hokejam”
Dzimuši hokejam

Trešdien pirmizrādi piedzīvojusi žurnālista Sandija Semjonova dokumentālā filma "Dzimuši hokejam", kas stāstīs par emocijām, ko sniedz hokejs, Latvijas hokeja aizkulisēm un vietu pasaules hokeja kartē, par to, kā jaunie puikas kļūst par hokejistiem.

Filmas veidotāji devās uz Kanādu, Krieviju, Šveici un Skandināviju, lai tiktos ar Zemgu Girgensonu, Teodoru un Valentīnu Bļugeriem, Rēdlihu ģimeni, Elvi Merzļikinu, Rodrigo Laviņu, Bobu Hārtliju – spēlētājiem, treneriem un hokeja ģimenēm. “Dzimuši hokejam” radošā komanda meklē atbildes uz jautājumiem, kas jādara, lai kļūtu par labu spēlētāju Latvijā un pasaulē. Kā hokejisti, kas šobrīd jau ir izcīnījuši savu vietu, atceras savus pirmos gadus hokejā? Kā tos atceras viņu vecāki un treneri? Kā notiek cīņa par vietu arēnā? Kur ir labākie apstākļi jaunajiem hokejistiem un kādēļ lielākā daļa hokejistu pusaudžu gados izaug ārpus Latvijas? Filmas autors Sandijs Semjonovs saka: “Mēs būsim klāt no puišeļu pirmajiem soļiem uz ledus līdz sapņa piepildījumam – spēlēm NHL. Šī filma ir stāsts par hokeju. Par to, kādēļ mīlam to un kāpēc hokejs ir mūsu sirdīs!”

Stāstu par pašmāju vadošajiem hokejistiem un Latvijas hokeja nākotni "Dzimuši hokejam" no trešdienas jebkurā sev ērtā laikā un vietā var vērot lietotnē "Shortcut", kas pieejama arī Helio iTV skatītājiem. Savukārt televīzijas pirmizrādi filma piedzīvos kanālā “360TV” 26. maijā plkst. 19.30 - tieši pirms Pasaules čempionāta hokejā “zelta” finālcīņas.

“Dzimuši hokejam” veidoja filmu studija "SKUBA films", autors: Sandijs Semjonovs, kamera: Krists Spruksts, montāžas režija Jānis Orbidāns.


Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.