Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2901, Did:0, useCase: 3

Autors: Ervīns Muštukovs

Muštukovs vēro: Vārtsargu mainīt nebūtu pareizi, pret Dienvidkoreju būs trīs punkti

Muštukovs vēro: Vārtsargu mainīt nebūtu pareizi, pret Dienvidkoreju būs trīs punkti
Kristers Gudļevskis
Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais Latvijas izlases vārtsargs Ervīns Muštukovs turpina Sportacentrs.com izteikt savas pārdomas par Latvijas valstsvienības sniegumu pasaules čempionātā Dānijā. Šoreiz Ervīns atskatās uz pirmajām divām spēlēm pret Norvēģiju (3:2 papildlaikā) un Somiju (1:8).

"Kā jau prognozēju, Latvija pret Norvēģiju bez punktiem nepalika. Patiesībā norvēģiem "nospīdēja", ka viņi iemeta divus ātrus vārtus. Ja spēles sākumā vārtus būtu guvusi Latvija, tad pieļauju, ka uzvara nāktu daudz vieglāk un beigās būtu 4:1 vai 5:1. Taču, nonākot iedzinējos ar 0:2, ir grūti atspēlēties pret jebkuru komandu. Norvēģiem šogad nav tas stiprākais sastāvs, komandā ir 14 puiši no vietējā čempionāta. Tādēļ cerēju, ka uzvara nāks vieglāk, taču mūsdienās jāpriecājas par katru uzvaru, jo līmenis ir izlīdzinājies.

Pirmais gols mačā pret Norvēģiju varētu būt vienīgais, kur vārtsargam var piesieties. Taču Elvis Merzļikins tā vienkārši stāv vārtos. Šādu jauno stilu tagad izmanto 80% vārtsargu. Konkrētajā situācijā bija tikai divas iespējas, kā viņam iemest. Norvēģis realizēja vienu no tām - ļoti precīzi trāpīja vārtu tuvējā devītniekā. Varbūt Elvis arī nebija vēl pavisam iesilis, jo tas bija tikai otrais metiens pa viņa vārtiem. Pārējos deviņos vārtu zaudējumos pirmajās divās spēlēs es vārtsargu kļūdas nesaskatu. Vakar pret somiem vārtos varēja likt jebkuru. Varbūt būtu par vienu divām ripām mazāk, taču no sakāves izvairīties bija neiespējami.

Somi bija tik meistarīgi, viņu momentu realizācija bija tik augstā līmenī, ka Kristers Gudļevskis tika pamests saplosīšanai. Jau viens no pirmajiem somu uzbrukumiem noslēdzās ar fantastisku izspēli un precīzu metienu. Vai vajadzēja Gudļevski nomainīt? Man vispār nepatīk vārtsargu maiņas. Šajā gadījumā mainīt varētu tad, ja otrais vārtsargs būtu Matīss Kivlenieks. Taču Gudļevska vietā laist laukumā Merzļikinu nebūtu bijis pareizi. Tas taču neko nemainītu.

Visas vidusmēra komandas, par kādām uzskatām arī Latvija, gan izlašu, gan klubu līmenī sūdzas par vienu un to pašu - nestrādā skaitliskais vairākums. Nebija jau tā, ka piecatā pret trim mestu tikai no zilās līnijas. Mūsējie mēģināja izspēlēt one-timer pēc piespēles no aizvārtes, taču metieni nebija precīzi. Ja vispār nemestu, tad pārmestu vēl vairāk, tādēļ puiši mēģināja izspēlēt vienkāršāk un vismaz tikt pie metiena. Taču pie 0:4 pārliecība arī vairs nav tāda, kāda tā ir pie līdzīga rezultāta. Vienīgi nesapratu, kādēļ laukumā nebija Rūdolfs Balcers...

Uzskatu, ka vakardienas spēles rezultāts tomēr neataino spēku samēru. Somi ļoti labi realizēja savus momentus, pāris epizodēs mēs paši piepalīdzējām, un tā vietā, lai būtu 1:4, zaudējām ar 1:8. Parasti pēc šādām sagrāvēm Latvijas izlase nākamo spēli aizvada labi. Domāju, ka pret Dienvidkoreju problēmām nevajadzētu būt. Esmu pārliecināts, ka Latvija uzvarēs un tad mums būs jau pieci punkti, kas praktiski garantēs palikšanu elitē. Bet tad jau būs brīvāk spēlēt un varēsim gaidīt arī kādu lielāku uzvaru pār spēcīgāku pretinieku."


, 2018-05-07 10:21, pirms 6 gadiem
"Deviņos vārtu zaudējumos es vārtsargu kļūdas nesaskatu. Domāju, ka pret Dienvidkoreju problēmām nevajadzētu būt."

Labi būt ekspertam. Aisbergs? Jūs, ko, smejaties? Kāds vēl aisbergs? Titāniks ir nenogremdējams!!!
, 2018-05-07 10:28, pirms 6 gadiem
nedz Merzļikins, nedz Gudļevskis pagaidām nav nodarbojušies ar t.s. glābšanu, bet kļūdu arī nav bijis no vārtsargiem. (Merzļikins gan pozicionāli trīcēja nedaudz)

vakardienas spēle bija nožēlojama. vairāk kā pus spēli vienkārši noskatījāmies, kā somi rotaļājas mūsu aizsardzības zonā. (2 min ilgais aizturētais sods bija kas unikāls..)
, 2018-05-07 10:30, pirms 6 gadiem
un varēsim gaidīt arī kādu lielāku uzvaru pār spēcīgāku pretinieku."

Ja, gaidīšu ar maisu!
, 2018-05-07 10:36, pirms 6 gadiem
Es arī
, 2018-05-07 10:48, pirms 6 gadiem
Kāpēc te liek kaut kāda Muštukova viedokli, ja reiz īstais un vienīgais sc vārtsargu eksperts ir fuņa?
, 2018-05-07 12:23, pirms 6 gadiem
Gudļevskim pa lielam jau karjera tāda sačakarēta, NHL nespīd, nevienu vakar metienu nopietnu nepavilka!
, 2018-05-07 13:56, pirms 6 gadiem
kas tur ko nesaprast kāpēc Balcers nespēlēja... lai atjaunojas , jo kāpēc noskrieties vienam pret somiem, kāda starpība vai zaudējām iemetot vienus vai nedaudz vairāk vārtus... Un varēja arī satraumēties...vēl iespējams pats hokejists nejūtās labi..... Viss ok!
, 2018-05-07 16:10, pirms 6 gadiem
Представьте, а я всего за две недели накачал пресс, подкачал руки и спину и сбросил пару килограмм и это всё, без диет и спорта! Я вообще ленивый и не могу сидеть на диетах и заниматься спортом, но недавно вычитал в одном блоге как можно подкачаться и привести тело в порядок сидя дома и ничего не делая, и я решил опробовать ведь цена вопроса копеечная. От результата был в шоке не только я, никто не верил что так можно накачать пресс и сделать тело красивым, теперь и жена захотела опробовать. Вот тот блог, где подpобнo вcе опиcано--- Блог Домашнего качка
, 2018-05-07 19:57, pirms 6 gadiem
Pret somiem 1.majos un 3.šajos vārtos par 95% esmu pārliecināts ka Elvis neielaistu-pārējo spēli,kad nenomainīja vārtsargu vairs neskatījos tik cītīgi-gan jau vēl kādos ielaistajos varēja nospēlēt labāk. Gudi čotka jāliek pret lielajām izlasēm,jo ja aizies spēle iemest viņam ir tikpat kā neiespējami. Bet pēc tādas spēles viņu vairs var nelikt,jo tad ir 5-10 spēles kā pa mākoņiem. Elvis tomēr ir stabils vārtsargs,bez pārāk spilgtām spēlēm,tomēr visu laiku savā līmenī,bez lieliem kritumiem,kā Gudim. Par Kivlenieku pagaidām neko nezinu,jo neesmu sekojis viņa spēlēm,bet sūdīgs noteikti nav,ja jau uz NHL izsaukts bija pāris reižu-tas jau liecina par viņa kvalitāti. Pirmais numurs šogad ir Elvis-bez variantiem. Par otro numuru nemāku neko teikt,kamēr nav redzēts Kivlenieks darbībā. Ja būtu Čalpa viņa vietā,lai Gudis neņem ļaunā,bet pārbaudes spēlēs Čalpa izskatījās daudz labāk. es gan ceru ka pret kādu no top komandām Gudis izvilks. Elvi jātaupa Korejai-Vācijai un Dānijai. Pārējās spēles,lai stāv Gudis ar Kivlenieku.