Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Austrijas uzbrucējs: "Pērn tribīnēs redzēju 30 NHL skautus. Cerams, ka man dos iespēju"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Austrijas uzbrucējs: "Pērn tribīnēs redzēju 30 NHL skautus. Cerams, ka man dos iespēju"
Dominiks Cvergers un Dāvids Madleners. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas izlase pasaules čempionātu hokejā sāks sestdienas vakarā, pulksten 17:15 tiekoties ar Austriju, kas pērn spēja nosargāt vietu spēcīgāko komandu sabiedrībā. Viens no komandas līderiem būs uzbrucējs Dominiks Cvergers, kurš nav atmetis sapni par spēlēšanu Nacionālajā hokeja līgā.

Pirms gada Cvergers aizvadīja savu pirmo pasaules čempionātu karjerā un septiņās spēlēs izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Austrijai izdevās apsteigt baltkrievus un saglabāt vietu elitē. "Tā bija lieliska sajūta. Šķiet, ka mēs bijām pirmā izlase pēdējo desmit gadu laikā, kas pēc iekļūšanas elitē tur palika, un tagad mums vēlreiz jāpierāda, ka tur iederamies," pauda 22 gadus vecais hokejists. Viņš neslēpa, ka pirmā pieredze paliks atmiņā uz visiem laikiem. "Kad paskaties uz augšu un redzi, ka blus stāv Pāvels Dacjuks... Leģenda, un atrasties vienā laukumā ar viņu ir diezgan forši."

Kreisās malas uzbrucējam aiz muguras otrā sezona Šveices klubā "Ambri-Piotta". Viņš piedalījās 49 spēlēs, izceļoties ar 17 vārtiem un sakrājot 42 punktus, kas bija otrais labākais rezultāts komandā. Piecos izslēgšanas mačos Cvergers pievienoja vēl piecus punktus. Pirms atgriešanās Šveicē viņš četras sezonas pavadīja Amerikas Savienotajās Valstīs.

"Ja Šveicē pirms 18. dzimšanas dienas esi nospēlējis piecus gadus, tad vari iegūt Šveices hokeja licenci, lai neskaitītos kā ārzemnieks. Komandā drīkst būt tikai četri ārzemnieki, tāpēc tas paver daudz vairāk iespēju. Tā ir laba līga, un liels spēles laiks palīdz attīstīties," skaidroja Cvergers, kurš spēlēja savas komandas pirmajā maiņā. "Šveicē esmu spēlējis visu dzīvi, līdz aizbraucu uz Ameriku."

"Šveices hokejs ir labāks nekā Austrijas hokejs – tas ir skaidrs visiem," pauda Austrijas izlases galvenais treneris Rodžers Bāders. "Pēdējo piecu gadu laikā Šveice divas reizes spēlējusi pasaules čempionāta finālā, bet mēs pat neesam tuvumā kam tādam. Viņiem ir laba līga, un ikviens, kurš spēlē Šveicē, Zviedrijā vai NHL, pēc tam atgriežas kā labāks hokejists."

"Pret tādām komandām kā Zviedrija, Krievija vai Čehija mums jāspēlē sava spēle. Vienkārši, jāmet ripas zonā un jācīnās pie bortiem. Nevaram demonstrēt meistarību pret tādām komandām, jo tiksim sodīti par katru kļūdu," skaidroja Cvergers.

"Protams, ka mans lielākais sapnis ir spēlēšana NHL. Domāju, ka tā teiks jebkurš hokejists. Pagājušajā gadā dažas spēles skatījos no tribīnēm, un redzēju, ka tur sēž apmēram 30 skauti. Pasaules čempionāts – tā ir iespēja pierādīt sevi. Rādīšu labāko sniegumu, un cerams, ka man tiks dota iespēja."

Cvergers arī cer uz Austrijas līdzjutēju atbalstu – spēles tiks aizvadītas Bratislavā, kas atrodas 80 kilometru attālumā no Vīnes. "Esmu pārliecināts, ka mūs atbalstīt ieradīsies daudz cilvēku. Pirms gada bija jālido uz Kopenhāgenu, bet tāpat viņi bija ieradušies. Tagad spēles notiks 15 minūšu attālumā no robežas, tāpēc domāju, ka tribīnēs būs vairāk austriešu."

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2019...

     [+] [-]

, 2019-05-06 22:20, pirms 5 gadiem
Tad, lai arī šogad viņš skatās apkārt, meklējot Dacjuku un NHL skautus, sevišķi spēlē pret Latviju.

     [+] [-]

, 2019-05-06 22:52, pirms 5 gadiem
Fullback rakstīja: Tad, lai arī šogad viņš skatās apkārt, meklējot Dacjuku un NHL skautus, sevišķi spēlē pret Latviju.
Nebūtu pret ja skatoties ieraudzītu Balinski, Jaku (ja aizbrauks), Ābolu, Dizerkalu utt

  +2 [+] [-]

, 2019-05-06 22:53, pirms 5 gadiem
Pirmā spēle būs grūta, austrieši mums vienmēr bijusi ciets rieksts, tagad arī gaidāms labs laikam viņu atbalsts (ceru uz mūsu ne mazāku)

  -2 [+] [-]

, 2019-05-06 23:34, pirms 5 gadiem
Interesanti, viņš spēlēja vai skautus skaitīja?

  +3 [+] [-]

, 2019-05-07 00:19, pirms 5 gadiem
Nikujasse rakstīja: Interesanti, viņš spēlēja vai skautus skaitīja?
Interesanti vai Tu izlasīji visu rakstu vai tikai virsrakstu?

  +3 [+] [-]

, 2019-05-07 04:08, pirms 5 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Pirmā spēle būs grūta, austrieši mums vienmēr bijusi ciets rieksts, tagad arī gaidāms labs laikam viņu atbalsts (ceru uz mūsu ne mazāku)
Tiesi ta. Tie kas doma, ka austriesus uz vienas slidas panemsim, loti butiski kludas. Nesaku, ka nevaram uzvaret, bet viegli tocna nebus.

  +3 [+] [-]

, 2019-05-07 04:53, pirms 5 gadiem
Teicama zina visiem Latvijas izlases faniem - Elvis ir brivs!

  -1 [+] [-]

, 2019-05-07 06:04, pirms 5 gadiem
Ar ko jābrauc, lai 15 minūtēs veiktu 80 km maršrutu? Tur ātrvilciens Vīne-Bratislava?

  +2 [+] [-]

, 2019-05-07 08:15, pirms 5 gadiem
guntis86 rakstīja: Ar ko jābrauc, lai 15 minūtēs veiktu 80 km maršrutu? Tur ātrvilciens Vīne-Bratislava?
Ja mācētu lasīt, izlasītu, ka 80 km ir no Bratislavas līdz Vīnei, bet no Bratislavas līdz robežai ar Austriju ir 15 min, tāpēc cer uz Austriešu atbalstu, jo abas ir kaimiņvalstis un robeža ir tuvu čempionāta norises vietai.