Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretiniece Čehija cer uz vēl vienu NHL uzbrucēju – Faksu no "Stars"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas pretiniece Čehija cer uz vēl vienu NHL uzbrucēju – Faksu no "Stars"
Radeks Faksa. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņa aizvadītajā naktī beidzās Dalasas "Stars", kas septītās spēles otrajā pagarinājumā zaudēja Sentluisas "Blues". Čehijas izlase cer, ka palīdzēt pasaules čempionātā varēs centra uzbrucējs Radeks Faksa, kamēr aizsargs Romans Polāks atteicis.

"Protams, ka viņš ir mūsu interešu lokā. Faksa grib spēlēt izlasē, taču pirms tam viņam jāiziet medicīniskās pārbaudes Dalasā. Tas šobrīd ir galvenais. Ja viss notiks kā plānots, tad viņš Bratislavā ieradīsies pēc iespējas ātrāk," stāstīja Čehijas valstsvienības ģenerālmenedžeris Petrs Nedveds.

"Radeks ir centrs, kurš "Stars" komandā spēlē gan vairākumā, gan mazākumā. Viņam komandā ir sava loma," komentēja Roberts Reihels, galvenā trenera Miloša Ržīhas asistents. Faksa regulārajā čempionātā devās laukumā 81 spēlē, izceļoties ar 15 vārtiem un 15 piespēlēm, bet Stenlija kausa 13 mačos viņa kontā 0+1.

Faksa "Stars" rindās debitēja 2015. gadā, bet pirms tam viņš vairākas sezonas spēlēja fārmklubā. Uzbrucēja rekords ir 33 punkti. Čehijas izlasē viņš spēlējis 2016. gada pasaules čempionātā, kā arī Pasaules kausā, kas notika 2016. gada rudenī.

Savukārt valstsvienībai atteicis aizsargs Polāks. "Interesējāmies, taču viņš pieņēma šādu lēmumu, un mums tas ir jārespektē. Viņam pavisam noteikti ir savi iemesli," skaidroja Nedveds. 33 gadus vecais aizsargs spēlējis divos pasaules čempionātos, kā arī olimpiskajās spēlēs un Pasaules kausā. Polāks šosezon 77 spēlēs izcēlās ar 1+8. Pirms tam viņš četras sezonas pavadīja Toronto "Maple Leafs".

Čehiem šobrīd sastāvā ir septiņi NHL uzbrucēji un trīs aizsargi. Izšķirošā spēle priekšā Sanhosē "Sharks", kuras rindās lielisku sniegumu rāda Tomāšs Hertls. Ja viņa komanda nesasniegs nākamo kārtu, Hertls solījis doties palīgā valstsvienībai.

Izmantotie resursi:
https://hokej.cz/prileti-faksa-klic...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja