Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

"Maple Leafs" pamatvārtsargs Andersens dosies palīgā Latvijas pretiniecei Dānijai

Agris Suveizda

"Maple Leafs" pamatvārtsargs Andersens dosies palīgā Latvijas pretiniecei Dānijai
Frēderiks Andersens
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Toronto "Maple Leafs" vārtsargs Frēderiks Andersens pēc izstāšanās no Stenlija kausa dāņu medijiem pauda gatavību spēlēt pasaules čempionātā, un vakar Dānijas Hokeja federācija saņēma oficiālu jāvārdu no 28 gadus vecā vārtuvīra.

"Nav nekādu šaubu, ka Frēderika personā iegūstam pasaules klases vārtsargu un ka viņš mūs ārkārtīgi pastiprinās," federācijas mājaslapā citēts sporta direktors Jespers Dūss. "Viņš sevi jau ir pierādījis vairāku sezonu garumā Nacionālajā hokeja līgā, jo īpaši pēdējos gados Toronto, kur viņš bijis viens no līderiem."

"Tajā pašā laikā nevajadzētu aizmirst, ka hokejs ir komandas sporta veids. Frēderiks neieradīsies rādīt brīnumus, bet gan būt daļa komandas. Mums čempionātā būs spēcīga vārtsargu līnija, un nebūt nav teikts, ka Frēderiks saspringtajā spēļu grafikā aizvadīs visus septiņus mačus grupu turnīrā," Dūss turpināja. Izlases vārtsargu līnijā ir arī 31 gadu vecais Sebastians Dāms no Vācijas "Iserlohn" un 22 gadus vecais Georgs Sērensens no Zviedrijas "Sodertalje".

Frēderikam Andersenam šis būs piektais pasaules čempionāts, taču vienlaikus arī pirmais kopš 2012. gada. Karjeru NHL sācis Anaheimas "Ducks", pēdējās divās sezonās viņš pārstāv "Toronto "Maple Leafs", un šajā regulārajā sezonā viņam 66 spēles, 91,8% atvairītu metienu un 2,81 vidēji ielaista ripa. Stenlija kausa pirmajā kārtā Toronto septiņās spēlēs zaudēja Bostonas "Bruins", un Andersens atvairīja 89,6% metienu un ielaida vidēji 3,76 ripas. Andersens ar "Maple Leafs" noslēdza piecu gadu līgumu par 25 miljoniem ASV dolāru.

Andersens Dānijas sastāvā kļuvis par otro spēlētāju no Nacionālās hokeja līgas. Valstsvienības rindas jau ir papildinājis Detroitas "Red Wings" uzbrucējs Franss Nīlsens, kurš 79 spēlēs sakrāja 33 (16+17) punktus un piedalīsies devītajā pasaules čempionātā. Cīņu par Stenlija kausu arvien turpina Nikolajs Ēlerss (82 spēles, 29+31) no Vinipegas "Jets", Lārss Ellers (81, 18+20) no Vašingtonas "Capitals" un Mikels Bedkers (74, 15+22) un Janniks Hansens (46, 2+12) no Sanhosē "Sharks".

Līdzīgi kā Andersens, Stenlija kausa pirmajā kārtā izstājās arī Kolumbusas "Blue Jackets" uzbrucējs Olivers Bjorkstrans (82, 11+29), taču galvenajam trenerim Janam Kārlsonam pasaules čempionātā gan, visticamāk, nāksies iztikt bez viņa. "Viņa dalība ir zem lielas jautājuma zīmes," pirms vairākām dienām atklāja Dūss. "Esam ar viņu runājuši, un viņa līguma situācija ir neskaidra [Bjorkstranam pēc sezonas beigsies līgums]. Optimisti saka, ka viņš varētu panākt vienošanos līdz pasaules čempionātam, bet, ja esam reālisti, tad to izdarīt būs sarežģīti."

"Ja viņi nepanāks vienošanos par jaunu līgumu, tad reālākās sekas būs nebraukšana uz pasaules čempionātu," Dūss turpināja. "Mēs, protams, mēģināsim izvērtēt, vai ir iespējams viņu apdrošināt, taču tas ir arī jautājums, vai Olivers pats un viņa aģents vispār būtu tajā ieinteresēti. Turklāt viņa apdrošināšana pirmām kārtām nozīmētu neticami lielu summu, kuru mēs diez vai varam atļauties. Un arī tādā gadījumā būtu vajadzīga arī Olivera piekrišana." Nesen "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris nosauca spēlētāju sarakstu, kuri dosies uz pasaules čempionātu, Matīsu Edmundu Kivlenieku ieskaitot, bet Bjorkstrana tajā nebija. Galīgās atbildes no spēlētāja pagaidām gan vēl neesot.

Dānijas pašreizējais sastāvs

PozīcijaSpēlētājsVecKomanda
VārtsargiFrēderiks Andersens28Maple Leafs (NHL)
Sebastians Dāms31Iserlohn (Vācija)
Georgs Sērensens22Sodertalje (Zviedrija-2)
AizsargiStefans Lasens32Pelicans (Somija)
Matīass Lasens22Redhawks (Zviedrija)
Olivers Lauridsens29Jokerit (KHL)
Emils Kristensens25KooKoo (Somija)
Filips Lārsens28Salavat Yulaev (KHL)
Jespers Jensens26Jokerit (KHL)
Olivers Lārsens19Leksand (Zviedrija-2)
Nikolass Jensens29Bremerhaven (Vācija)
UzbrucējiFrēderiks Storms29Redhawks (Zviedrija)
Patriks Bjorkstrans25Nurnberg (Vācija)
Stefens Klārskovs27Rodovre
Mortens Madsens31Karlskrona (Zviedrija)
Mortens Poulsens29Innsbruck (Austrija)
Jespers Jensens31Brynas (Zviedrija)
Niklass Hārts29Redhawks (Zviedrija)
Matīass Hansens24Bears (AHL)
Franss Nīlsens34Red Wings (NHL)
Tomass Spellings25Sonderjyske
Patriks Rusels25Condors (AHL)
Nikolajs Mejers21Troja-Ljungby (Zviedrija-2)
Pēters Regins32Jokerit (KHL)

Izmantotie resursi:
Frederik Andersen forstærker landsholdet til VM...
https://www.bt.dk/a-vm/nhl-dansker-...

  +1 [+] [-]

, 2018-04-30 09:55, pirms 6 gadiem
Un atkal LV pēdējā spēle pret mājniekiem! Ceru, ka Jets tiks tālāk, lai Ehlers aizkavējas Dāņiem, un pateicīgi būtu visādās nozīmēs ka Capitals tālāk tiktu (lai aizkavējas Ellers), un ja Sharks zaudē sēriju (vēl divi nāk klāt izlasei (Hansens Bodkers)!

     [+] [-]

, 2018-04-30 10:03, pirms 6 gadiem
Ļoti vērtīgs papildinājums DEN izlasei.

  -2 [+] [-]

, 2018-04-30 10:16, pirms 6 gadiem
Izskatās ka šogad vienalga kas pretiniekiem vārtos, savus "vidēji 0.7 spēlē" jau iemocīsim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-30 11:17, pirms 6 gadiem
Tāpat šitas siets no taisnīgas letiņu ģēres neglābs!

     [+] [-]

, 2018-04-30 11:29, pirms 6 gadiem
Nu ar mūsu uzbrukumu (vidēji ~1 golu pa spēli) Elvim būs jāstāv uz galvas, lai kādu spēli vinnētu (protams, cerams Korejai kaut ko vairāk tur sabakstīsim, jo savādāk būs "auzas")..... pret dāņiem tur būs grūti šitam kadram kaut ko iemest - dāņu "Irbe", ja ne pat "Brodērs".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-04-30 12:14, pirms 6 gadiem
Ja uzvarēsim KOR, NOR bullīšos, tas jau būs sasniegums!

  -3 [+] [-]

, 2018-04-30 13:30, pirms 6 gadiem
Tā vietā lai ceptu rakstus par kaut kādiem sūda dāņiem, būtu labāk sveikuši jubilejā leģendāro hokejistu un treneri Hariju Vītoliņu! Apsveicu!

     [+] [-]

, 2018-04-30 13:31, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Nu ar mūsu uzbrukumu (vidēji ~1 golu pa spēli) Elvim būs jāstāv uz galvas, lai kādu spēli vinnētu (protams, cerams Korejai kaut ko vairāk tur sabakstīsim, jo savādāk būs "auzas")..... pret dāņiem tur būs grūti šitam kadram kaut ko iemest - dāņu "Irbe", ja ne pat "Brodērs".
Tieši tā. Dāņu Irbe, nevis Irbe vai Brodērs.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-30 15:14, pirms 6 gadiem
Tūdi briest...