Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Gudļevskis: "Manas cerības nav attaisnojusi neviena sezona"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gudļevskis: "Manas cerības nav attaisnojusi neviena sezona"
Kristers Gudļevskis
Foto: AFP/Scanpix

Pēc četru gadu pārtraukuma kopā ar Latvijas izlasi uz pasaules čempionātu hokejā dosies vārtsargs Kristers Gudļevskis. Pagājušajā vasarā viņš mainīja vidi, pievienojoties Nacionālās hokeja līgas kluba Ņujorkas "Islanders" sistēmai, tomēr izsaukumu augšup nesagaidīja. 25 gadus vecais ripu ķērājs saka, ka sapnim atmest ar roku negrasās, tomēr ceļi mērķa īstenošanai esot dažādi.

Kristers Gudļevskis pirmās četras sezonas Ziemeļamerikā pavadīja Tampabejas "Lightning" sistēmā, tomēr priekšā bija gados jaunākais krievs Andrejs Vasiļevskis, kuram blakus vadība vēlējās redzēt pieredzējušu vārtsargu, nevis latvieti. Tādējādi Gudļevskis pagājušajā vasarā pievienojās Ņujorkas "Islanders", tomēr optimisms pagaisa un sezonas laikā pie izsaukuma uz lielo komandu tikt neizdevās.

"Manas cerības nav attaisnojusi neviena sezona. Kopumā sezona bija normāla, un uzskatu, ka kļuvu labāks un gudrāks vārtsargs, un tieši tās ir lietas, kurām jākoncentrējas," teica Gudļevskis. Viņš laukumā devās 37 mačos, tiekot galā ar 89,7% metienu. Sistēma Bridžportas "Sound Tigers" komandā bijusi vienkārša – uzvaras gadījumā aizvadīsi arī nākamo spēli, bet pēc zaudējuma paliksi rezervē.

Lai gan Ņujorkas "Islanders" ar 296 ielaistajiem vārtiem ieņēma pēdējo vietu Nacionālajā hokeja līgā un abi vārtsargi – Jaroslavs Halāks un Tomass Greiss – aizvadīja viduvējas sezonas, fārmkluba virzienā skatieni netika mesti. "Bija diezgan grūta situācija. Tikai vienu reizi sezonā bija izsaukums uz augšu, un tajā brīdī otram vārtsargam labi gāja. Tā kā bez variantiem," teica Gudļevskis. Viņa kolēģis Kristofers Gibsons tika pie iespējas laukumā doties astoņās spēlēs, un tas ir vairāk nekā Gudļevskis piecos Ziemeļamerikā pavadītajos gados kopā.

"Ja salīdzina to, kāds aizbraucu un kāds esmu tagad, tad tie ir divi dažādi vārtsargi. Augot nestrādāju ar vārtsargu treneri – kā mācēju, tā ķēru ripas. Ja šeit ar to varēja tikt cauri, tad Amerikā ar 76 spēlēm un mazajiem laukumiem jau bija mazliet sarežģītāk. Tāpēc man tas ceļš ir tik garš. Pierast pie tā visa un mainīt savu stilu – tikpat kā sākt visu no jauna," teica Gudļevskis.

"Jutu, ka sezonas beigās nebija enerģijas, un tad vajadzēja meklēt iespējas aizķerties, lai turpinātu sasniegt labus rezultātus. Tehnika ir lielākā iespēja, jo tikai ar fizisko sagatavotību izturēt visu sezonu ir ļoti grūti," pauda vārtsargs. Pirmajā sezonā Amerikas Hokeja līgā viņš tika galā ar 90,1% metienu, un šo rādītāju turpmākajos gados izdevies uzlabot tikai vienu reizi – 2016. gadā.

Šajā pavasarī ar Latvijas izlases vārtsargiem strādā Edgars Masaļskis, ar kuru Gudļevskis nesen uz pusēm dalīja vārtus. "Man patīk, kā viņš strādā. Viņš vēl pavisam nesen pats spēlēja, līdz ar to zina mūsdienu hokeju, visu virtuvi. Nezinu, vai vispār kādam ir tik daudz pasaules čempionātu. Domāju, ka Latvijas izlasei Edgars ir ļoti vērtīgs ieguvums." Tiesa, Gudļevskis piebilda, ka pagaidām nav bijis pārāk daudz laika un iespēju vārtsargiem uz ledus trenēties tikai pašiem.

"Ja godīgi, vēl nevaru saprast, ko organisms saka un cik šobrīd pulkstenis. Pilnībā neesmu aklimatizējies, bet esmu ceļā uz to. Nemaz nav slikti, ja pats jūties slikti un ir jāpārkāpj sev pāri, jāpiespiež sevi. Tas tikai palīdz," teica Gudļevskis, kurš aizvadīja vienu maču Slovākijā. "Nelikās, ka ir īstais laiks, kad spēlēt hokeju. Taču atrašanās ārpus komforta zonas – tas ir svarīgi. Spēles beigās arī nav viegli un nejūties labi, un tad ir jācīnās ar sevi."

Pirms rītdien gaidāmās pārbaudes spēles pret šveiciešiem Latvijas valstsvienība iemūžinās leģendārā vārtsarga Artūra Irbes pirmo numuru. Gudļevskis norādīja, ka atmiņā paliekošākā epizode saistībā ar Irbi viņam bijusi 2000. gada pasaules čempionātā izcīnītā uzvara pret mājiniekiem krieviem. "Atceros to spēli. Ne pārāk daudz, taču atceros. Un atceros, kā viņi tur jutās," teica Gudļevskis, kuram tobrīd bija septiņi gadi. "Jau biju iemīlējies hokejā."

Viņš kopā ar Irbi strādāja gan pagājušajā vasarā, gan vairākas reizes sazvanījies sezonas laikā. "Nevaru nosaukt nekādus konkrētus padomus, ko viņš ir devis, taču kontakts mums ir. Runājam ne tik daudz par tehniskajām lietām – vairāk par psiholoģisko pusi un par to, kā viņš tai lietai piegāja."

Gudļevskis sacīja, ka par nākotni pagaidām neesot domājis un ar aģentu vēl nav apspriedies. Viņš nevēloties nodarbināt sevi ar tādām lietām, jo vajag koncentrēties svarīgākajai lietai – pasaules čempionātam. Tomēr vārtsargs atzīst, ka sapnis un mērķis viņam nav mainījies. "Tikai ceļi var būt dažādi. Jāizdomā, kāds man tas būs. Mērķis nav mainījies. Ja izlemšu, ka vajadzīgs vēl viens gads fārmklubā, tad braukšu atpakaļ uz Ameriku. Pieriebies nav."

Slēpts komentārs: vozā

 +10 [+] [-]

, 2018-04-25 17:19, pirms 6 gadiem
Bet PČ noteikti principa pēc liktu tieši Gudiju pret Kanādu vai ASV, varbūt tomēr brīnumi atkārtojas un līdzīga spēle tomēr rodas!

     [+] [-]

, 2018-04-25 17:38, pirms 6 gadiem
vozā rakstīja: Bet PČ noteikti principa pēc liktu tieši Gudiju pret Kanādu vai ASV, varbūt tomēr brīnumi atkārtojas un līdzīga spēle tomēr rodas!
Es domāju, ka Bobs pret Kanādu atpūtinās Merzļikinu un liks vārtos otro vārtsargu tāpēc iespējamība ir diezgan liela
Slēpts komentārs: blu3

 +12 [+] [-]

, 2018-04-25 17:58, pirms 6 gadiem
Nez kāpēc tad Merzļikins instagramā liek postus ar to ka drīz redzēsim viņa jauno LV izlases aizsargmasku? Tas jau vien liek secināt ka viņš būs gatavs pievienoties izlasei.

  +5 [+] [-]

, 2018-04-25 18:04, pirms 6 gadiem
vozā rakstīja: Bet PČ noteikti principa pēc liktu tieši Gudiju pret Kanādu vai ASV, varbūt tomēr brīnumi atkārtojas un līdzīga spēle tomēr rodas!
nu pret ASV (2014. g. PČ LAT - USA 6:5) Gudļevskis nemaz labi nestāvēja, nebūtu mums toreiz bijis tik jaudīgs uzbukums un Tomass negļukotu ASV vārtos, mums būtu zāģis, ka nemetās...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2018-04-25 18:39, pirms 6 gadiem
blu3 rakstīja: Man patīk, ka visi jau ir ierēķinājuši Merzļikinu sastāvā. Viņš joprojām spēlē klubā, un sezona bijusi gara. Pēc Šveices fināla būs mazāk par nedēļu, ko atvilkt elpu. Tik pat labi viņš atteiks izlasei, un tas būtu ļoti pašsaprotami.
Ja kaut VIENU interviju esi redzējis ar Merzļikinu, tad zināsi, ka viņš uz izlasi ar kājām aizietu, un stātos vārtos pat tad, ja tikko no 7tās finālspēles nāktu! Nemaz negrasos rakstīt, kāds varētu būt VIENĪGAIS iemesls, kāpēc lai viņš domās pieļautu atteikšanu!

     [+] [-]

, 2018-04-25 19:08, pirms 6 gadiem
cerams spēj vēsi izanalizēt iemeslus esošajiem rezultātiem, savus griestus un labāko nākotnes ceļu - lai veicas!

  +5 [+] [-]

, 2018-04-25 19:27, pirms 6 gadiem
Elvis un atteiks Nav otra tāda spēlētāja, kas tik ļoti rautos spēlēt izlasē! Par to man liels prieks. Pēc pērnā gada pieredzes, Gudijs noteikti stāvēs vārtos vismaz divās spēlēs. Noteikti pret Kanādu (ne jau Soču dēļ), bet gan tāpēc, ka šai spēlei nebūs stratēģiska nozīme+dienu pirms Dānijas. Ar Kivlenieku vārtu līnija būs visstabilākā pēdējo gadu laikā.

     [+] [-]

, 2018-04-25 21:47, pirms 6 gadiem
PAšlaik Lions pret Lugano 0 ;1 pēc pirmā Lugano vadībā... laba spēle..

     [+] [-]

, 2018-04-25 22:20, pirms 6 gadiem
hecs rakstīja: PAšlaik Lions pret Lugano 0 ;1 pēc pirmā Lugano vadībā... laba spēle..
Kur skaties?

     [+] [-]

, 2018-04-26 00:37, pirms 6 gadiem
vozā rakstīja: Ja godīģi Gudijam ir cerības tikt NHL, bet vajadzētu uzspēlēt tieši NLA, vai SHL vai DEL, iegūt profesionālā hokeja garšu un smaržu un spēļu skaitu! Uzskatu pašlaik AHL viņš degradē savu potenciālu!
Ko!!?

     [+] [-]

, 2018-04-26 00:38, pirms 6 gadiem
blu3 rakstīja: Man patīk, ka visi jau ir ierēķinājuši Merzļikinu sastāvā. Viņš joprojām spēlē klubā, un sezona bijusi gara. Pēc Šveices fināla būs mazāk par nedēļu, ko atvilkt elpu. Tik pat labi viņš atteiks izlasei, un tas būtu ļoti pašsaprotami.
Vēl viens umņiks!!!

     [+] [-]

, 2018-04-26 00:42, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: nu pret ASV (2014. g. PČ LAT - USA 6:5) Gudļevskis nemaz labi nestāvēja, nebūtu mums toreiz bijis tik jaudīgs uzbukums un Tomass negļukotu ASV vārtos, mums būtu zāģis, ka nemetās...
Tomass neģlukotu, Gudis negļukotu.. Tev kā hokeja fanam vajadzēja zināt, ka ir tādas spēles, kurās met abas komandas. Emocijas, no vieniem vārtiem uz otriem utt. Bet laikam jau to saprot tie, kuri paši ir bijuši uz hokeja laukuma!! es esmu, nemāku teikt par Jums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-26 12:37, pirms 6 gadiem
Ka vartsargs debitejot NHL , pasa pirmaja spele tiek atzits gandriz par pirmo speles zvaigzni , netiek pie spelesanas , tas nevienam nav saprotams?Tur nav logikas!