Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Bukarts: "Pagājušogad iekļūšana ceturtdaļfinālā bija mazs sapnis"

Andrejs Siliņš

Bukarts: "Pagājušogad iekļūšana ceturtdaļfinālā bija mazs sapnis"
Roberts Bukarts. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Ja varam izveidot labu sastāvu, atkal varam aizvadīt labu turnīru," intervijā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) mājaslapā pārliecināts ir Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Roberts Bukarts.

Bukarts atceras savu pirmo pasaules čempionātu, kas norisinājās tieši Slovākijā: "Sākām Bratislavā, , mūsu pirmā spēle bija pret Čehiju un ar pirmo metienu man izdevās gūt pirmos vārtus." Toreiz Bukarts guva trīs vārtus visā turnīrā, bet Latvija palika 13. vietā. Šobrīd Bukarts ir viens no izlases līderiem, un komanda mēģinās atkārtot vismaz pagājušogad paveikto - iekļūt ceturtdaļfinālā.

Bukartys jau ceturto sezonu aizvadījis Čehijas ekstralīgā un šo sezonu pabeidza Prāgas "Sparta" rindās pie trenera Ūves Krupa, ko labi zinājis jau iepriekš. "Zinu viņu jau sen. Kad biju bērns, fanoju par Kolorado "Avalanche" un atceros, kā viņš guva Stenlija kausā uzvaras vārtus," atminās Bukarts. "Kad spēlēju pasaules junioru čempionātā 2008. gadā, viņš bija Vācijas treneris. Tā bija pirmā reize, kad viņu satiku, vēlāk arī pasaules čempionātā pieaugušajiem, bet pagājušogad viņš bija mana brāļa treneris Berlīnē. Tas padarīja lēmumu par pievienošanos "Sparta" vieglāku. ZInāju, ka viņš ir labs treneris un var man palīdzēt."

"Kad pirmo reizi devos spēlēt uz Čehiju, biju tur vienīgais latvietis. Kopš tā laika tur bijuši vēl astoņi latvieši. Esmu priecīgs, ka aizbraucu, demonstrēju labu sniegumu, un Čehijas komandas redzēja, ka latvieši ir labi spēlētāji. Esmu priecīgs, ka esmu atvēros šo tirgu Latvijas hokejistiem," saka Bukarts. "Mums Latvijā ir līga, taču lielākā daļa komandu tajā ir pusprofesionālas. Nav pietiekami daudz naudas, lai samaksātu labas algas, tāpēc, ja vēlies karjeru hokejā, jādodas kaut kur citur."

"Pie Boba Hārtlija mums bijuši divi labi pasaules čempionāti. Pirms diviem gadiem mūs no vietas ceturtdaļfinālā izstūma Vācija, bet pagājušogad mēs izstūmām Dāniju. Tā ir vienīgā atšķirība," uzbrucējs skaidro Latvijas izlases sniegumu pēdējos divos gados. "Dānijai uz papīra bija ļoti laba komanda, bija daudz cilvēku, liela mediju uzmanība, bet mēs vienkārši bijām labāka komanda. Varbūt mērķtiecīgāka. Mums iekļūšana ceturtdaļfinālā bija mazs sapnis un nedomāju, ka bijām tālu arī no pusfināla."

Bukarts pagājušā gada čempionātā bija Latvijas izlases kapteinis, taču atzīst, ka turnīrs, neraugoties uz rezultativitāti (divi vārti un divas piespēles), viņam bijis smags: "Bija grūti, jo pēc sezonas biju savainots, ilgu laiku nevarēju trenēties ar komandu. Atsāku slidot tikai pāris nedēļas pirms čempionāta. Centos paveikt labāko, ko spēju. Kopumā turnīrs bija labs. Domāju - ja varam izveidot labu sastāvu, atkal varam aizvadīt labu turnīru."

Tāpat Bukarts pieskaras 2021. gada pasaules čempionātam - tam jānotiek Rīgā. "Tā Latvijas hokejam un ekonomikai būs svarīga lieta. Iegūs restorāni, viesnīcas. Daudz cilvēku ieradīsies Rīgā un redzēs, cik tā ir skaista. "Sparta" komandas biedrs Jaroslavs Hlinka teica, ka Rīga ir skaista, bet līdz 2006. gada pasaules čempionātam nekad tur nebija viesojies. Es toreiz biju brīvprātīgais komandu pavadonis."

Bukarts toreiz pavadījis Kanādas izlasi: "Komanda ieradās ar autobusu, es palīdzēju izkrāmēt ekipējumu. Ieraudzīju Sidnija Krosbija somu, tad Brendena Šenehena somu... Vaicāju, vai viņi vēlas, lai palīdzu aiznest somas, bet viņi to izdarīja paši. Visu turnīru biju ap Kanādas komandu, varēju skatīties spēles par velti."

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2019...

  +2 [+] [-]

, 2019-05-07 15:04, pirms 5 gadiem
Bukartys?

     [+] [-]

, 2019-05-07 15:58, pirms 5 gadiem
EUcerin rakstīja: Bukartys?
Dukatijs

  -1 [+] [-]

, 2019-05-07 17:12, pirms 5 gadiem
Izrādās, ka džekam netikai ar tiesnešiem patīk parunāties!

     [+] [-]

, 2019-05-08 10:51, pirms 5 gadiem
EUcerin rakstīja: Bukartys?
Lietuvietis?