Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Merzļikins: "Nemāku un negribu zaudēt. Tikām tālu, varējām vēl tālāk"

Merzļikins: "Nemāku un negribu zaudēt. Tikām tālu, varējām vēl tālāk"
Elvis Merzļikins
Foto: imago/Scanpix

Pēc deviņu gadu pārtraukuma Latvijas valstsvienībai izdevās sasniegt pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, tomēr sīvā cīņā ar 2:3 tika atzīts pašreizējo čempionu zviedru pārākums. "Ja jau viņiem bija tik grūti pret mums, tad novēlu veiksmi turpinājumā," pēc mača teica vārtsargs.

"Pēc spēles ir viegli teikt, ka zviedri bija ņemami, bet viņi bija. Paši redzējāt otro golu – aizej un iemet tādu vēlreiz. Nu neiemetīsi. Palaimējās viņiem, bet mums veiksme nepalīdzēja. Vajadzēja izmantot vairākumus. Tomēr kopsummā esmu priecīgs par komandas garu, komandas ticību sev, un varu teikt paldies visai komandai," pēc spēles teica Elvis Merzļikins.

"Es nemāku zaudēt un es negribu zaudēt. Tikām tālu, bet varējām tikt vēl tālāk. Tas nozīmē, ka varējām varbūt labāk nospēlēt, bet pēc spēles runāt ir viegli. Kad esi laukumā, cīnies, sāp, vairs nav elpas. Kaunēties nav par ko. Lepojos ar savu komandu – paldies par ticību un cīnīšanos," norādīja Latvijas izlases vārtsargs, kurš tika iekļauts starp trim labākajiem komandas spēlētājiem turnīrā.

"Biju piespiedis ripu. Bet, kad dabū pa knaģiem, arī tad, ja sāp un cieties, ripa izslīd. Bet spēle beigusies, zviedri vinnēja, nav ko meklēt attaisnojumus. Uzskatu, ka tiesnešu izpildījumā bija labs darbs, nebija slikts. Mums bija daudzi vairākumi, un paši vainīgi – vajadzēja izmantot un iemest," teica Merzļikins. Otrajā trešdaļā Latvija turpat divas minūtes spēlēja piecatā pret trim zviedriem.

"Man nav 13 gadi. Ne pie kā nav jāpierod – ej un spēlē," par apgaismojumu hallē teica Merzļikins. "Nekas nebija, neko nejutu. Vienīgais – šeit bija karsts. Kā spēlēt ielu hokeju. Gaisa nebija. Bet tas nav attaisnojums – abas komandas spēlēja uz viena un tā paša ledus, abām bija grūtības un problēmas. Malači zviedri. Ja jau viņiem bija tik grūti pret mums, tad novēlu veiksmi turpinājumā."

"Latvijā daudzi smējās, ka kāds ierunājās par to, ka varētu cīnīties par medaļām. Tagad cilvēkiem ir jāklusē – mēs parādījām, uz ko esam spējīgi un kā spēlēsim nākamajos turnīros," vēstījumu nodeva Merzļikins.


, 2018-05-18 01:03, pirms 6 gadiem
NHL vecis. Augstākais divi gadi. Tas pat nav apspriežams. Elvis 4ever!
, 2018-05-18 01:17, pirms 6 gadiem
Merzļikina runas atgādina Irbes runas
, 2018-05-18 02:33, pirms 6 gadiem
Čalim ir pareizā attieksme.
, 2018-05-18 06:30, pirms 6 gadiem
Elvis ir karalis un būs!
, 2018-05-18 07:03, pirms 6 gadiem
"Latvijā daudzi smējās, ka kāds ierunājās par to, ka varētu cīnīties par medaļām. Tagad cilvēkiem ir jāklusē – mēs parādījām, uz ko esam spējīgi un kā spēlēsim nākamajos turnīros," vēstījumu nodeva Merzļikins.

Lūk kāda patiesa atziņa.
, 2018-05-18 07:50, pirms 6 gadiem
Šī varētu būt tā retā reize,lai par čempionāta labāko vārtsargu atzītu spēlētāju,kura komanda nav iekļuvusi labāko četrniekā.Es neredzu pusfinālistu vidū labāku vārtsargu par Elvi.
, 2018-05-18 08:12, pirms 6 gadiem
ma4o rakstīja: Merzļikina runas atgādina Irbes runas
Irbe ir Irbe, Elvis ir Elvis!
, 2018-05-18 08:13, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Šī varētu būt tā retā reize,lai par čempionāta labāko vārtsargu atzītu spēlētāju,kura komanda nav iekļuvusi labāko četrniekā.Es neredzu pusfinālistu vidū labāku vārtsargu par Elvi.
Labākais Eiropā spēlējošais vārtsargs, nav divu domu!
, 2018-05-18 09:04, pirms 6 gadiem
Paldies Elvim, arī komandai par spēli un sasniegto rezultātu! Priecē, ka Elvis šādi "nemāk"zaudēt - nevēloties pierast pie zaudējumiem, bet nesākot necienīt pretiniekus, bet nezaudējot arī pašcieņu.
Patiešām izlasei daudz deva arī Balcera un Bļugera ierašānās - domājams, ka šai trijotnei (ar Elvi) turpmākajās gaitās ieraksts "NHL" būs labi pamanāms.
Neatlaidība, komandas gars, neslikta aizsardzība, labi vārtsargi, pašaizliedzība ir, bet galvenās problēmas (tās gan būtu jāsāk novērst jau bērnu un jauniešu treneriem) - metienu precizitāte un spēle vairākumā (tur gan ļoti ietekmē tieši tā (ne)precizitāte).
Tas, kas priecē, - izredzes uz olimpiādi kļūst krietni reālākas. Un bažas par zemāku divīziju - mazākas.
, 2018-05-18 09:04, pirms 6 gadiem
kristaps_kalve_1855110114509955 rakstīja: NHL vecis. Augstākais divi gadi. Tas pat nav apspriežams. Elvis 4ever!
nūū... ja viņš tiek NHL, tad izlasē mēs viņu faktiski vairs neredzēsim.. redzējām kā bija ar Bļugeru, ka kaut vai rezervē sēdi, kamēr lielais klubs sitas pa Stenlija playoffu
, 2018-05-18 09:25, pirms 6 gadiem
Chelubejs rakstīja: nūū... ja viņš tiek NHL, tad izlasē mēs viņu faktiski vairs neredzēsim.. redzējām kā bija ar Bļugeru, ka kaut vai rezervē sēdi, kamēr lielais klubs sitas pa Stenlija playoffu
Tikai.. Katrs mūsējais, kas tiek NHL ir stimuls jaunajiem tiekties uz to pašu. Un tādējādi celt savu līmeni. Un, jo vairāk mūsējie spēlēs NHL, jo lielākas iespējas, ka arī izlasē spēlēs NHLieši. Ja ir tikai viens Zemgus - tad vai nu ir vai nu nav.
Priecē, ka Latvija pret visvairāk ar superzvaigžņu līmeņa NHL spēlētājiem nokomplektētājām komandām, nospēlēja pat ļoti cienījami.
, 2018-05-18 09:33, pirms 6 gadiem
P.S. Mēs visi priecājamies par Elvja spēli un līmeni, bet nevajag aizmirst, ka viņu ir izaudzinājusi Šveice. Starp citu, kura atkal ir iemanījusies tikt vismaz četriniekā.
Pie mums vajag stipras hokeja "pamatskolas" - "vidusskolas un augstskolas" tomēr laikam citur ir labākas, bet lai tām gribētos mūsējos ņemt kā labi sagatavotus.
, 2018-05-18 12:52, pirms 6 gadiem
Turnīra labākais vārtsargs
, 2018-05-18 13:38, pirms 6 gadiem
Kas ir labi tad lai, kā arī ietu visiem, vismaz katrā čempī viens no top vārtusargiem tiks uz čempi.
Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.