Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Joprojām bez uzvarām: Latvija vēlreiz piekāpjas Slovākijai

Joprojām bez uzvarām: Latvija vēlreiz piekāpjas Slovākijai
Roberts Bukarts
Foto: Vladislavs Proškins/f64

Latvijas hokeja valstsvienība, turpinot gatavošanos maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, sestdien Popradā ar rezultātu 1:4 piekāpās Slovākijas izlasei, piedzīvojot sesto zaudējumu sešās pārbaudes spēlēs.

Vakar komandas tikās Mihalovcē, bet šodien bija mērojušas ceļu uz pusotru simtu kilometru attālo Popradu. Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis pievienojās valstsvienībai vēlāk nekā visa pārējā komanda, jo uz Slovākiju devās uzreiz pēc ierašanās dzimtenē. Vakar Kristers nespēlēja, bet šodien tika sūtīts laukumā.

Šīs dienas spēlē komandas jau no paša sākuma piedāvāja krietni agresīvāku hokeju, nekā vakardienas cīņā. Slovākija metās uz priekšu un pie pirmās iespējas izdarīja metienus, sagādājot latviešiem problēmas asos pretuzbrukumos. Astotajā minūtē halles darbinieki pēc slovāku metiena pacentās priekšlaikus ieslēgt par vārtu guvumu signalizējošo prožektoru, taču patiesībā Gudļevskis uzvarēja šajā divcīņā, un spēle turpinājās.

Vārtus gan Slovākija pavisam drīz guva tik un tā. Pārejot zilo līniju, tikai 18 gadus vecais aizsargs Martins Fehervari ar spēcīgu metienu raidīja ripu virs Gudļevska pleca augšējā vārtu stūrī, panākdams 1:0 mājinieku labā. Pēc gūtajiem vārtiem slovāki nedaudz mazināja apgriezienus. Nepilnas sešas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām Patriks Svitana pēc zaudēta divcīņas pie apmales klupināja Gintu Meiju un Latvija tika pie pirmā vairākuma mačā, tomēr nopietnas briesmas mājinieku vārtiem sagādāt neizdevās. Oskars Batņa divarpus minūtes pirms trešdaļas beigām apspēlēja aizsargu un izrāvās labā pozīcijā pret vārtsargu, taču metiens no kreisās puses tika atvairīts.

Otrās trešdaļas sākumā Mārtiņš Cipulis bija labā metiena pozīcijā, taču ripa noslīdēja no nūjas un metiens nesanāca. Artūrs Salija nepilnas četras minūtes pēc trešdaļas sākuma pie apmales savā laukuma pusē izprovocēja pārkāpumu, Latvijai tiekot pie otrā vairākuma. Šoreiz bija nepieciešamas tikai 36 sekundes, lai gūtu vārtus. Roberts Bukarts no labās puses netālu no zilās līnijas pēc nelielas pauzītes un situācijas novērtēšanas ar plaukstas metienu panāca neizšķirtu - 1:1. Labu darbu vārtu priekša paveica Rodrigo Ābols, kurš atradās vārtu priekšā un traucēja vārtsargam redzēt metienu.

Pēc gūtajiem vārtiem Latvija neapstājās un turpināja aktīvi veidot uzbrukumus. Neilgi pēc vārtu guvuma gan Meija pārkāpa noteikumus, un pirmoreiz mačā pie vairākuma tika Slovākija. Izturot vairākumu, Meija brīdi vēlāk izprovocēja pārkāpumu, atkal dodot iespēju Latvijai spēlēt vairākumā. Četrarpus minūtes pirms trešdaļas beigām atkal Salija nopelnīja mūsējiem vairākumu, Šoreiz gan vairākums neizdevās un bīstamāk pat uzbruka mājinieki. 44 sekundes pirms trešdaļas beigām Slovākija pretuzbrukumā atguva vadību - saņēmis piespēli no komandas biedra, vārtu priekšā veiklākais bija Mareks Hovorka, panākot 2:1.

Pēdējā trešdaļā komandas atkal demonstrēja agresīvāku spēli, vairāk gan uzbruka mājinieki. To veicināja arī mūsējo noraidījums, kad Gints Meija sešas ar pusi minūtes pirms beigām saņēma 2+2 soda minūtes. Mazākumu gan izturēt izdevās, taču trešos vārtus Latvija ielaida pašā mača izskaņā, neilgi pēc Kristera Gudļevska nomaiņas pret sesto laukuma spēlētāju. Pēdējās sekundēs latvieši nospēlēja nevīžīgi, kas noveda pie vēl viena vārtu zaudējuma, līdz ar to Latvija piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:4.

Pārbaudes spēle hokejā

Slovākija - Latvija 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Vārti: 8:25 Fehervari (Graņāks, Paulovičs) 1:0, 24:24 Ro.Bukarts 1:1, 39:18 Hovorka (Bakošs, Čajkovskis) 2:1, 59:26 Kudrna (Hovorka) 3:1, 59:58 Naģs (Čajkovskis, Cingels) 4:1.
Soda minūtes: 8:6
Metienu attiecība: 28:22
Vārtsargi: Godla - Gudļevskis

Tagad Latvijas izlase atgriezīsies mājās, kur turpinās treniņus, bet 26. un 27. aprīlī aizvadīs divas spēles pret Šveici. Pēdējais pārbaudes mačs notiks 1. maijā, tajā Latvija Rīgā spēkosies ar Kanādu un uzreiz dosies uz Dāniju, jo pirmā spēle pasaules čempionātā mūsu hokejistiem paredzēta jau 5. maijā plkst. 13:15 pret Norvēģiju.

Latvijas izlases pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta

SpēleDatumsVietaRez.
Norvēģija - Latvija6. aprīlisHoldena3:2
Norvēģija - Latvija7. aprīlisHoldena6:2
Latvija - Somija11. aprīlisRīga0:3
Latvija - Somija12. aprīlisRīga0:5
Slovākija - Latvija20. aprīlisMihalovce1:4
Slovākija - Latvija21. aprīlisPoprada1:4
Latvija - Šveice26. aprīlisRīga
Latvija - Šveice27. aprīlisRīga
Latvija - Kanāda1. maijsRīga

, 2018-04-21 20:59, pirms 6 gadiem
Reāli slikti spēlē... saspēle tajā pašā u18 izlases līmenī, piespēles nekur, pozīcijas nekādas - kautkas dīvains ar izlasi šogad, tik čabīgi pārbaudes spēlēs sen nav bijis. Itīpaši pret slo... nogurums? Bet agrāk viņi nometnēs aliņu plēsa vai? + entie atteikumi, kautkas tur i pa dir aizgājis. Preiks ka Gudijs parādīja sevi labi, visi goli uz laukumā spēlētājiem...
, 2018-04-21 21:01, pirms 6 gadiem
vismaz Gudlevskis ir limeni...ja neskaitot pedejo 2 minusu tizlumu ielaisti tikai divi varti un vainot var tikai otrajas...gaidam papildspekus no Rigas , Sveices un Vacijas...un ar nelielo ceribu no ASv...
, 2018-04-21 21:03, pirms 6 gadiem
Prieks, ka Pavlovu nosēdināja malā.
, 2018-04-21 21:04, pirms 6 gadiem
Nu nekas nu! Galvenais lai uz čempi ir gatavi un tur parāda savu labāko sniegumu, nav ko cepties tagad! 👍
, 2018-04-21 21:05, pirms 6 gadiem
Vājprāts
, 2018-04-21 21:05, pirms 6 gadiem
Man tā izskatās, ka pārbaudes spēlēs tā arī uzvaru nebūs, jo pretī jau arī vēl nāks nebūt ne loxi.... šveicieši un kanādieši. Šitāds "sagatavošanās posms" vēl nebūs redzēts, jo cik atceros, tad arī esam ar visādiem sastāviem pārbaudes spēlēs pirms čempja spēlējuši, bet lai nolietu visas spēles no vietas.... tas būs kaut, kas vēl nebijis. Var jau būt, ka es kaut ko no Boba "shēmām" nesaprotu un viņš tagad gatavo čaļus,lai tie būtu par "zvēriem" tieši uz čempi! Jācer tik, ka čempī šādā pat garā (tā teikt ieraduma pēc) šie nenolies arī tur visas spēles.....
Slēpts komentārs: marko_polo
Slēpts komentārs: riga81
Slēpts komentārs: marko_polo
, 2018-04-21 21:08, pirms 6 gadiem
Uzvaras saja parbaudes ciklaa nebus - taa ir sliktaa zina. Kadu uzvaru vajadzeja, Jo Pret Sveici un Kanadu pirms pasa cempionata uzvaru nebus.

Pedejas 10 minutes visu sabojaja, bet kopuma nebija slikti.

Pedejas perioda minutes nospelet katastrofali - Latvijas hokeja firmas ziime diemzel jau gadu gadiem. Kaa pedeja minute klat periodam ( jebkuram), taa kluup un krit, speletajus nesadala un haoss garantets.

Galvins kaa ierasts " limenii" sajas parbaudes speles. Cipam laiks teikt paldies, laikam Ari Siksnam.
Slēpts komentārs: Alpaville
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-04-21 21:10, pirms 6 gadiem
6 spēlēs,6 vārti!!! vārtos kaut vai zariņa govs var stāvēt,laukuma spēlētāji ir viens liels aunu bars!
, 2018-04-21 21:11, pirms 6 gadiem
Jekseļs ar bobiku šogad izlēmuši paņirgāties par valstsvienību.
To var dzēst tikai ceturtdaļfināls.
, 2018-04-21 21:12, pirms 6 gadiem
Es tā arī nesaprotu, ko profesionāli hokejisti trenē.Vai tās būtu sadarbības? Varbūt spēju mainīties uz laukuma un iespēju realizāciju? Vairāk gan izskatās, ka nepieciešamas bērnu hokeja iemaņu atjaunošana - precīza piespēle, piespēles došana uz vietu, kur būs partneris un aizsardzībā sabloķēšanās.Piedodiet, bet Hārtlijs veciem suņiem laikiem māca čurāt sēdus, jo šādus bezcerīgus spēlētājus es neatceros vispār.Vai nu visiem no brīnumiem pēc 2 nedēļām mutes paliks vaļā, vai Bobs izlidos no Latvijas nevis lidmašīnā, bet no kāju spērieniem.Kaut kāda mistika, kā slikti spēlējoši dinamieši izlasē vispār nav spējīgi uz elementārām lietām.Kas tur tajos treniņos notiek? Mērķis ir sevi pazemot PČ, varbūt tikt vaļā no Hartlija? Kas notiek???? Visi lēmumi spēlē ir par vēlu un ātruma nav vispār, tehniskā kvalitāte amatieru līmenī.Štrunts par zāģiem, bet nav spēles.Un tas biedē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-04-21 21:13, pirms 6 gadiem
riga81 rakstīja: kur te tie stāsti par vārtusargu,rezūltāds tāds pats kā vakar un bez starpības vai Gudļevskis vārtos vai Čalpa,ko darīt ja Bobis mudaks.
Loša cienīgs komentārs
, 2018-04-21 21:13, pirms 6 gadiem
vienalga - par uzvarām tagad punktus nedod. redzam, ka bez veiksmes neiztikt - tad labāk, lai tā retā veiksme gadās PČ nevis tagad ..
, 2018-04-21 21:13, pirms 6 gadiem
kashax1 rakstīja: Nu nekas nu! Galvenais lai uz čempi ir gatavi un tur parāda savu labāko sniegumu, nav ko cepties tagad! 👍
Man gan pagaidām kaut kā neizskatās, ka viņi uz čempi būs gatavi un līdz čempim jau vairs nav palicis daudz laika. Vienīgais, kas varētu būt "zvērs" čempī, tad tas varētu būt Elvis, kurš vēl joprojām ir normālā spēļu tonusā un jācer ka viņš tur kaut ko pavilks un kāds no izlasē esošajiem nedaudzajiem iemest protošiem vismaz kādu ripu pretinieku vārtos iestums....
, 2018-04-21 21:14, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Man tā izskatās, ka pārbaudes spēlēs tā arī uzvaru nebūs, jo pretī jau arī vēl nāks nebūt ne loxi.... šveicieši un kanādieši. Šitāds "sagatavošanās posms" vēl nebūs redzēts, jo cik atceros, tad arī esam ar visādiem sastāviem pārbaudes spēlēs pirms čempja spēlējuši, bet lai nolietu visas spēles no vietas.... tas būs kaut, kas vēl nebijis. Var jau būt, ka es kaut ko no Boba "shēmām" nesaprotu un viņš tagad gatavo čaļus,lai tie būtu par "zvēriem" tieši uz čempi! Jācer tik, ka čempī šādā pat garā (tā teikt ieraduma pēc) šie nenolies arī tur visas spēles.....
Pagājušajā gadā uzvarējām zviedrus tā, ka nevar teikt, ka šitais ir tipiski Hārtlija vadītajai komandai.
Jebkurā gadījumā, ja arī pēc spēles ar Kanādu būs tikpat bēdīgs sniegums, tad gan varēs nedaudz sākt uztraukties.
, 2018-04-21 21:15, pirms 6 gadiem
Būtu Tralmaks noderējis, bet Bobijam jau labāks ir Pavlovs, Batņa un Jevpalovs. Ehh... lai jau paliek.
, 2018-04-21 21:15, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Man gan pagaidām kaut kā neizskatās, ka viņi uz čempi būs gatavi un līdz čempim jau vairs nav palicis daudz laika. Vienīgais, kas varētu būt "zvērs" čempī, tad tas varētu būt Elvis, kurš vēl joprojām ir normālā spēļu tonusā un jācer ka viņš tur kaut ko pavilks un kāds no izlasē esošajiem nedaudzajiem iemest protošiem vismaz kādu ripu pretinieku vārtos iestums....
tagad sākas Cīrihe pret Lugano....
, 2018-04-21 21:18, pirms 6 gadiem
Kas nu notiek? Šis PČ laikam ies uz izkrišanas no Elites? Vai tomēr vel skatas un vāc sastāvu Hārtlijs?
, 2018-04-21 21:18, pirms 6 gadiem
Ar musu resursiem spelet bez Daugavina, Darzina, Girgensona,Kuldas, Merzlikina, Kenina,Cibulska, Sotnieka, Dzerina,Blugera, Balcera uz laukuma ir pavisam cita izlase. Par laimi dazi no viniem naks klat.

Fizuhai jabut savaa augstakaja punkta uz cempi, citadi variantu maz kadu vispar uzvaret sogad.
, 2018-04-21 21:20, pirms 6 gadiem
norcha 172 rakstīja: Es tā arī nesaprotu, ko profesionāli hokejisti trenē.Vai tās būtu sadarbības? Varbūt spēju mainīties uz laukuma un iespēju realizāciju? Vairāk gan izskatās, ka nepieciešamas bērnu hokeja iemaņu atjaunošana - precīza piespēle, piespēles došana uz vietu, kur būs partneris un aizsardzībā sabloķēšanās.Piedodiet, bet Hārtlijs veciem suņiem laikiem māca čurāt sēdus, jo šādus bezcerīgus spēlētājus es neatceros vispār.Vai nu visiem no brīnumiem pēc 2 nedēļām mutes paliks vaļā, vai Bobs izlidos no Latvijas nevis lidmašīnā, bet no kāju spērieniem.Kaut kāda mistika, kā slikti spēlējoši dinamieši izlasē vispār nav spējīgi uz elementārām lietām.Kas tur tajos treniņos notiek? Mērķis ir sevi pazemot PČ, varbūt tikt vaļā no Hartlija? Kas notiek???? Visi lēmumi spēlē ir par vēlu un ātruma nav vispār, tehniskā kvalitāte amatieru līmenī.Štrunts par zāģiem, bet nav spēles.Un tas biedē.
Vēl tikai pietrūka ka pavasaris nav izdevies, vējš auksts un Saule nesilda, tad būtu ideāls komentārs.
Slēpts komentārs: jeepis59
, 2018-04-21 21:20, pirms 6 gadiem
Komentāros virmo pavasaris.
, 2018-04-21 21:21, pirms 6 gadiem
Būtu interesanti, ja vienīgā uzvara pārbaudes spēlēs pret zvaigžņoto Kanādu.
, 2018-04-21 21:22, pirms 6 gadiem
Dienvidkoreju vinnēs! Uz to spēli var likt māju, Mercedesu, sievasmāti, siltumnīcu un vēl atlikušos pērnās ražas kartupeļus!
, 2018-04-21 21:22, pirms 6 gadiem
Vismaz ir skaidrs viens atskaitāmais-galviņš
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-04-21 21:26, pirms 6 gadiem
purva_velns rakstīja: Vismaz ir skaidrs viens atskaitāmais-galviņš
Nu kaut viens normāls cilvēks ir iekš sc komentiem!!! Plusoju <3
, 2018-04-21 21:27, pirms 6 gadiem
Zinu, ka nevaru būt objektīvs, jo redzēju 2. un 3. trešdaļas beigas, bet iespaids... 2. perioda pēdējās sekundēs ielaižam otros (Jevpalov, vēl neesi pelnījis būt izlasē). Spēles beigas - Meija bezatbildīgi tizli nopelna 4. minūtes... Galviņš, kad mūsu vārti tukši, uz zilās līnijas ar galvu nedomā, bet vēlāk 4. maiņa ļauj piesmiet mūsu vārtsargu... Neapskaužu Hārtliju, ka viņam ar šo materiālu jāveido izlase.
, 2018-04-21 21:28, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: tagad sākas Cīrihe pret Lugano....
pagaidām Lugano 1:0, bet vēl jau 9. minūte tik
, 2018-04-21 21:29, pirms 6 gadiem
Shogad lidojam.
Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.