Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš: "Izlaidu tikai vienu gadu, bet ir sajūta, ka izlasē neesmu bijis piecus"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Daugaviņš: "Izlaidu tikai vienu gadu, bet ir sajūta, ka izlasē neesmu bijis piecus"
Kaspars Daugaviņš. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Šodien gatavošanos pasaules čempionātam hokejā sākusi Latvijas izlase, un pēc gada pauzes kopā ar komandu ir arī kapteinis Kaspars Daugaviņš. Uzbrucējs pēc pirmā treniņa norādīja, ka fiziski vēl nav labākajā kondīcijā, taču neprotestētu, ja turnīrs startētu jau pēc divām nedēļām.

"Uz ledus eju kopējā grupā, tātad esmu gatavs trenēties. Tikai fiziskais jāatgūst," savu sagatavotību pirms treniņnometnes sākuma vērtēja Daugaviņš. "Jau trīs nedēļas pats eju uz ledus – nav tā, ka nejūtos labi. Taču paši ziniet, ka, ja neesi spēļu ritmā, nekad neuzņemsi to formu. Vari trenēties, cik gribi, bet ir jāspēlē mači, caur kuriem atgūsti instinktus un nianses laukumā. Gaidu spēles."

Daugaviņam šī bija pirmā sezona Maskavas "Spartak" rindās, un tā viņam beidzās pāragri – Gagarina kausa pirmās kārtas sērijā pret Sanktpēterburgas SKA viņš iedzīvojās savainojumā. "Domāju, ka nākamajā dienā sapratu [ka varēšu palīdzēt izlasei]," teica Daugaviņš, kurš regulārajā čempionātā 58 spēlēs sakrāja 36 punktus, bet divos izslēgšanas mačos viņa kontā viena piespēle.

"Pateica, ka nebūs jātaisa nekādas operācijas un ka nav nekas dzīvībai bīstams. Sākumā likās, ka būs smagi, bet nākamajā dienā jau varēju izkāpt no gultas, un tad sapratu, ka tajās četrās piecās nedēļās būšu kārtībā. Tad vēl nedēļu vēlāk uzzināju, ka plecam ieplīsusi saite, bet to jau saveda par 95% kārtībā. Gribēju spēlēt, un arī laiks vēl bija daudz, jo satraumējos marta pašā sākumā. Līdz pasaules čempionātam bija divi ar pusi mēneši – tur arī pēc operācijām var paspēt atgūties," pauda valstsvienības kapteinis.

30 gadus vecais Daugaviņš pirms gada nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei traumu dēļ, un viņam tas bija pirmais izlaistais pasaules čempionāts kopš 2013. gada, kad kopā ar Bostonas "Bruins" izdevās sasniegt Stenlija kausa finālu. "Tā sajūta, ka palieku vecāks, nav piezagusies. Drīzāk ir tas, ka pagājušajā gadā nespēlēju izlasē, bet liekas, ka starpā bija lielāks posms. Ir sajūta, ka piecus gadus nav būts izlasē. Bet vecums – liekas, ka vēl varu. Jaunajiem nesanāks tik viegli pastumt malā," ar smaidu teica Daugaviņš, kurš savu pirmo čempionātu aizvadīja 17 gadu vecumā Rīgā.

"Viss palicis pa vecam. Šodien sākām darbu, sagatavošanās process nav tik garš – mums ir dots tikai mēnesis un sešas draudzības spēles. Sākām divās grupās, ja pareizi sapratu, tad pirmā brauks uz Franciju. Gatavojamies, process notiek pēc Boba [Hārtlija] plāna. Treneri zina, ko dara – tomēr jau trīs gadi pavadīti vienā laivā," teica Daugaviņš. "Kā pirms treniņa uzrunā teica [Aigars] Kalvīša kungs, tad fani paliek prasīgāki – pagājušajā gadā bijām ceturtdaļfinālā, domāju, ka tagad nesapratīs, ja tur nebūsim. Tas ir galvenais mērķis, tam arī gatavojamies."

Šogad pasaules čempionāts startēs neierasti vēlu, un Daugaviņš atzina, ka priekšroku tomēr dotu agrākam startam, lai gan šoreiz viņam pašam dots ilgāks laiks, lai atgūtos no savainojuma. "Labprāt gribētu, lai pēc divām nedēļām sākas, jo tad mums būtu ilgāks atvaļinājums un vairāk laika, ko pavadīt kopā ar ģimenēm. Visi zinām – ja brauc uz pasaules čempionātu un spēlē KHL, tad hokejs sanāk cauru gadu. Atbrauc mājās maija beigās, liekas, ka ir pusotrs mēnesis līdz nometnei, bet tas tāpat ir jāpavada trenējoties, lai tu nometnē nenosprāgtu. Ar ģimenēm nesanāk laiks atpūties – brīvais laiks jāziedo, lai spēlētu izlasē."

 +20 [+] [-]

, 2019-04-08 15:18, pirms 5 gadiem
Vislielākais respekts par Kasparu un viņa attieksmi un ziedošanos.

 +17 [+] [-]

, 2019-04-08 15:20, pirms 5 gadiem
Būtu vairāk mums šādu cilvēku kā Daugaviņš!

 +14 [+] [-]

, 2019-04-08 15:20, pirms 5 gadiem
Un paldies par tavu brīvo laiku, ar to Tu sagādā visai Latvijai fantastisku pusotru nedēļu!

 +19 [+] [-]

, 2019-04-08 15:26, pirms 5 gadiem
Janka Blūms basketā un Daugava hokejā, abus ļoti cienu.

  +6 [+] [-]

, 2019-04-08 15:39, pirms 5 gadiem
Šogad mazā Latvija var izdarīt lielas lietas!26.maijs!

  +5 [+] [-]

, 2019-04-08 16:10, pirms 5 gadiem
Cerams, ka citi hokejisti šo dzird arī un ņem piemēru. Ja visi būtu ar tādu attieksmi, neskatoties uz nepilniem 2milj iedz. mēs katru gadu varētu sisities par playoff un medaļām pat!
Slēpts komentārs: Karalis Hokejs

  +1 [+] [-]

, 2019-04-08 16:50, pirms 5 gadiem
Tu vari tikai izpirst kautko!

  +1 [+] [-]

, 2019-04-08 16:51, pirms 5 gadiem
Kamer citam valstim labakie hokejisti cinisies NHL playoff,ja dabujam no NHL savus chaljus tad varam daudz..

Jatiecas uz 26.maiju!!!
Slēpts komentārs: FUNS

  +1 [+] [-]

, 2019-04-08 17:32, pirms 5 gadiem
Ziile rakstīja: Būtu vairāk mums šādu cilvēku kā Daugaviņš!
Mums tādu ir daudz!Patiesībā izlases uzmetēji,skaitāmi uz vienas rokas pirkstiem.Pārējie pavasarī ir tur kur tiem jābūt- izlasē.

     [+] [-]

, 2019-04-08 22:01, pirms 5 gadiem
Matlss rakstīja: Cerams, ka citi hokejisti šo dzird arī un ņem piemēru. Ja visi būtu ar tādu attieksmi, neskatoties uz nepilniem 2milj iedz. mēs katru gadu varētu sisities par playoff un medaļām pat!
Interesanti kuri ir tie citi? Nu tādi ļaunprātīgie nebraucēji un nepatrioti, kuri? Miķelis? Džera?
Kasparam, protams, respect, kā vienmēr, par attieksmi un raušanos uz izlasi...

  +1 [+] [-]

, 2019-04-08 22:13, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Fani ciena tos, kuriem darbs ir svarīgāks par ģimene un veselību.
Te nu Tu sarunāji muļķības, Tev laikam bērni ir tikai tie miljons baltie astainie kulē?
Nu nebūs gumijas dzenāšana pa ledu svarīgāka par ģimeni, izņemt tādus ka tevi un franku slāvu

  +1 [+] [-]

, 2019-04-08 23:40, pirms 5 gadiem
Sportacentra Brože ir nozadzis TVneta autora G.Kreicera rakstu, un mazliet to izmainījis, uzdrošinās to uzdot par savu, jo atsauci/saiti nav pielicis.
https://www.tvnet.lv/6564627/daugav...

agrāk SC foruma lietotājus brīdināja un banoja par citu portālu rakstu pārpublicēšanu, bet tagad ilggadēji autori nodarbojas ar plaģiātismu, jo paši ir pārāk slinki, nointervēt Daugaviņu u.c. izlases vīrus.

un šis sportacentrs vēl joprojām uzdrošinās sevi dēvēt par "Latvijas vadošo sporta portālu"?!!
sliņķi un zagļi - tas ir mūsdienu sportacentrs.

     [+] [-]

, 2019-04-09 07:13, pirms 5 gadiem
Dogs malacis,vecis ar stipraam iekssam,dažiem labiem hokejistiem ir ko pamacities,jo taa hokejista karjera,nav nemaz tik gara,ja tu to izbaudi,tad ir ar lielako prieku jaspele izlase!