Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Zviedru uzbrucējs Bergrens gūst visus trīs komandas vārtus uzvarā pār Šveici

Zviedru uzbrucējs Bergrens gūst visus trīs komandas vārtus uzvarā pār Šveici
Zviedru uzvaras autors, trīs vārtu guvējs Jonatans Bergrens
Foto: Steve Kingsman/HHOF-IIHF Images

Krievijas pilsētās Čeļabinskā un Magņitogorskā šodien tika dots stars pasaules junioru hokeja čempionātam elites grupā. Līdz 29. aprīlim desmit komandas cīnīsies par čempionu titulu, medaļām un palikšanu augstākajā divīzijā.

Kā jau pēdējā laikā bieži notiek turnīros, kuri norisinās Krievijā, arī šajās sacensībās neiztika bez nepatikšanām un skandāliem. Proti, mēnesi atpakaļ Sportacentrs.Com ar atsauci uz vienu no Kanādas lielākajiem medijiem informēja, ka vairāku NHL klubu skauti nedosies uz turnīru drošības apsvērumu dēļ – gan Magņitogorska, gan Čeļabinska ir lieli industriālie centri ar slikto ekoloģisko stāvokli, kuros gaisam un ūdenim ir zema kvalitāte – tā bija minēts iemesls palikt Ziemeļamerikā.

Otrā lieta ir viena no daudzām Krievijas hokeja dīvainībām, jo uz mājas čempionātu netika paņemts viens no labākajiem junioriem, Jaroslavļas „Lokomotiv” uzbrucējs Grigorijs Deņisenko. Krievijas hokeja federācija šo lēmumu paskaidroja ar savainojumu, taču paralēli pasaules čempionātam norisinās Jaunatnes hokeja līgas (MHL) fināls, kurā jaunietis ne tikai piedalās, bet arī gūst vārtus. Neoficiālā versija liecina, ka spēlētājs tādā veidā ir sodīts par rupjiem spēka paņēmieniem pret SKA uzbrucēju Nikolaju Prohorkinu KHL „play-off” un pret Sanktpēterburgas „Dynamo” hokejistiem MHL ceturtdaļfinālā – vairāki Sanktpēterburgas hokeja vadoņi ieņem galvenos amatus arī valsts hokeja federācijā. Jāatzīmē, ka vairāki eksperti prognozē, ka 2019. gada draftā uzbrucējs tiks izvēlēts starp pirmajiem 20 spēlētājiem.

Lai vai kā, bet šodien turnīrs tika uzsākts ar četrām spēlēm, un visas no tām noslēdzās bez pārsteigumiem. Somija apspēlēja Slovākiju ar 5:2, izdarot par 16 metieniem vairāk – 37:21. Tiesa, slovāki cīnījās kā varēja un īsi pirms otrās trešdaļas beigām rezultāts bija neizšķirts 2:2, tomēr pašā perioda izskaņā Antons Lundels izvirzīja somus vadībā – 3:2, bet pēdējā periodā Tonijs Utunens un Jesperijs Kotkaniemi panāca 5:2.

Zviedrijas izlase ar 3:1 pārspēja Šveici. Komandas ļoti jaudīgi aizvadīja 1:46 minūti mači vidū, kad rezultātam esot 1:0 zviedru uzbrucējs Jonatans Bergrens dubultoja tre kronor pārsvaru – 2:0, šveicietis Kajens Sopa samazināja deficītu – 2:1, bet Bergrens guva savus trešos vārtus šajā mačā un uzstādīja galarezultātu 3:1. Ikdienā Bergrens spēlē Zviedrijas U20 čempionātā AIK vienībā, bet paspējis aizvadīt arī 12 spēles pieaugušo komandā Zviedrijas hokeja līga.

Ziemeļamerikas derbijā Kanāda apspēlēja ASV ar 6:4. Trīs no četriem amerikāņu vārtiem guva pirmās maiņas spēlētāji Olivers Valstrjoms un Džeks Hjudžess, kamēr kanādiešu rindās izpaudās trīs dažādu maiņu hokejisti. Lai gūtu pirmos četrus vārtus, Kanādai vajadzēja vien 12 metienus un pēc 40 minūtēm rezultāts bija 4:2. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām amerikāņi atgriezās spēlē un panāca neizšķirtu 4:4, tomēr divas minūtes vēlāk ļāva kanādietim Rafaelam Lavojam izraut uzvaru – 5:4, pēdējo ripu ielaižot jau tukšos vārtos.

Bez pārsteigumiem iztika mājinieku pirmajā spēlē pret Franciju, kas tika uzvarēta ar 7:1. Ar vārtu guvumiem Krievijas komandā atzīmējās septiņi dažādi hokejisti, bet komandai piederēja iespaidīgs pārsvars metienos 56:14. Vienīgos vārtus Francijas komandas labā guva viens no trīs leģionāriem – uzbrucējs no Kvebekas junioru hokeja līgas (QMJHL) Pjerīks Dubē.

Turnīra formāts paredz, ka komandas aizvadīs viena apļa turnīru divās grupās. Četras komandas no katras grupas iekļūs ceturtdaļfinālā un turpinās cīņu par medaļām, savukārt katras grupas vājākajām vienībām būs jāaizvada sērija līdz divām uzvarām. Komanda, kura zaudēs šajās pārspēlēs izkritīs uz 1A divīziju, bet tās vietu nākamajā gadā ieņems Latvija, kas šogad izcīnījusi uzvaru 1A divīzijā, svinot piecas uzvaras piecos mačos. Nākamajā gadā U18 čempionāts elites divīzijā norisināsies Zviedrijā.

Turnīrs turpināsies rītdien ar četrām spēlēm.

Vīriešu pasaules U18 čempionāts hokejā, 19. aprīlis

SpēleRezultāts
Zviedrija – Šveice3:1
ASV – Kanāda6:4
Somija – Slovākija5:2
Krievija – Francija7:1

A grupa

Poz.KomandaSp.UUPZPZVārtiPunkti
1.Kanāda110006:43
2.Zviedrija110003:13
3.ASV100014:60
4.Šveice100011:30
5.Baltkrievija000000:00

B grupa

Poz.KomandaSp.UUPZPZVārtiPunkti
1.Krievija110007:13
2.Somija110005:23
3.Slovākija100012:50
4.Francija100011:70
5.Čehija000000:00

Izmantotie avoti:
Home


, 2018-04-19 20:39, pirms 6 gadiem
ticamāk, ka ar frančiem mums nākamgad nebūs jāspēlē...
, 2018-04-19 20:43, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: ticamāk, ka ar frančiem mums nākamgad nebūs jāspēlē...
pēc vienas spēles jau noraksti viņus?
Es domāju , ka Franči paši saprot , ka izšķirošā spēle šiem būs pret Slovākiem grupu turnīrā , tāpēc neiespringa īsti šajā mačā
, 2018-04-19 20:45, pirms 6 gadiem
vismaz tribīnes nebija pustukšas USA vs CAN spēle
, 2018-04-19 20:54, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: pēc vienas spēles jau noraksti viņus?
Es domāju , ka Franči paši saprot , ka izšķirošā spēle šiem būs pret Slovākiem grupu turnīrā , tāpēc neiespringa īsti šajā mačā
frančiem izškirošās būs spēles pret BLR. Belari tur būs favorīti.

ne jau dēļ viena sspēles norakstu frančus, bet gan pēc viņu jauniešu hokeja līmeņa. Pāgājušas viņiem bija visu laiku labākais U18 gads ever, tagad tie līderi ir šo vecumu pārauguši.
Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.