Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Hokeja izlases pēdējais treniņš pirms PČ noritēs "Akropoles" ledus arēnā

Jānis Celmiņš

8. maijā plkst.10:45 iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” ledus arēnā notiks Latvijas hokeja izlases pēdējais publiskais treniņš pirms došanās uz šī gada pasaules čempionātu hokejā (PČ) , kas no 10. līdz 26. maijam aizritēs Slovākijā.

Šovakar pulksten 21:30 Latvijas hokeja valstsvienība aizvadīs priekšpēdējo pārbaudes spēli pirms pasaules čempionāta Pretiniekos pasaules vicečempioni - Šveices izlases hokejisti, un rīt abas komandas aizvadīs vēl vienu spēli.

Līdzšinējās četrās pārbaudes spēlēs Latvijas izlase uzvaras un zaudējumus dalījusi uz pusēm. No pirmajām divām spēlēm Francijā atvesta uzvara pēcspēles metienos (3:2) un sakāve pamatlaikā (0:2), bet vienīgajās divās spēlēs savu skatītāju priekšā zaudējums (2:4) un uzvara papildlaikā (2:1) pret Krievijas hokejistiem. Pēc spēlēm ar Krieviju notika pirmā lielā izlases kandidātu sijāšana, no sastāva tiekot atskaitītiem 16 spēlētājiem.

8. maijā Latvijas nacionālās valstsvienības hokeja izlases treniņā piedalīsies visi izlases hokejisti, kas dosies uz pasaules čempionātu Slovākijā, kā arī izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Radot mājas spēles atmosfēru, uz atklāto treniņu, līdzjutēji aicināti ierasties fanošanas "ekipējumā" - ar hokeja krekliem, šallēm un citiem atribūtiem. Pēc treniņa uz Akropoles ledus būs skatāms Latvijas sinhrono slidotāju "Amber" priekšnesums. Kvēlākie hokeja fani varēs piedalīties spēlēs un konkursos, laimēt īstu hokeja fanu atribūtiku vai pat iepēju satikties ar Latvijas izlases hokejistiem, saņemt viņu autogrāfus un kopā nofotografēties!

“Esam gandarīti iespēju uzņemt Latvijas valstsvienību “Akropoles” ledus arēnā pirms tik nozīmīga notikuma kā Pasaules čempionāts. Hokejs ir kaislība, kas vieno daudzus mūsu valsts un šīs spēles patriotus, tāpēc esam parūpējušies, lai čempionāta norises laikā Latvijas izlases un citām nozīmīgām spēlēm hokeja fani varētu sekot līdzi arī “Akropolē,” atzīst “Akropole” vadītājs un “Akropolis Group” valdes loceklis Kaspars Beitiņš.

“Esam ļoti pagodināti un priecīgi izlases pēdējo ledus treniņu pirms došanās uz pasaules čempionātu aizvadīt tieši “Akropoles” hokeja laukumā. Latvijas izlašu pārbaudes spēļu formu prezentācijā jau pārliecinājāmies par lielisku ledus kvalitāti un “Akropoles” mūsdienīgajām telpām. Aicinām arī visus hokeja līdzjutējus un cienītājus 8. maijā klātienē vērot pēdējo Latvijas nacionālās izlases treniņu,” pauž LHF prezidents Aigars Kalvītis.

Latvijas hokeja izlases treniņu apmeklētāji varēs vērot arī kādā no daudzajām kafejnīcām vai restorāniem, kas ar skatu uz ledus arēnu izvietotas gan pirmajā, gan otrajā stāvā, piemēram, “Thierry”, “Chili Pizza”, “Can Can”, “Costa Coffee”, “Ali Chocolate”, “McDonald's”, Gan Bei, Khinkalnia “Paslēptās receptes” un “Grill London”.

Pirmo spēli 2019. gada pasaules čempionātā Latvijas izlase aizvadīs jau gandrīz pēc astoņām dienām, 11. maijā Bratislavā tiekoties ar Austrijas valstsvienību.

Visām Latvijas izlases spēlēm līdzi varēs sekot arī iepirkšanās un izklaides centrā “Akropole”, kur lielie ekrāni spēļu tiešraižu vērošanai tiks izvietoti pie veikaliem “Sports Direct” un “USC”. Spēļu translācijas varēs vērot arī uz lielā ekrāna ledus arēnā.

Visas nozīmīgākās PČ spēles neskaitāmos TV ekrānos varēs vērot arī sporta bārā “O’Learys” iepirkšanās centra “Akropole” 2. stāvā, kur pēc pēdējā ledus treniņa uz “Akropoles” ledus paviesosies arī Latvijas valstsvienības spēlētāji, lai sniegtu autogrāfus hokeja faniem un piedalītos aizraujošās savstarpējās sacensībās “O’Learys” izklaides zonā.