Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

R. Ābols: "Nezinu nevienu zviedru, kurš slidotu lēni vai slikti"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

R. Ābols: "Nezinu nevienu zviedru, kurš slidotu lēni vai slikti"
Rodrigo Ābols
Foto: AP/Scanpix

Rodrigo Ābols bija vienīgais Latvijas valstsvienības hokejists, kurš pagājušo sezonu pavadīja Zviedrijā. Pirms ceturtdaļfināla viņš atklāja, ka komanda pretiniekus no ierindas mēģinās izsist nevis ar provokācijām, jo spēlēšana četri pret četriem izdevīgāka būs zviedriem, bet ar labu spēli un gūtajiem vārtiem.

"Foršākais ir tas, ka vairs nav 40 minūtes jābrauc ar autobusu, bet ir divas minūtes ar kājām," galveno atšķirību starp Kopenhāgenu un Herningu nosauca Rodrigo Ābols. Ja grupu turnīra laikā Latvijas izlase dzīvoja pat citā pilsētā, tad pirms ceturtdaļfināla komanda apmetusies otrpus ielai no halles. "Nav jau tā, ka piecelies, uzvelc uzvalku un pa taisno ej uz ledus. Šeit katrs var aiziet savā laikā – kad pašam ērtāk. Vairs nav jābrauc visiem kopā."

"Likās, ka mums ir ļoti saspiests grafiks, jo daudz laika pavadījām ceļā. Bija spēlētāji, kuri gribēja palikt, pagriezt riteni vai pastaipīties, bet nevarēja. Tagad viss ir rokas stiepiena attālumā," pauda 22 gadus vecais centra uzbrucējs. Arī viņš izcēla tumšo apgaismojumu. "Ar Andri jau runāju, ka atgādina NBA halles – skatuve izgaismota, bet tribīnes atstātas tumsā. Labi, bija rīta treniņš – ieslidojāmies, pierodam pie ledus un pie bortiem. Tagad tikai jāspēlē."

"Ļoti ātrs, tehnisks, visi spēlētāji ļoti labi slido," zviedru hokeju raksturoja Ābols, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja gan valsts spēcīgākajā, gan otrajā līgā, un viņš Zviedrijā spēlēs arī nākamsezon. "Nezinu nevienu zviedru, kurš lēni vai slikti slidotu. Būs grūti, bet jāmēģina atņemt viņiem ātrumu. Kā redzējām video sapulcē, viņi labi kustina ripu un mēģina atrast uzbrukuma zonas vidu."

Tomēr zonas vidus nosegšana bijis viens no Latvijas izlases galvenajiem trumpjiem, un to uzlauzt nespēja nedz kanādieši, nedz dāņi, visiem metieniem nākot no ārpuses. Tāpat trumpis bijis disciplīna. "Zviedri kustās, labi slido, atbrīvojas un rada apjukumu aizsardzības zonā. Un vēl viņiem ir labs vairākums. Pavisam noteikti jābūt disciplinētiem. Lai būtu iespēja uzvarēt, nedrīkst noraidīties," teica Ābols, kurš septiņos mačos guvis vienus vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles.

"Mēs provocējam, bet paši neatbildam. Tomēr mums vairāk vajag spēlēt pieci pret pieciem – četri pret četriem pret šādām izlasēm dod pretiniekiem vietu un laiku, lai uzņemtu ātrumu, un mums tas galīgi nenāk par labu. Baigi nekoncentrējamies, lai kādam ielīstu zem ādas. Ejam un spēlējam savu spēli, un tieši ar to mēģinām viņus kaitināt. Jo ilgāk rezultāts būs līdzīgs, jo nervozāki paliks viņi, nevis mēs."

     [+] [-]

, 2018-05-17 14:26, pirms 6 gadiem
Rodim vajadzētu vairāk sekot līdzi galvaspilsētas profesionālā hokeja flagmanim. Kā ar Bjornu Melinu kā lēna un švaka zviedra paraugu? Melinu savulaik sauca par nederīgu pat amatieru hokejam. Žēl tikai, ka viņš šoreiz nav uzaicināts uz izlasi.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-17 14:52, pirms 6 gadiem
Lāšons viduvēji slido. Iespējams, ka būs ceturtās maiņas centrā.

     [+] [-]

, 2018-05-17 17:08, pirms 6 gadiem
Karlsons slikti slido, toties labi lido.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-17 17:28, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Karlsons slikti slido, toties labi lido.
Kāšons. Kāšons, kas jīvo uz džumta. Bjālīša labākais djaugs. Īstenībā, ja tu stāvi uz slidām un ieslēdz propelleru, būsi ātrāks par pašu Meiju.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-17 19:30, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Kāšons. Kāšons, kas jīvo uz džumta. Bjālīša labākais djaugs. Īstenībā, ja tu stāvi uz slidām un ieslēdz propelleru, būsi ātrāks par pašu Meiju.
Jā, prasītos iespiest grāmatu pa jaunam, lai ir pareizi pēc visiem sūvezdas likumiem - Kāšons!!!