Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretiniece Čehija paliek bez CSKA uzbrucēja Sekāča

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas pretiniece Čehija paliek bez CSKA uzbrucēja Sekāča
Jirži Sekāčs. Foto: AFP/Scanpix

Līdz 2019. gada pasaules čempionātam hokejā palikusi mazāk nekā nedēļa, un komandu sastāvi apņem arvien skaidrākas aprises. Vakar kļuva zināms, ka Čehijas izlasei personīgu iemeslu dēļ nevarēs palīdzēt uzbrucējs Jirži Sekāčs.

Sekāčs ceturtdien nepiedalījās Eirotūres mačā pret Somijas valstsvienību. Vakar čehi ar 3:0 atstāja sausā Zviedriju, bet kļuva zināms, ka 26 gadus vecais uzbrucējs ģimenes apstākļu dēļ sagatavošanās ciklu neturpinās un pasaules čempionātā nepiedalīsies. Viņš bija kopā ar valstsvienību kopš pirmās dienas.

2018. gadā Sekāčs kopā ar Kazaņas "Ak Bars" kļuva par Gagarina kausa ieguvēju, turklāt viņš bija viens no komandas līderiem – regulārajā sezonā 50 spēlēs 42 punkti, bet 15 izslēgšanas mačos vēl 13 punkti. Arī aizvadīto sezonu viņš pavadīja "Ak Bars" rindās, bet pirms neilga laika tika veikts maiņas darījums, kura rezultātā Sekāčs kļuva par Maskavas CSKA hokejistu. Viņš parakstīja divu gadu līgumu.

Pirms Kazaņas čehu uzbrucējs divas sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, neilgajā laikā pielaikojot četru Nacionālās hokeja līgas klubu formas – Monreālas "Canadiens", Anaheimas "Ducks", Čikāgas "Blackhawks" un Arizonas "Coyotes". Kopā viņš aizvadīja 108 mačus un sakrāja 29 punktus.

Sekāčs pārstāvēja Čehijas izlasi 2018. gada olimpiskajās spēlēs, bet līdz šim viņš piedalījies tikai vienā pasaules čempionātā – 2014. gadā desmit spēlēs viņš izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, bet čehi pusfinālā ar 0:3 zaudēja Somijai, cīņā par bronzu ar identisku rezultātu atzīstot Zviedrijas pārākumu.

Čehijas valstsvienības galvenā trenera Miloša Ržīhas rīcībā četri vārtsargi, 12 aizsargi un 19 uzbrucēji. Trīs aizsargi un septiņi uzbrucēji ir ar NHL pierakstu.

Izmantotie resursi:
https://hokej.cz/sekac-na-ms-nebude...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-05 13:28, pirms 5 gadiem
tās jau nav Latvijas izlases problēmas, tās ir čehu problēmas