Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Austrijas līderis Rafls: "Mūsu galvenais uzdevums – izvairīties no izkrišanas"

Austrijas līderis Rafls: "Mūsu galvenais uzdevums – izvairīties no izkrišanas"
Mihaels Rafls. Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules čempionātu hokejā Latvijas izlase ievadīs nākamajā sestdienā, pulksten 17:15 tiekoties ar Austriju, kuras lielākā zvaigzne Mihaels Rafls pirms turnīra ir apņēmības pilns.

"Uz ledus nebiju kāpis ilgu laiku, tāpēc smagie un ilgie treniņi ir patīkami," pauda Rafls, kurš ikdienā pārstāv Nacionālās hokeja līgas klubu Filadelfijas "Flyers". Kopš sezonas beigām viņš nebija trenējies, bet šonedēļ pievienojies Austrijas izlasei. Pērn uz pasaules čempionātu viņš devās tūdaļ pēc izstāšanās no Stenlija kausa izcīņas.

Austrijai paredzētas vēl divas pārbaudes spēles – šodien pret Dāniju un otrdien pret Kanādu, kurai tā būs vienīgā pārbaude pirms pasaules čempionāta. "Mums palikušas divas spēles pret ļoti labiem pretiniekiem, kurās varēsim izmēģināt dažādus virknējumus. Un tad jau ar pilnu jaudu sāksim pasaules čempionātu pret Latviju," pauda Rafls.

"Mums pats galvenais ir izvairīties no elites atstāšanas. Pasaules čempionātā notikt var jebkas, bet mums jādomā tikai par nākamo spēli un jāpaņem visi punkti, kas būs pieejami," teica Rafls. Viņš šosezon devās laukumā 67 spēlēs, gūstot sešus vārtus un sakrājot 18 punktus. "Flyers" rindās austrietis spēlē kopš 2013. gada, pirms tam divas sezonas aizvadot Zviedrijā.

Austrijas valstsvienības nometnē šobrīd ir 29 hokejisti, līdz ar to būs jāatrod četri liekie. Skaidrība ir par vārtsargu līniju – uz pasaules čempionātu dosies Bernhards Štarkbaums, Davids Kikerts un Lukass Hercogs. Visi ikdienā pārstāv vietējo čempionātu. Arī aizsardzības līnijā visi hokejisti ir no Austrijas čempionāta, bet uzbrukumā atrodami deviņi leģionāri.

Bez Rafla aiz robežas spēlē arī Benžamins Baumgartners ("Davos", Šveice, 20 spēles, 1+3), Manuels Ganals ("Lukko", Somija, 35, 0+7), Lukass Haudums ("Pantern", Zviedrija-2, 43, 13+14), Fabio Hofers ("Ambri-Piotta", Šveice, 49, 13+14), Konstantīns Komareks ("Red Hawks", Zviedrija, 49, 13+26), Patriks Obrists ("Kloten", Šveice-2, 26, 8+9), Martins Ulmers ("Olten", Šveice-2, 36, 8+10) un Dominiks Cvergers ("Ambri-Piotta", Šveice, 49, 17+25).

Izmantotie resursi:
Nationalteam Training in Wien - Eishockey.at


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-05 11:57, pirms 5 gadiem
Ko viņš lieto?
, 2019-05-05 12:03, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Austrieši vēl gaida Vaneku un Grabneru
Negaida
, 2019-05-05 12:24, pirms 5 gadiem
arturiks1992 rakstīja: Austrieši vēl gaida Vaneku un Grabneru
Vaneks vairāk vispār nespelēs izlasē jo ir nesaskaņas ar federāciju.
Grabneram laikam trauma.
, 2019-05-05 12:33, pirms 5 gadiem
trakais_zaglens rakstīja: Vaneks vairāk vispār nespelēs izlasē jo ir nesaskaņas ar federāciju.
Grabneram laikam trauma.
Tam pajolim hokejs nemaz neinteresē, tāpēc nezina. Labāk noignorē to smirdoņu.
, 2019-05-05 15:59, pirms 5 gadiem
Kopš Hārtlija atnākšanas mūsu uzdevums play-off.Bet pirms tam arī Latvijai galvenais bija neizkrist un lai žīdam ir nauda prēmijām par neizkrišanu.
, 2019-05-05 21:50, pirms 5 gadiem
Kas ar Rubīnu?
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.