Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Roberts Bukarts: "Ceru, ka PČ kādreiz sasniegsim vismaz pusfinālu"

Roberts Bukarts: "Ceru, ka PČ kādreiz sasniegsim vismaz pusfinālu"
Roberts Bukarts. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas izlases un Prāgas "Sparta" uzbrucējs Roberts Bukarts atzīst, ka ir pielāgojies valstsvienības hokejam, kur viss salikts pa plauktiņiem un pašam nav īpaši jāpiedomā, lasāms laikrakstā "Latvijas Avīze". Aizvadītajā pasaules čempionātā pietrūka dažu spēlētāju, līdz ar to nākotnē ir cerība nospēlēt labāk.

Pasaules čempionāta cīņā pret zviedriem iemeta trīs ripas, taču Roberts Bukarts to nesauc par savas karjeras labāko maču. Minētajā spēlē nācās piedzīvot zaudējumu, kas izdzēsa Latvijas izlases cerību uz ceturtdaļfinālu. Aizvadītajā pasaules čempionātā tika iekļauts starp izlases trim labākajiem spēlētājiem. Tomēr grūti pateikt, vai sava snieguma ziņā tas bija labākais turnīrs. "Ceru, ka sekmīgākie vēl priekšā un spēsim sasniegt vismaz pusfinālu," atklāj latvietis.

Bukarts aizvadīto turnīru kopumā vērtē vairāk kā pozitīvu, taču Andris Džeriņš un Rodrigo Ābols būtu ļoti noderējuši, mūsu hokejā pietrūkst centru. Lai izlase varētu parādīt tādu līmeni, kādu vēlas redzēt līdzjutēji un spēlētāji, vajadzīgi labākie spēki.

Kā zināms, maija pasaules čempionātā čempionātā Latvijas izlase izcīnīja ieplānotās uzvaras pret Austriju (5:2) un Itāliju (3:0), taču piekāpās Šveicei (1:3), Čehijai (3:6), Krievijai (1:3) un Zviedrijai (4:5), zaudējot cerības iekļūt kārotajā ceturtdaļfinālā. Pēdējā mačā tika pieveikta Norvēģija (4:1), līdz ar to Latvijas valstsvienība šoreiz finišēja 10. pozīcijā.

Savulaik netika uzskatīts par hokejistu, kurš piemērots presinga hokejam. Kanādiešu speciālista Boba Hārtlija vadītajā Latvijas izlasē izskatās, ka tas ir mainījies. "Šobrīd topā ir tāds hokejs, jāpielāgojas. Boba hokejs man ir tuvs un saprotams. Viņš visu saliek pa plauktiņiem, kurā situācijā kas jādara, pašam īpaši nav jādomā," informē Roberts Bukarts.

Mūsu uzbrucējs uzskata, ka došanās spēlēt uz Čehijas Ekstralīgu bija dzīves "pareizākais solis". Pagājušo sezonu noslēdza Prāgas "Sparta" rindās, līgums ir arī uz nākamo sezonu un aiznākamo.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška


, 2019-06-04 19:38, pirms 5 gadiem
Protams, un medaļas būs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-06-04 21:29, pirms 5 gadiem
vārdi labi
, 2019-06-04 22:08, pirms 5 gadiem
Kamēr divas potenciālo līderu maiņas būs piekusušas, dzemdēs un gaidīs līgumus (traumas neskaitās) par pusfinālu var aizmirst.
, 2019-06-04 22:43, pirms 5 gadiem
@norcha172 neuztver personīgi- nostādi sevi, piemēram, L.Dārziņa vietā, un padomā, ko darītu Tu, zinot, kā ir sanācis iepriekš?! Manuprāt līdzīgi. Visi sportisti taču ir tikai cilvēki.
, 2019-06-04 23:14, pirms 5 gadiem
Pagaidām tas neizskatās reāli.
, 2019-06-04 23:47, pirms 5 gadiem
karlis_laurinovics_620293201763364 rakstīja: vajag labu GK, Kalniņš ir variants. Merzļikins un Gudis neaizvilks līdz 1/2f
Vajag, lai tādi, kā tu nepiedzimtu!
, 2019-06-05 08:42, pirms 5 gadiem
Pandora rakstīja: Pagaidām tas neizskatās reāli.
Kāpēc gan ne?
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix
2

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.
Šejs Teodors. Foto: Reuters/Scanpix
2

Pasaules vicečempionam Teodoram dopinga pārbaudē tika atklāts sēklinieku vēzis

2018. gada Stenlija kausa finālists un šā gada pasaules vicečempions Šejs Teodors atklātā vēstulē The Players Tribune raksta, ka pavasarī viņam dopinga pārbaudes laikā tika atklāts sēklinieku vēzis. Par laimi, tas tika atklāts ļoti laicīgi un 24 gadus vecā kanādieša karjeru neietekmēs.
Jevgeņijs Kuzņecovs. Foto: TASS/Scanpix
2

Kuzņecovam atņems medaļu, bet Krievijas izlasei diskvalifikācija nedraud

IIHF šodien paziņoja par piešķirto četru gadu diskvalifikāciju krievu uzbrucējam Jevgeņijam Kuzņecovam. Viņam pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas pasaules čempionātā Bratislavā, tādējādi hokejistam būs jāšķiras no bronzas medaļas.