Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2901, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Cinks: "Divi skaitliskā sastāva pārkāpumi lika sakoncentrēties turpmākajam mačam"

Cinks: "Divi skaitliskā sastāva pārkāpumi lika sakoncentrēties turpmākajam mačam"
Ronalds Cinks

Divi skaitliskā sastāva pārkāpumi Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionāta spēlē ar ASV savā ziņā nospēlēja par labu, jo lika sakoncentrēties turpmākajam mačam, uzskata hokeja eksperts Ronalds Cinks.

Latvijas hokeja izlase ceturtdien cienīgi cīnījās ar ASV un atņēma tām punktu, tomēr noslēgumā piekāpās pagarinājumā ar 2:3. Pirms noslēdzošajām trim kārtām Latvija ieņem ceturto vietu savā apakšgrupā.

"Latvijai aizvadītajā mačā, protams, ka arī palīdzēja veiksme, tomēr tāpat bija arī centība, pašaizliedzība un spēles zīmējuma ievērošana. ASV izlase meistarības ziņā ir augstākā līmenī, tāpēc izcīnītais viens punkts ir labs," portālam Sportacentrs.com teica Cinks. "Pirmais gols iekrita pēc uzmetiena pa vārtiem un rikošeta, kas ir neliela veiksme. Pirmo vārtu gūšana deva pārliecību, ka varam kaut ko izdarīt. Vēl veiksmīgāk būtu, ja nepazaudētu modrību un neuztaisītu dažus muļķīgus noraidījumus. Vairākums ļāva amerikāņiem taupīt spēkus, turklāt viņi tā iemeta divus vārtus. Jebkurā gadījumā, lai mēs noturētos līdzi amerikāņiem, nepieciešama disciplīna."

Runājot par diviem noraidījumiem pēc kārtas par skaitliskā sastāva pārkāpumu, Cinks teica, ka tas savā ziņā arī palīdzēja. "Laikam tobrīd bija nestandarta virknējumi un kaut kur puiši nenokomunicēja, nebija gana uzmanīgi. Cīņas karstumā dažreiz smadzenes izslēdzas. Divi šādi noraidījumu pēc kārtas, protams, savā ziņā ir neveiksmīgs iznākums, tomēr tas arī lika kārtīgi sakoncentrēties turpmākajam mačam."

"Mači, kad neesam favorīti, noteikti noņem spriedzi - zini, ka punktus neviens negaida un, kad tos izcīni, visi ir patīkami pārsteigti. Psiholoģiski šādos mačos ir vieglāk," teica hokejists.

B apakšgrupā trīs favorītes ir Somija, Kanāda un ASV, bet cīņā par pēdējo ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu šobrīd reālākās pretendentes Latviju, Dāniju un Vāciju šobrīd šķir viens punkts. "Mūsu grupa izskatās vieglāka, tomēr arī līdzīgāka, jo visas komandas zaudējušas punktus. Hokejs nekad nav bijusi paredzamākā sporta spēle un favorītiem hokejā zaudēt ir daudz vieglāk nekā basketbolā vai futbolā. Dāņiem ir gana Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju un mājas faktors, bet šobrīd izskatās, ka tieši Latvijas spēle ar viņiem varētu būt izšķirošā spēle uz ceturtdaļfinālu. Lai mēs tur tiktu, jāuzvar gan Vācija, gan Dānija, kas gan nebūs viegli. Mums gaidāmas divas svarīgākās spēles turnīrā."

Nākamajā mačā Latvija sestdien jau plkst. 13:15 spēkosies ar Vāciju, bet pēc tam pirmdien un otrdien būs dueļi ar Kanādu un Dāniju.

"Mačā ar Vāciju tiksies divas līdzvērtīgas komandas, tāpēc mums vajadzēs uzspiest savu stilu un mēģināt tikt pie momentiem. Vācija ir izteikta darba komanda, visu laiku jābūt uzmanīgam, disciplinētam. Nebūs ērta spēle, bet ar veiksmi un tik pašaizliedzīgu spēli kā līdz šim ir liela iespēja uzvarēt," Cinks teica par dueli ar Vāciju.