Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

32% līdzjutēju prognozē Kanādas izlases uzvaru pasaules čempionātā

32% līdzjutēju prognozē Kanādas izlases uzvaru pasaules čempionātā
Konors Makdeivids
Foto: Sipa USA/Scanpix

Pavasaris hokeja mīļotājiem ir kaislībām pilns laiks – šogad jau 82. reizi norisināsies pasaules hokeja čempionāts, kurš no 4. līdz 20. maijam notiks Dānijā. Ik gadu ar jaunām cerībām tiek gaidīts arī tas, kā čempionātā startēs Latvijas izlase. Cītīgi gaidot pasaules hokeja čempionāta atklāšanu, sporta totalizatora OlyBet izstrādātā fanu aptauja sniedz ieskatu tajā, kādi ir hokeja mīļotāju čempionāta skatīšanās paradumi. Lai gan 90% līdzjutēju kaislīgi jutīs līdzi tieši Latvijas izlasei un atzīst to par savu favorītkomandu, vairāk kā trešdaļa aptaujāto uzskata, ka šogad laurus plūks Kanādas izlase

“Neskatoties uz vairāku izlases meistaru gulšanos zem skalpeļa, lai tiktu galā ar veselības likstām, lielākā daļa aptaujas respondentu ticību mūsu komandai nav zaudējusi un arī šogad plāno sekot līdzi notikumiem Pasaules čempionātā. Turklāt, pateicoties olimpisko spēļu pārsteidzošajiem rezultātiem, trešā daļa respondentu savā plānotājā iekļāvuši spēļu kalendāru un nosolījušies šogad labāko izlašu dueļiem sekot līdzi daudz aktīvāk,” norāda aptaujas izstrādātājs OlyBet.

Ko sagaidām no Latvijas izlases?

Ar šī gada Latvijas izlases sastāvu ir apmierināta teju puse aptaujāto, tomēr trešdaļa respondentu norādījusi, ka salīdzinājumā ar gaidāmajiem pretiniekiem, izlases sastāvs nav tik spožs, lai ar spēku un meistarību stātos tiem pretī. Savukārt pārējie respondenti Latvijas 2018. gada izlases modeli novērtējuši kā nepieredzējušu, taču ar lielu potenciālu sagādāt pārsteigumu. Lielas cerības šajā čempionātā aptaujātie gan nelolo – izkļūšanu no grupas, lai turpinātu cīņu par medaļām, paredz mazāk kā trešdaļa respondentu. Daļa aptaujas dalībnieku pirms Latvijas izlases starta tomēr prognozē vājāku sniegumu, 10% respondentu paredzot pat izkrišanu no augstākās divīzijas.

Mājās, ar draugiem vai sporta bārā – līdzjutēju skatīšanās paradumi

Čempionātu un meistarstiķus, ar kādiem ripa tiks raidīta aiz vārtsargu mugurām, puse no aptaujātajiem plāno vērot kopā ar draugiem. Tikai 10% līdzjutēju čempionātam sekos līdzi privātākā gaisotnē, proti, divvientulībā ar televizoru! Savukārt pārējie aptaujas respondenti apgalvo, ka spēļu skatīšanās formulu regulāri maina, respektīvi, katru gadu piekopjot arvien jaunus hokeja vērošanas paradumus. Kopā ar sabiedrotajiem vai bez, taču lielākais vairums aptaujāto dinamiskās un spraigās hokeja spēles labprāt skatās mājās, reti dodoties uz kādu no sporta bāriem, lai apvienotu līdzi jušanas spēku kopā ar citiem faniem.

Veiksmes rituāli, paštitulēti hokeja eksperti un iemīļotākās komandas

“Lai arī fanu izteikumos daudzkārt iezogas pesimisms, hokeja spēles mīļotāju sirdīs manāms arī mazliet optimisma – aptaujas dati liecina, ka trešā daļa fanu neregulāri, taču cenšas Latvijas izlases spēļu laikā ievērot kādu vien viņiem zināmu veiksmes rituālu. Par slēptu, bet vārdos neizteiktu optimismu liecina arī līdzi jušanas kultūra. Teju puse atklāj, ka viņi, vērojot notikumus uz ledus, nespēj palikt klusi un aktīvi pauž savas emocijas, turklāt vēl 30% respondentu atzīst, ka spēlēm jūt līdzi, aizrautīgi tās komentējot emocionāli klusībā pie sevis,” atzīst aptaujas izstrādātājs OlyBet.

Hokeja vērošana lielākajai daļai aptaujas respondentu arī ļāvusi uzkrāt zināmu eksperta pieredzi, kas tiek izmantota prognožu veikšanai sporta totalizatoros vai draugu lokā. Tikai trešā daļa respondentu atzīmējusi, ka viņiem šādas adrenalīnu raisošas aktivitātes neinteresē. Līdzjutēju eksperta gēns par galveno šī gada favorīti izcēlis Kanādu, kam seko Zviedrija, Krievija un Čehija. Savukārt 5% respondentu ir īsteni patrioti, nosaucot Latviju kā savu iemīļotāko čempionāta komandu. Lai atbalstītāju cerības tiktu pārspētas ar uzviju, OlyBet aicina turēt īkšķus par mūsu izlasi visa čempionāta garumā!

Pasaules hokeja čempionāts, kurš šogad norisināsies jau 82. reizi, no 4. līdz 20. maijam, notiks divās Dānijas pilsētās – Kopenhāgenā un Herningā. Latvijas izlasei šis būs jau 22. Pasaules čempionāts Elites divīzijā pēc kārtas. Pirmā spēle, kurā startēs Latvijas hokejisti, būs pret Norvēģijas izlasi, un to līdzjutēji varēs vērot 5. maijā.

Aptauja tika veikta internetā no 18. līdz 26. aprīlim, tajā piedaloties 800 respondentiem.

Informāciju sagatavoja:
Aleksa Spriņģe
Olybet komunikācija konsultante


, 2018-04-27 15:20, pirms 6 gadiem
Kanāda vai Somija panems zeltu
, 2018-04-27 15:59, pirms 6 gadiem
girgersons rakstīja: Kanāda vai Somija panems zeltu
kāpēc Somijas izredzes tik augstu vērtē? Zviedriem tas sastāvs izskatās jaudīgāks..
, 2018-04-27 16:20, pirms 6 gadiem
32% nekādīgi nav vairāk par trešdaļu.
, 2018-04-27 17:06, pirms 6 gadiem
Cik prognozē Latvijas izlases uzvaru PČ? No elites izkrīt - Vācija? Šveice? Cik tas reāli. Vācija vēl kaut cik, bet Šveicei izkrist "neļaus" Austrija.
, 2018-04-27 18:38, pirms 6 gadiem
Kanādai tiks labs sastāvs, ka būtu liels kauns neiegūt 1.vietu.
, 2018-04-27 18:52, pirms 6 gadiem
parasti olimpiskajos gados PČ vispār tāds ar otrajiem sastāviem tiek aizvadīts, šogad...
, 2018-04-27 21:40, pirms 6 gadiem
Manuprāt, Zviedrija un Kanādā ir galvenās favorītes. Ja Kanādai tiks pieteikts labs pieredzējis 1.vārtsargs, tad nav šaubu, ka fināls būs Swe VS Can. Sastāvs spēcīgs, bet gados jauns. Interesanti, kāds būs ASV sastāvs? Pagaidām, pieteikti tikai 3 no Black Hawks
, 2018-04-28 10:33, pirms 6 gadiem
Krievus nevar nomest no medaļu kandidātiem, tas ka viņiem neiet pārbaudes spēles, neko nenozīmē. OS uzvarēja divas armijas komandas, bet superīgi spēlētāji ir bez savas jēgas, tāpat no NHL piebrauks. Ja Vorobjovs spēs komandu savākt, tas būs reāls spēks.
Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.