Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2901, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Hokeja eksperti: "Dāņiem nedevām iespējas"

Hokeja eksperti: "Dāņiem nedevām iespējas"
Normunds Sējējs
Foto: Vladislavs Proškins, f64

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta spēlē ar Dāniju nedeva pretiniekiem iespējas, tāpēc uzvara bija pelnīta, uzskata Sportacentrs.com aptaujātie eksperti.

Latvijas izlase otrdien ar 1:0 apspēlēja sacensību saimnieci Dāniju, pirmoreiz kopš 2009. gada iekļūstot pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kurā spēlēs ar spēcīgo Zviedriju.

"Jau iepriekš teicu, ka nav zināms, kura situācija bija labāka - vai tas, ka spēlējām iepriekšējā dienā ar Kanādu un bijām labā kondīcijā, vai tas, ka Dānija divas ar pusi dienas atpūtusies. Pirms mača uzskatīju, ka būs ļoti svarīgi, kurš pirmais gūs vārtus - tā iegūs psiholoģisku pārliecību," pauda kādreizējais izlases aizsargs Normunds Sējējs. "Tā arī bija. Spēle izdevās, ļoti labi nospēlējām, neko neļāvām viņiem vidējā zonā un ļoti bīstamu momentu pie mūsu vārtiem nemaz nebija. Bija tiešām labs sniegums, pārsteidzoši labi nospēlējām iemetienos un pelnīti uzvarējām."

"Pēc pirmajām divām čempionāta spēlēm bija tiešām lielas bažas - jau pret Norvēģiju bija nepārliecinošs sniegums un arī pret Somiju bailīgi un pasīvi izskatījāmies. Tomēr tad sekoja diena brīva, tika sakārtots sniegums, nākamajā mačā pretī nāca ne tik spēcīgs pretinieks un duelī ar Dienvidkoreju noticējām saviem spēkiem. Pēc tam spēle uzlabojās," secina Sējējs. "Tika veiktas dažas rokādes virknējumos un tagad viss ir smuki - labi spēlē Ābola, Ķēniņa, Balcera virknējums, tāpat mums ir, tā sauktā, 3B (Bļugers un brāļi Bukarti) enerģijas maiņa. Izskatāmies ļoti pieklājīgi un priecē, ka gados jaunie hokejisti rāda atzīstamu sniegumu, aug rezerve un viņi jau tagad nosaka izlases rezultātus."

"Balceru nebiju redzējis pēc viņa aizbraukšanas uz Ziemeļameriku, viņš rāda ļoti atzīstamu sniegumu, nobriedušu spēli, pārdomātas rīcības. Aizsardzībā man patīk Kristiāns Rubīns - spēlē ļoti stabili, droši, ar vēsu prātu, bet viņam ir tikai 20 gadi," jaunos spēlētājus slavēja Sējējs.

"Pret Zviedriju vienkārši jāspēlē hokejs. Viņiem ir pilna izlase ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigznēm, līdz ar to mēs nevarēsim neko zaudēt, tāpēc jāspēlē bez uztraukuma. Arī zviedri ir tikai cilvēki un gan jau, ka viņi pieļaus kādu kļūdu, bet mums pēc tam jāizmanto iespējas. Vienkārši jāspēlē," Sējējs noskaņots optimistiski par ceturtdienas maču.

"Beidzot mums viss sakrita - uzvarējām tos, kurus jāuzvar, kā arī aizķērām Kanādu un ASV, beigās tam vainagojoties ar ceturtdaļfinālu. Ja aizķer divus šādus mačus, tas dod lielu pārliecību, ka var spēlēt. Puiši nospēlēja labi, tāpēc tika, kur gribēja. Turnīrā bijusi tikai viena neveiksmīga spēle, bet pārējās labas - maz ielaidām, nedaudz vairāk iemetām," saka Edgars Lūsiņš. "Dānija nebija spējīga neko izdarīt, jo mūsu puiši spēlēja ļoti pārliecinoši, kamēr pretinieki bija nedaudz sabijušies no atbildības nastas. Latvija izmantoja visu, ko ļāva pretinieks. Jau spēles pret Kanādu otrās trešdaļas vidū varēja just, ka Latvija kaut ko var un tas pārnesās arī uz nākamo maču. Dānija līdz vārtiem īsti netika, vien nedaudz pabiedēja. Visu cieņu puišiem."

"Tāpēc bija svarīgi nospēlēt labi pret Kanādu, lai enerģiju pārnestu uz nākamo spēli," saka Lūsiņš. "Vakardienas spēlē pirmoreiz turnīrā man patika Miks Indrašis, tāpat varēja redzēt Džeriņa faktoru, kurš ir izlases vērtība. No aizsargiem Freibergs atkal paglāba Latviju ar savu burvju nūju. Viņš jau divreiz turnīrā izglābis izlasi no droša vārtu zaudējuma."

"Pret zviedriem būs grūti. Viņi parasti iemet visiem trīs vārtus un vairs nedod ripu," Lūsiņš gan nav tik optimistisks par gaidāmo ceturtdaļfinālu. "Ja Kanāda un ASV uz čempionātu atbraukusi muļķoties un atpūsties, Krieviju īsti nevar saprast, tad Zviedrija un Somija ir tiešām koncentrējušās mērķim. Līdz ar to šīs divas izlases ir sliktākie pretinieki ceturtdaļfinālam. Tur vajadzēs daudz vairāk par labu spēli. Jā, mēs varam minimalizēt noraidījumus, maksimāli izmantot savas iespējas, bet citos mačos zviedri vienkārši nedod pretiniekiem iespējas, kontrolē ripu. Būs ļoti, ļoti grūti. Zviedriem ir divi lieli vārtsargi, izcili jaunie uzbrucēji un NHL vadošie aizsargi. Neredzu viņiem vājo vietu - ja Latvija uzvarēs Zviedriju, tas šajā kontekstā būs daudz lielāks panākums nekā, ja uzvarētu Kanādu."


, 2018-05-16 13:11, pirms 6 gadiem
Gaidu "eksperta" Pastes komentāru un spēles analīzi!
, 2018-05-16 13:25, pirms 6 gadiem
Man liekas, "eksperts" jau kādu laiku nav labs termins, ko izmantot, ja grib, lai rakstu uztver nopietni.
, 2018-05-16 13:27, pirms 6 gadiem
Paste ir lielākais klauns visā ''ekspertu'' sabiedrībā.. pirms spēles vienu dziesmu dzied, pēc spēles pavisam citu...

Kāds sakars vispār viņam komentāru prasīt?
, 2018-05-16 13:28, pirms 6 gadiem
double.k rakstīja: Gaidu "eksperta" Pastes komentāru un spēles analīzi!
Viņš izguļ kārtējā plosta sekas.
, 2018-05-16 13:40, pirms 6 gadiem
Džeriņš vakar iemeta hettriku: pirmos vārtus, pēdējos vārtus, kā arī uzvaras vārtus!
, 2018-05-16 14:08, pirms 6 gadiem
eksperti būtu, ja pirms spēles savus viedokļus izteiktu. pēc kara visi gudri
, 2018-05-16 14:20, pirms 6 gadiem
Eksperts Edgars Lūsiņš
, 2018-05-16 14:24, pirms 6 gadiem
Visvairăk man patīk ekspertu teksts:

"Pret Zviedriem būs grūti" 😂

Vot šo es saucu par EKSPERTU viedokli! 😊

Varētu padomāt ka lidz šim mums gājis pret visiem baigi viegli!!
, 2018-05-16 14:40, pirms 6 gadiem
neatceros, ka būtu devis savu pēcspēles analīzi sportacentram.
, 2018-05-16 16:10, pirms 6 gadiem
double.k rakstīja: Gaidu "eksperta" Pastes komentāru un spēles analīzi!
Lūdzu: Paste: "Latvijas dēļ likās, ka Dānija nemaz...
, 2018-05-16 16:22, pirms 6 gadiem
Freibergam ir burvju nūjiņa!
, 2018-05-16 17:52, pirms 6 gadiem
Vispār Pučem bija taisnība, kad vienā no pirmajām spēlēm studijā teica, ka mēs dāņus paņemsim,jo mājiniekiem neveicoties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja