Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Hudāčeks vīlies par nedoto iespēju spēlēt Slovākijas izlasē: "Nekad neatteicu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Hudāčeks vīlies par nedoto iespēju spēlēt Slovākijas izlasē: "Nekad neatteicu"
Jūliuss Hudāčeks. Foto: Reuters/Scanpix

2019. gada pasaules čempionāta hokejā rīkotāja Slovākija nolēmusi izlasē neiekļaut Kontinentālās hokeja līgas kluba Maskavas "Spartak" vārtsargu Jūliusu Hudāčeku, priekšroku dodot tiem pašiem trim vārtsargiem, kuri bija kopā ar komandu arī pirms gada.

Hudāčekam aiz muguras pirmā sezona "Spartak" rindās, un viņa parādītais sniegums bija gana labs, lai nopelnītu jaunu līgumu Maskavas kluba rindās. Regulārajā čempionātā viņš devās laukumā 45 spēlēs un tika galā ar 91,6% metienu, bet sešos izslēgšanas mačos Hudāčeka kontā 93,4% atvairīto metienu. "Spartak" sīvā sērijā ar 2-4 zaudēja Sanktpēterburgas SKA.

"Uztveru to ar profesionālu sapratni, bet tāpat tā ir vilšanās. Miroslavs Šatans man to paziņoja svētdien," teica Slovākijas izlasē neiekļautais Hudāčeks. Pirms gada viņš atteica valstsvienībai, jo sagaidīja ģimenes papildinājumu, bet šoreiz vārtsargs bija gatavs palīdzēt. "Tā ir liela vilšanās. Aizvadīju labu sezonu, bet izslēgšanas spēles bija vēl labākas."

"Ne tikai manā izpildījumā, bet visas komandas. Neesmu redzējis nevienu komandu, kas tik daudz upurētos," teica 30 gadus vecais vārtsargs, kurš piedalījies sešos pasaules čempionātos. "Ar nepacietību gaidīju pasaules čempionātu. 2011. gadā, kad arī turnīrs notika mājās, tiku atskaitīts nedēļu pirms sākuma. Taču atceros lielisko atmosfēru, un tieši tāpēc šo pavasari gaidīju īpaši."

"Vienmēr esmu izbaudījis iespēju salīdzināt sevi ar labākajiem spēlētājiem pasaulē, tāpēc uz katru turnīru braucu ar baudu. Man bija dažādas lomas, un vienmēr tās pieņēmu. Nekad neatteicu. Citi brīnījās, kāpēc braucu uz izlasi būt par trešo vārtsargu, kad biju aizvadījis izcilas sezonas Zviedrijā. Vienīgais izņēmums bija pagājušais gads, kad gribēju pavadīt laiku kopā ar ģimeni," teica Hudāčeks. Viņš pat nokrāsojis ķiveri par godu Slovākijas izlasei, bet tagad nāksies to ielikt plauktā.

Pirms gada slovāku vārtus sargāja Mareks Čiliaks, kurš šo sezonu sāka Bratislavas "Slovan", bet pēc tam pārcēlās uz Čehijas čempionātu un pievienojās Brno "Kometa", Patriks Ribārs, kuram aiz muguras pirmā sezona Amerikas Hokeja līgā, un Deniss Godla, kuram šosezon tikai 88,8% atvairīto metienu Somijā. Visi trīs būs valstsvienībā arī šogad.

Izmantotie resursi:
https://hokej.sk/clanok/158607-skla...

  -3 [+] [-]

, 2019-05-03 10:14, pirms 5 gadiem
Vajadzēja reizēm atteikt, tad citi vairāk ievērotu un paceltos vērtība citu acīs! Kas nekad neatsaka visi uzskata par lohiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-03 10:24, pirms 5 gadiem
Slovāki šauj sev kājā. Kā vispār tur beidzās ar tiem slovāku hokeja federāciju nemieriem? Atceros, bija kaut kāda ambrāža. Varbūt Hudāčeks ir opozicionāru atbalstītājs...

  -2 [+] [-]

, 2019-05-03 11:04, pirms 5 gadiem
Es nesaprotu sitas zvaignes, nu nepanema nu un kapec jaraud??? tatad kads bija labaks par Tevi

  -4 [+] [-]

, 2019-05-03 11:16, pirms 5 gadiem
guntis86 rakstīja: Slovāki šauj sev kājā. Kā vispār tur beidzās ar tiem slovāku hokeja federāciju nemieriem? Atceros, bija kaut kāda ambrāža. Varbūt Hudāčeks ir opozicionāru atbalstītājs...
Kādi nemieri vienkārši no Slovan nav ko ņemt izlasē un treneri visticamāk uzskata ,ka ir labāki vārtsargi par spartaka Hudačeku.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-03 13:44, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Kādi nemieri vienkārši no Slovan nav ko ņemt izlasē un treneri visticamāk uzskata ,ka ir labāki vārtsargi par spartaka Hudačeku.
No tiem 3 vārstargiem, kuri šogad brauks uz PČ, neviens nav labāks par Hudāčeku

     [+] [-]

, 2019-05-03 15:11, pirms 5 gadiem
Viņi jau nekur nebrauks! Mājās spēlēs

  +1 [+] [-]

, 2019-05-03 15:45, pirms 5 gadiem
Un cerams, ka Sportacentrs organizēs cienīgu konkursiņu par godu pasaules čempionātam!!! Būs interesantāk skatīties dažādas spēles.

     [+] [-]

, 2019-05-04 00:27, pirms 5 gadiem
kas ar Halāku?