Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2901, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Lūsiņš: "Briesmu zaudēt šodien nebija"

Lūsiņš: "Briesmu zaudēt šodien nebija"
Edgars Lūsiņš (pa kreisi)
Foto: Jekaterina Urosleva

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta mačā pret Somiju acīmredzami darbojās drošāk un pārliecinošāk, portālam Sportacentrs.com teica eksperts Edgars Lūsiņš.

Latvijas izlase otrdien izcīnīja otro uzvaru trijās turnīra spēlēs, ar 5:0 sagraujot augstākās divīzijas debitanti Dienvidkoreju.

"Sākumā Latvija nemetās pa galvu pa kaklu uz priekšu, bija redzams, ka zaudējums pret Somiju atstājis sekas. Tomēr, par laimi, korejieši pēc savām pirmajām spēlēm bija vēl vairāk bija "sagruzījušies". Spēlei ritot, acīmredzami varēja redzēt, ka darbojamies drošāk, pārliecinošāk," stāstīja Lūsiņš. "Tas ir tikai normāli, ka viņiem epizodiski bija momenti un pašsaprotami, ka Elvis tos noķēra, turklāt patīkami, ka visus. Ja neķers Dienvidkorejas metienus, kam tad ķers? Elvim paldies, bet šī viņam nebija grūtākā spēle."

"Man ļoti patika Bukarts vecākais, Karsums un Balcers. Var redzēt, ka Balcers lieliski strādā ar ripu ne tikai vārtu gūšanā, bet Mārčam Karsumam darba spējas ir citā līmenī un pat, kad viņu nogāza, saglabāja ripu, palīdzot komandai gūt trešos vārtus. Savukārt Robis ar trešajiem vārtiem pārlauza spēli un varēja redzēt, ka arī pēdējo golu viņam ļoti gribējās iemest. Prieks, ka izdevās," teica bijušais vārtsargs. "Pozitīvais, ka puikas vinnēja bez nekādas panikas. Nebūtu slikti, ja iemestu vairāk, bet briesmu zaudēt šodien nebija. Latvija pilnībā kontrolēja spēli. Tagad palikušas četras spēles, no kurām divas jāņem un divas jāmēģina paņemt."

Pirms divām dienām pret Kanādu vismaz spēles sākumā Dienvidkoreja izskatījās labāk nekā duelī ar Latviju. "Varbūt latvieši neļāva korejiešiem izdarīt to, ko plānojuši. Turklāt pret Kanādu neviens neiespringst un visi spēlē atbrīvoti, jo nāve ir neizbēgama. Šajā mačā viņiem atbildības slogs bija daudz lielāks un tas nāca mums par labu, jo esam ar daudz lielāku svarīgo spēļu pieredzi. Viņiem Olimpiādē nebija, ko zaudēt, līdz ar to šī korejiešiem vispār bija pirmā spēle, ko vajadzēja mēģināt uzvarēt. Viņu pieredzes trūkums un atbildības nasta bija izšķiroši."

Dienvidkorejas rupjības Lūsiņš komentēja ar vārdiem, "jo zemākas raudzes pretinieks, jo netīrāks ir veids kā viņi spēlē". "Rihardam iesišana starp kājām, protams, ir lētais gājiens, bet, jo vairāk tev kāds pāri dara, jo ir lielāks azarts viņus kaitināt. Latvijai tas deva papildus motivāciju iet un mest. Tāpat varējām iegūt pārliecību, ka mūsu vairākums strādā. Nākamajos mačos tas būs ļoti izšķiroši."

Lūsiņš nav informēts par Latvijas izlases vārtsargu stratēģiju nākamajos mačos, bet prognozēja, ka svarīgākajos mačos pret Dāniju un Vāciju spēlēs Elvis Merzļikins, kamēr Kristeram Gudļevskim būs iespēja sevi parādīt pret Kanādu un ASV. "Neizslēdzu iespēju, ka kādā spēlē Matīss varētu iestāties kā pērn pret Krieviju spēlēja Punnenovs un Kalniņš. Tas varētu būt uz Kanādas spēli, kur ģērbsies nevis Merzļikins, bet Kivlenieks. Šo saku, neko nezinot, bet domāju, ka tāds ir treneru plāns. Pats to gan nemēģināšu uzzināt, lai ir interesanti skatīties."

Nākamo maču Latvija ceturtdien plkst. 17:15 aizvadīs pret ASV. "ASV varēja nopietnāk spēlēt pret Vāciju (uzvara ar 3:0), jo vārdos klase viņiem ir cita. Ja ASV spēlēs normāli, spēlei jābūt kā pērn - ļaus mums spēlēt un paši spēlēs. Vajadzētu būt atklātam hokejam," prognozēja hokeja eksperts.


, 2018-05-08 22:33, pirms 6 gadiem
Jā jā, pēc kara visi gudri.

Nešaubos, ka arī viņam nebija ne jausmas, ko no šīs komandas, kura visu (mega prēmijas) drošvien lika uz vienu spēli, sagaidīt. Izrādās, neko vairāk par smagām rupjībām no caurkritušiem kanādiešiem (kuri tikko neieguvuši $100k+), nesagaidījām.
, 2018-05-08 22:56, pirms 6 gadiem
Kadam šī mazvērtības kompleksu nomocītā un nesavaldīgā tirliņa viedoklis tiešām arī interesē?
, 2018-05-09 00:22, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Jā jā, pēc kara visi gudri.

Nešaubos, ka arī viņam nebija ne jausmas, ko no šīs komandas, kura visu (mega prēmijas) drošvien lika uz vienu spēli, sagaidīt. Izrādās, neko vairāk par smagām rupjībām no caurkritušiem kanādiešiem (kuri tikko neieguvuši $100k+), nesagaidījām.
Gribi teikt, ka pēc pirmajām piecām minūtēm jau nevarēja redzēt, ka šķībacainajiem nav variantu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja