Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2901, Did:0, useCase: 3

Irbe: "NHL vidē visi ir ievērojuši Hārtlija sasniegto"

Ints Megnis
Ints Megnis

Irbe: "NHL vidē visi ir ievērojuši Hārtlija sasniegto"
Artūrs Irbe
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Bobu Hārtliju būs grūti noturēt Latvijas izlases galvenā trenera amatā, jo Nacionālās hokeja līgas (NHL) vidē visi ir ievērojuši viņa sasniegto, Sportacentrs.com pauda leģendārais latviešu vārtsargs Artūrs Irbe.

Latvijas izlase pirmoreiz kopš 2009. gada spēja sasniegt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, kurā ceturtdien ļoti cienījamā spēlē ar rezultātu 2:3 piekāpās spēcīgajai Zviedrijai.

"Ja, kā datorspēlēs, tiktu saskaitīta visu spēlētāju kopējā meistarība, mūsējie pēc ranga būtu kādā 13. vietā, tomēr Latvija bija pārliecinoši pirmie, ja skatās pēc sasniegtā maksimuma, jo gandrīz katru spēli aizvadījām tuvu savu spēju robežām. Tas pirmkārt ir trenera nopelns, tomēr treneris neiet laukumā un tur jau visu nosaka hokejistu varēšana, spēja ieklausīties, sekošana norādījumiem un disciplīna. Tas deva vajadzīgos augļus," pauda Irbe. "Kaut vakar bija milzu spriedze, turklāt astotā spēle turnīrā, kas varēja radīt nogurumu, komanda parādīja savu klasi un uz noguruma fona nezaudēja modrību, disciplīnu."

"Šogad izcēlāmies ar ļoti sliktiem rezultātiem sagatavošanās posmā, bet jāatceras, ka tajā daļēji spēlējām pat ar trešo sastāvu. Tomēr trenera prasības nekad nemainījās - viņš spēja iemācīt un paskaidrot spēlētājiem. Hārtlijs stāstīja kāpēc konkrētajā situācijā tā jārīkojas un detalizētās nodarbības nesa savus augļus - spēlētājiem pat uz noguruma fona, kad parasti tiek pieļautas kļūdas, bija iesēdies galvā kā pareizi jādara. Spēlētāji bija sapratuši, ka ir daļa no pulksteņa mehānisma, ja viens kaut ko nedarīs, pulkstenis apstāsies," uzskata Irbe. "Protams, bija nelielas kļūdas, bet mūsējie kļūdījās vismazāk. Komandā vienam otru jāpapildina. Viennozīmīgi prieks par rezultātu, tas varētu būt paraugs arī citiem, kā ir jāstrādā."

"Ja arī turpmāk spēlētāji būs prasīgi pret sevi un ievēros disciplīnu, ir visas iespējas atkal sasniegt augstu rezultātu. Nolans un Hārtlijs ir divi dažādi treneri, bet abi prata svarīgākajos turnīros, nenovirzoties no kursa, sasniegt rezultātu. Kaut dažbrīd liekas, ka vilciens buksē, treneris ieturēja savu līniju, jo zināja, kas jādara, un spēlētāji ticēja," stāsta Irbe, uzskatot, ka Hārtlijs ir nopelnījis piedāvājumus no NHL. "Šādu treneri noturēt ir grūti, jo NHL vidē visi ir ievērojuši, ko viņš ar mūsu sastāvu paveicis. Darba piedāvājumi viņam būs, tomēr ne vienmēr tie tiek izmantoti. Lai arī kas notiktu, mums jābūt ļoti pateicīgiem par iespēju strādāt ar šādu cilvēku."

"Spēlētāji tagad ir sajutuši ceturtdaļfināla garšu. Mūsu kodols bija jauns, tā kā veiksmīgi turnīri Latvijai vēl būs. Atšķirība no zviedru zvaigžņotā sastāva bija ļoti neliela un viņiem visu par labu izšķīra viens veiksmīgs metiens. Vai gūsim panākumus arī turpmāk, atkarīgs no spēlētāju vēlēšanās atdot visus spēkus, kā arī viņiem jātic, ka ir spējīgi to izdarīt," teica leģendārais vārtsargs.

Latvijas izlase pasaules čempionātu noslēgusi astotajā pozīcijā.

 +10 [+] [-]

, 2018-05-18 15:11, pirms 6 gadiem
No sportzinas.com raksta: "Irbe uzskata, ka viena no panākumu atslēgām ir galvenā trenera Hārtlija treniņmetodika: “Bobs ir prasīgs, disciplīna tiek prasīta no visiem. Tāpat kā savulaik pie Nolana, arī pie Hārtlija nespēlē tie, kuri ir vistalantīgākie un meistarīgākie, bet gan tie, kas strādā komandas labā nevis meklē pašlabumu.(..) Bobs neprasa no hokejistiem vairāk nekā viņi spēj dot, bet gan “tikai” maksimumu. "
Slēpts komentārs: M
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

 +18 [+] [-]

, 2018-05-18 15:17, pirms 6 gadiem
Bet LHF Hārtlija darba līgumā ar maziem burtiem varēja ierakstīt "NHL klubiem ir tiesības šo līgumu izpirkt, samaksājot 10 miljonus un parakstot vienvirziena līgumus ar Pavlovu un Meiju."

 +12 [+] [-]

, 2018-05-18 15:25, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Bet LHF Hārtlija darba līgumā ar maziem burtiem varēja ierakstīt "NHL klubiem ir tiesības šo līgumu izpirkt, samaksājot 10 miljonus un parakstot vienvirziena līgumus ar Pavlovu un Meiju."
Un viņš varēja tādu līgumu neparakstīt. Vai arī tu domā, ka Hārtlijs savus līgumus lasa tāpat kā Purčika Vadims savas Mogo kredītsaistības?

 +12 [+] [-]

, 2018-05-18 15:27, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Hm, interesanti!
Vispār jau Hartlijs NHL vidē sen zināms treneris, kurš pie tam 2015.gadā tika atzīts par NHL sezonas labāko treneri.
Visu varenais, viszinošais, visgudrais ivar! Tu esi končenijs pid...

  +9 [+] [-]

, 2018-05-18 15:29, pirms 6 gadiem
Nameja alkoholiķu vide gan ir citādās domās.

 +10 [+] [-]

, 2018-05-18 15:30, pirms 6 gadiem
KrisitisOZO rakstīja: Nameja alkoholiķu vide gan ir citādās domās.
Viņš nav alkoholiķis. Viņš ir idiņš, kurš domā ka ir ļoti attapīgs un gudrs. Tādi cilvēki ir vēl lielāki mēsli par alkoholiķiem un narkomāniem

  +7 [+] [-]

, 2018-05-18 15:37, pirms 6 gadiem
Maddie rakstīja: Un viņš varēja tādu līgumu neparakstīt. Vai arī tu domā, ka Hārtlijs savus līgumus lasa tāpat kā Purčika Vadims savas Mogo kredītsaistības?
M ir slavenākais Sportacentra jokdaris, gandrīz vienmēr komentos smejas, ironizē, parodē.

  +4 [+] [-]

, 2018-05-18 15:40, pirms 6 gadiem
Argonauts rakstīja: M ir slavenākais Sportacentra jokdaris, gandrīz vienmēr komentos smejas, ironizē, parodē.
Hm. Laikam neuztvēru šī joka smieklīgo pusi.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-18 15:44, pirms 6 gadiem
Nu iespējams mūsu bāleliņiem pavērtos ari plašāki ceļi uz kādu nhl klubu, ja Hārtlijs izdomātu doties viņpus okeānam. Domājams šo 2 gadu laikā viņam ir radušās idejas kuru spēlētāju viņš gribētu redzēt savā komandā ja tāda būtu

  +4 [+] [-]

, 2018-05-18 16:06, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Hm, interesanti!
Vispār jau Hartlijs NHL vidē sen zināms treneris, kurš pie tam 2015.gadā tika atzīts par NHL sezonas labāko treneri.
Tāpēc jau ir pamanījuši un ar interesi vēro kā vienam nno viņējiem strādājas ar kaut kādas tālas ziemeļu cilts aborigēnu ripas dauzītāju komandu

  +5 [+] [-]

, 2018-05-18 16:06, pirms 6 gadiem
Teemo rakstīja: Nu iespējams mūsu bāleliņiem pavērtos ari plašāki ceļi uz kādu nhl klubu, ja Hārtlijs izdomātu doties viņpus okeānam. Domājams šo 2 gadu laikā viņam ir radušās idejas kuru spēlētāju viņš gribētu redzēt savā komandā ja tāda būtu
nefantazē

     [+] [-]

, 2018-05-18 16:10, pirms 6 gadiem
Teemo rakstīja: Nu iespējams mūsu bāleliņiem pavērtos ari plašāki ceļi uz kādu nhl klubu, ja Hārtlijs izdomātu doties viņpus okeānam. Domājams šo 2 gadu laikā viņam ir radušās idejas kuru spēlētāju viņš gribētu redzēt savā komandā ja tāda būtu
Jā, jo NHL skauti regulāri palaiž garām vērtīgus čaļus.

  +7 [+] [-]

, 2018-05-18 16:24, pirms 6 gadiem
Tas, ka NHL treneri un arī citu valstu hokeju federāciju vadības ir pamanījušas Hārtlija veikumu un sasniegto ar Latvijas izlasi būtu tikai normāli un pat loģiski. Bet (!!!) līgums ir vēl līdz 2021.gadam. Tas vispirms. Nezinu kādas ir tā detaļas un nianses, bet, lai varētu teikt, ka tagad jau ir interese viņu paņemt savā komandā vēl ir par agru. Nav nekas izskanējis. Toties, vēl arī nav nekas TĀDS MEGA sasniegts, lai varētu viņam cena celties stāvus gaisā. Tas ir laika jautājums. Un, ja 2019-2021.gada čempionātos Latvijas izlase būs regulāri TOP8 un pamanīsies arī aizķerties četriniekā - tad tam būs patiesi liels pamats. Šobrīd manā skatījumā - tas ir sākums. Komanda aug, spēlētāju sniegums krietni uzlabojas. Un ir vēl daudz vietas izaugsmei.

Un lai nu ko - LHF jāvāc vēl vairāk naudas lidzekļi no sponsoriem, lai stiprinātu hokeja attīstību.

  +6 [+] [-]

, 2018-05-18 17:28, pirms 6 gadiem
Cik atceros Bobam bija punkts līgumā, ka pie darba piedāvājuma no kāda NHL kluba šis var lauzt līgumu ar LHF. Domāju, ka pa vasaru kāds tāds piedāvājums var arī uzrasties.... protams paliek jau vēl naiva cerība, ka Bobs to piedāvājumu noraidīs!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-18 18:11, pirms 6 gadiem
Galvenais - bez panikas. Neviens nekur neaiziet. Hārtlijs diez vai slēgtu ar LHF līgumu uz 5 gadiem, ja domātu par aiziešanu, jo līguma slēgšanas laikā viņš labi saprata, uz ko iet.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-18 18:11, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Cik atceros Bobam bija punkts līgumā, ka pie darba piedāvājuma no kāda NHL kluba šis var lauzt līgumu ar LHF. Domāju, ka pa vasaru kāds tāds piedāvājums var arī uzrasties.... protams paliek jau vēl naiva cerība, ka Bobs to piedāvājumu noraidīs!
tu to līgumu lasīji personiski?

  +4 [+] [-]

, 2018-05-18 18:32, pirms 6 gadiem
OILER1981 rakstīja: tu to līgumu lasīji personiski?
cik atceros, tad Koziols par to stāstīja. Diez vai LHF vadībai būtu interese ko tādu fantazēt...

  -3 [+] [-]

, 2018-05-18 18:38, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Cik atceros Bobam bija punkts līgumā, ka pie darba piedāvājuma no kāda NHL kluba šis var lauzt līgumu ar LHF. Domāju, ka pa vasaru kāds tāds piedāvājums var arī uzrasties.... protams paliek jau vēl naiva cerība, ka Bobs to piedāvājumu noraidīs!
interesanti, ko tu vari atcerēties! Līgumu nemaz nav lasījis un šis atceroties...

  +7 [+] [-]

, 2018-05-18 18:40, pirms 6 gadiem
Tas, ka kāds piedāvājums varētu būt, tas skaidrs. Taču jāsaprot, ka Hārtlijs, lai arī ir sevi pierādījis, kā lielisku treneri, Ziemeļamerikā nav vienīgais šāds. Pieņemu, ka Hārtlija līmeņa treneru ZA ir krietni vairāk kā komandu. Līdz ar to piedāvājums un interese ļoti iespējams, ka var arī palikt tikai piedāvājuma un intereses līmenī.
Tuklāt man šķiet, ka viņa pievienotā vērtība ir tieši darbs ar "underdog" komandu, hokeja sistēmas izveide, iedvesmošana. Nedomāju, ka NHL tas ir ļoti aktuāli. Pieņemu, ka lielā mērā Bobam darbs ar Latvijas izlasi varētu būt pat interesantāks par darbu NHL. Protams, ja neskaita prestižu.

Pieņemu, ka LHF var kādā brīdī nonākt pie piedāvājuma "ja maksāsiet X summu, uz NHL vairs nebraukšu, palikšu sakārtot Latvijas hokeju".
Protams, šis X cipars visticamāk būtu mērāms ar septiņiem cipariem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-05-18 18:43, pirms 6 gadiem
OILER1981 rakstīja: tu to līgumu lasīji personiski?
Hārtlija līgumā iestrādāts punkts par došanos...

  -3 [+] [-]

, 2018-05-18 18:44, pirms 6 gadiem
patiesībā es ļoti gribētu redzēt Bobu pie Rīgas Dinamo stūres un paskatīties ko viņš var sezonas garumā izspiest, būtu ļoti interesanti un es pieļauju arī pozitīvi.

  +5 [+] [-]

, 2018-05-18 18:57, pirms 6 gadiem
Nevajag vinam pie RD stuures nu nemaz, tad labak lai LHF atrod papildus brivus lidzekljus un tur vinju stradat seminaros, ar jaunatni, utt.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-18 19:42, pirms 6 gadiem
henrijz rakstīja: Nevajag vinam pie RD stuures nu nemaz, tad labak lai LHF atrod papildus brivus lidzekljus un tur vinju stradat seminaros, ar jaunatni, utt.
Kur ir kaut viena liecība, ka Hartlijs ļoti rautos pavadīt vairāk laika LV, nekā tas ir pildot tiešos LV izlases trenera pienākumus. Pirms PČ sagatavošanas nometnei viņš, ja kas, arī pievienojās vēlāk, un nebija klāt no pirmās dienas.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-18 19:58, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kur ir kaut viena liecība, ka Hartlijs ļoti rautos pavadīt vairāk laika LV, nekā tas ir pildot tiešos LV izlases trenera pienākumus. Pirms PČ sagatavošanas nometnei viņš, ja kas, arī pievienojās vēlāk, un nebija klāt no pirmās dienas.
Kurs ja kas vadija vairakus seminarus, kad tiesie ar izlasi jautajumi nebija japilda?
Pievienojas velak un tad? Astotniekaa tika tapat

  -1 [+] [-]

, 2018-05-18 20:16, pirms 6 gadiem
henrijz rakstīja: Kurs ja kas vadija vairakus seminarus, kad tiesie ar izlasi jautajumi nebija japilda?
Pievienojas velak un tad? Astotniekaa tika tapat
Tās bija tikai pāris dienas, kad viņš vadīja šos seminārus.
Stāsts jau nebija par to, kuru vietu LV izlase ieņēma, bet ar to vai Hartlijs alkst ilgstoši būt šeit Latvijā.

     [+] [-]

, 2018-05-18 20:37, pirms 6 gadiem
Maddie rakstīja: Hm. Laikam neuztvēru šī joka smieklīgo pusi.
Tagad nevaru saprast, jāsmejas vai jāraud, atceroties samurgojumus par somu zeltu pēc 3-4 spēlēm... ?!
Piemēram, ka somiem ir jautri, bet ASV un Kanādai nez vai utt...
Kur kurais ir, mēs visi redzam!?

     [+] [-]

, 2018-05-18 23:56, pirms 6 gadiem
heh rakstīja: http://www.sportazinas.com/hartlija-liguma-iestradats-punkts-par-dosanos-uz-nhl/
OK. Bet, ja lasām uzmanīgi - ir iestrādāts punkts - līdz 31.janvārim ir iespēja pārtraukt darba līgumu ar LHF. Ja pēc tā - tad nevar neko darīt. Ja arī brauc trenēt kādu NHL komandu - tad noteikums - noteiktos datumos jābūt ar izlasi. Kopā ņemot - puses ir vienojušās par plānu līdz 2022.gada olimpisko spēļu beigām vadīt Latvijas izlasi.

     [+] [-]

, 2018-05-19 07:03, pirms 6 gadiem
Nu Hartlijs aizies....liela bēda...Sējējs visu sakārtos ...
izcils treneris....

     [+] [-]

, 2018-05-19 10:18, pirms 6 gadiem
Da blin ko Jūs cepaties pa Meiju un Pavlovu! Šie veči darīja neredzamo darbu! Tā pat kā gregari pedāļminējos! Ivanānas arī netika pareizi izmanots ne izlasē ne Dinamo!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja