Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Vācija atspēlējas un uzveic Dienvidkoreju, slovāki turpina uzvarēt un grauj Franciju

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Vācija atspēlējas un uzveic Dienvidkoreju, slovāki turpina uzvarēt un grauj Franciju
Vācijas izlases galvenais treneris Marko Šturms
Foto: imago/ActionPictures/Scanpix

Gatavojoties nākamnedēļ gaidāmajam pasaules čempionātam hokejā elites divīzijā, šovakar pārbaudes spēles aizvada vairākas turnīra dalībnieces. Vācija vien pamatlaika beigās salauza Dienvidkorejas pretestību (4:3), savukārt Slovākija izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār Franciju (4:0). Uzvaru izcīnīja ar norvēģi, kas ar 2:1 apspēlēja baltkrievus.

Vācijas hokeja izlase līdz šim sagatavošanās posmā aizvadītajās piecās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras un piedzīvojusi divus zaudējumus. Ar 1:2 un 1:4 Marko Šturma vadītā komanda atzina slovāku pārākumu, savukārt ar 7:1 un 2:1 pieveikta Francijas izlase. Pret PČ saimniekiem dāņiem arī zaudējums - 3:4.

Dienvidkorejas izlase tikmēr ceļā uz savu pirmo pasaules čempionātu elites divīzijā ar 1:2 piekāpās jau pieminētājai Slovākijas izlasei. Uz papīra dienvidkorejiešu sastāvs ir visai pārliecinoši vājāks par jebkuru elites grupas pretinieku, tomēr laukumā pierādās, ka tas viss ir mazsvarīgi.

Ja pirmais periods aizritēja ar bezvārtu neizšķirtu, tad otrajā trešdaļā rezultātu atklāja korejieši. Vācija gan rezultātu izlīdzināja, tomēr tad Dienvidkoreja guva vēl divus vārtus, izvirzoties vadībā jau ar 3:1. Otros savas komandas vārtus guva šosezon 70 rezultativitātes punktus Edmontonas ''Oilers'' rindās sakrājušais Leons Draizaitls. Trešajā periodā Dienvidkorejas naturalizētais vārtsargs Mets Daltons tika pārspēts vēl divas reizes, kas ļāva vāciešiem svinēt laimīgu uzvaru.

Slovākijas valstsvienība aizvada ļoti veiksmīgu pārbaudes maču ciklu. Sešās pārbaudes spēlēs slovāki piedzīvojuši divus zaudējumus pret vieniem no PČ galvenajiem favorītiem zviedriem, bet divreiz apspēlējuši gan latviešus, gan vāciešus. Divas noslēdzošās pārbaudes spēles Krega Remzija vadītie hokejisti aizvadīs pret Franciju. Komanda, kura šopavasar atvadījusies no ilggadējā NHL vārtsarga Kristobala Iē, pārbaudes maču ciklu aizvadījusi ar mainīgām sekmēm.

Mājās divreiz tika apspēlēta pasaules čempionāta saimniece Dānija, tomēr divreiz zaudēts gan čehiem, gan vāciešiem, kuri 19. aprīlī sagrāva francūžus ar 7:1. Deiva Hendersona ilgus gadus vadītajai Francijas izlasei neizdevās pārkāpt arī slovāku barjerai, piedzīvojot sagrāvi ar 0:4. Divus vārtus uzvarētāju rindās guva savulaik Rīgas ''Dinamo'' uzspēlējušais Marcels Hasčāks, pa reizei izcēlās Davids Bondra un Tomāšs Jurčo. Mareks Čiliaks Slovākijas izlases vārtos atvairīja visus 14 pretinieku metienus.

Norvēģija ar 2:1 uzveica Baltkrievijas izlasi. Norvēģus vadībā izvirzīja Matss Roseli Olsens, Šarls Lenglē panāca līdzsvaru uz rezultāta tablo, tomēr Stefan Espelands atnesa uzvaru Norvēģijai. Šī kļuva par ceturto uzvaru pārbaudes spēlēs, līdz šim norvēģi divus panākumus bija izcīnījuši pret Latviju, bet vienreiz apspēlējuši Šveici. Baltkrievijas izlase pārbaudes ciklu turpina bez uzvarām, zaudējot somiem, dāņiem un šveiciešiem.

Izmantotie resursi:
Deutscher Eishockey-Bund e.V.
https://www.hockeyslovakia.sk/en/na...
https://www.hockey.no

  +4 [+] [-]

, 2018-04-27 17:38, pirms 6 gadiem
Nedrīkst nenoskaņoties pret korejiešiem...būs auzas..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-27 17:44, pirms 6 gadiem
nekas, pagaidām, par vieglu spēli pret korejiešiem neliecina, it īpaši LV nesakarīgā spēle (jā, jā, zinu pārbaudes spēles utt., utjp).
Jautājums raksta autoram/iem; Jūs kādreiz pārlasāt, ko publicējat? Es šaubos, ka ko tādu:

Otros savas komandas vārtus guva šosezon 70 Edmontonas ''Oilers'' rindās sakrājušais Leons Draizaitls.

Ir grūti palaist garām.

     [+] [-]

, 2018-04-27 18:31, pirms 6 gadiem
Pret Koreju nedrīkst likt nekādu otro vārtsargu. Vienīgi kur varētu likt otro vārtsargu tas ir pret Kanādu, jo būsim reāli, tur tāpat mazas iespējas

  +2 [+] [-]

, 2018-04-27 19:29, pirms 6 gadiem
Dandris rakstīja: Pret Koreju nedrīkst likt nekādu otro vārtsargu. Vienīgi kur varētu likt otro vārtsargu tas ir pret Kanādu, jo būsim reāli, tur tāpat mazas iespējas
ir jāskatās pēc situācijas. Elvis nav robots un arī viņam, iespējams, kādā brīdī nāksies dot atpūtu, iespējams ne tikai pret Kanādu.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-27 19:47, pirms 6 gadiem
Dandris rakstīja: Pret Koreju nedrīkst likt nekādu otro vārtsargu. Vienīgi kur varētu likt otro vārtsargu tas ir pret Kanādu, jo būsim reāli, tur tāpat mazas iespējas
Gudļevskim patīk kanādieši...

  -1 [+] [-]

, 2018-04-27 20:17, pirms 6 gadiem
RealT rakstīja: Gudļevskim patīk kanādieši...
nu, nu.... AHL arī spēlē daudz kanādieši...