Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Grigals: "Pēc spēles pret Šveici ir lielāka pārliecība par saviem spēkiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Grigals: "Pēc spēles pret Šveici ir lielāka pārliecība par saviem spēkiem"
Gustavs Grigals. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Līdz Latvijas izlases pirmajai spēlei pasaules čempionātā hokejā palikušas piecas dienas. Jau tuvākajā laikā tiks nosaukts sastāvs, kas brauks uz Bratislavu, un starp debitantiem vēlētos būt arī 20 gadus vecais vārtsargs Gustavs Grigals. Viņam tika uzticēta vārtu drošība otrajā pārbaudes spēlē pret Šveici (0:2), un Grigals savu darbu paveica godam – atvairīti 32 no 34 metieniem.

Grigals ir jaunākais vārtsargs, kurš sargājis Latvijas izlases vārtus – viņš valstsvienībā debitēja 2016. gada novembrī, būdams tikai 18 gadus un 105 dienas vecs. Neviens cits lielās izlases kreklu pirms 19. dzimšanas dienas mugurā nav vilcis. Toreiz Grigals ielaida četrus vārtus pret Baltkrieviju, bet sestdien izbraukumā pret Šveici viņš kapitulēja divas reizes – kad pretinieki realizēja lielo vairākumu un kad komandas biedri nenotīrīja vārtu priekšu pēc atlēkušās ripas.

"Biju mierīgāks. Atceros, ka toreiz biju stresā, bet aizvakar visam piegāju mierīgi. Neuzliku nekādu spiedienu uz saviem pleciem, vienkārši darīju savu lietu. Uzticējos komandas biedriem, ka viņi palīdzēs grūtās situācijās, un es centos palīdzēt viņiem," atšķirības starp Grigalu 2016. gada rudenī un 2019. gada pavasarī vērtēja pats vārtsargs. "Domāju, ka nospēlēju tīri labi, bet bija sāpīgi zaudēt – jo vēl lielajā izlasē nav bijušas uzvaras ar mani vārtos. Summā varu vērtēt ar plusa zīmi, bet tomēr gribējās uzvarēt."

"Sākums bija mazliet grūtāks – liekas, ka pagāja kādas piecas minūtes, līdz beidzot dabūju pirmo metienu. Sākums bija mierīgs, bet pirmās trešdaļas beigās šveicieši jau bija aktīvāki. Mēs otrajā pielikām, sākām spēlēt labāk, metienu bilance arī bija mums par labu. Trešais jau bija mazliet grūtāks – pie beigām viņi sāka nomētāt. Cīnījos līdz galam," ieskatu Latvijas izlases pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta sniedza Grigals. To, ka viņam tiks dota iespēja sargāt vārtus, viņš uzzinājis iepriekšējā vakarā.

"Tieši tikko jautāju, vai sastāvs jau ir nosaukts. Tikai eju un strādāju. Redzēsim – būšu lidmašīnā vai nebūšu," norādīja Grigals. "Pēc spēles pret Šveici ir lielāka pārliecība par saviem spēkiem, bet viss laikam izšķirsies šonakt, kad Kolumbusai būs spēle – varbūt aizbraukšu kā trešais vārtsargs. Neko vairāk nemāku teikt. Tikai eju un strādāju, daru savu darbu. Negribu baigās cerības uzlikt."

Grigals sargājis Latvijas U18 izlases vārtus divos pasaules čempionātos, kamēr U20 izlasē viņš ticis iekļauts pat trīs reizes, tiesa, tikai vienu reizi izdevies uzspēlēt elitē. Tas notika 2016. gada izskaņā, kad turnīrs notika Kanādā, latviešiem savus mačus aizvadot Toronto. "Esmu gatavs, ka būs jāspēlē. Esmu mācījies no Toronto laika – cik ļoti uzliku uz sevis spiedienu un atbildību. Izej laukumā, ir pilnas tribīnes, spēlē pasaules čempionātā... Tagad saprotu, ka ir jābūt mierīgam. Pretī spēlē tieši tādi paši cilvēki kā tu, un tas nav nekas īpašs, ja vien neskaita to, ka tas ir pasaules čempionāts," skaidroja Grigals.

"[Edgars] Masaļskis iedod mazās un tehniskās lietas. Negrib piesieties pie sīkumiem, bet pamāca par detaļām. Ar Kristeru [Gudļevski] sanāk braukt uz treniņiem, dzīvojam netālu, un viņš daudz interesanta pastāstījis. Mācos arī no viņa," par vārtsargu attiecībām dalījās Grigals. "Kristers pastāsta par to, ko citi darīja. Kā Vasiļevskis, kā citi vārtsargi, ar kuriem viņš kopā spēlējis, trenējas. Cenšos mācīties no visiem. Man kā jaunajam ir interesanti paklausīties, ko viņš ir piedzīvojis un redzējis. Man tas ir forši, ka viņš var pastāstīt visādas lietas."

  +5 [+] [-]

, 2019-05-06 21:42, pirms 5 gadiem
Ja uz šo PČ Grigals vēl neaizbrauks, tad aizbrauks uz nākamo. Puisis šķiet strādīgs, zinātkārs un ar pareizu attieksmi.

  +8 [+] [-]

, 2019-05-06 21:50, pirms 5 gadiem
Nu man jau liekas, ka Grigals aizvrauks jebkurā gadījumā, ja atbrauc Elvis, tad kā trešais, ja neatbrauc, tad otrais

  -1 [+] [-]

, 2019-05-06 21:54, pirms 5 gadiem
Prieks redzēt pozitīvismu un īstu komandas garu kas notiek aiz spēļu pārraidēm. Domāju ka aizbrauks, būtu interesanti ja Grigalam dotu iespēju revanšēties spēlē ar šveiciešiem.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-06 22:11, pirms 5 gadiem
Noteikti, kā trešais brauks, kurš tad cits KIvlenieks (šoreiz aizņemts un nav rēķināts uz PČ), Auziņš (nevienu pārbaudis spēli nespēlējis tagad un nav zināms cik stabils izlasē), Grigals tika testēts ar domu, divi ielaistu vārti pret Šveici kura tuvu optimālajam sastāvam ka'ds brauks uz pč tas ir labi un trešais točna viņš būs!

  +2 [+] [-]

, 2019-05-06 22:48, pirms 5 gadiem
zztop rakstīja: Prieks redzēt pozitīvismu un īstu komandas garu kas notiek aiz spēļu pārraidēm. Domāju ka aizbrauks, būtu interesanti ja Grigalam dotu iespēju revanšēties spēlē ar šveiciešiem.
Šveice mūsu sīvākie pretinieki cīņā par 1/4, vai tu liktu vārtsargu debitantu 20 gadnieku tik svarīgā spēlē?

Lai Dievs dod, un Elvim sanāk atbraukt pirms PČ, tad arī tā bilde kļūs krāsaināka, jo nu neesmu pret Grigalu, tikai par, bet šķiet vēl par zaļu PČ, a Gudis viens neizvilks visu

     [+] [-]

, 2019-05-06 23:39, pirms 5 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Šveice mūsu sīvākie pretinieki cīņā par 1/4, vai tu liktu vārtsargu debitantu 20 gadnieku tik svarīgā spēlē?

Lai Dievs dod, un Elvim sanāk atbraukt pirms PČ, tad arī tā bilde kļūs krāsaināka, jo nu neesmu pret Grigalu, tikai par, bet šķiet vēl par zaļu PČ, a Gudis viens neizvilks visu
Nu neesmu hokeja experts (pienemu tapat ka tu, savadak mes pa SportaCentru nebazaretu), es tikai saku ka butu interesanti, viss nav janem nopietni. Ja 'Latvijas galbejs' Elvis neatbrauc tad pars redzeji abas Sveices speles, nav nemaz tik pelama ideja.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-07 04:55, pirms 5 gadiem
Bostonas uzvara 6.spēlē pār Kolumbusu ar rezultātu 3:0 ir noslēgusi Kolumbusas dalību playoff.
Tas nozīmē, ka Elvis Merzļikins var doties palīgā Latvijas izlasei!!!!!!!!