Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Ilggadējais Francijas hokeja izlases treneris Hedersons atstājis savu amatu

Ilggadējais Francijas hokeja izlases treneris Hedersons atstājis savu amatu
Deivs Hendersons uz Francijas izlases soliņa
Foto: Reuters / Scanpix

LETA--IIHF. Ilggadējais Francijas hokeja izlases galvenais treneris Deivs Hendersons otrdien aizvadīja savu pēdējo spēli pie valstsvienības stūres.

Francijas hokejisti Dānijā notiekošajā pasaules čempionātā septiņās spēlēs iekrāja sešus punktus, A apakšgrupā ieņemot sesto vietu un nekvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Francijas hokeja izlase otrdien ar 1:5 zaudēja Šveicei, un pašlaik 66 gadus vecajam Hendersonam šī bija 346. un pēdējā spēle pie Francijas izlases stūres.

Vinipegā dzimušais Hendersons savu hokejista karjeru 20 gadus pavadīja Francijas komandā "Amiens" spēlējošā trenera amatā. 1999./2000.gada sezonā viņš kļuva par Francijas U-20 izlases galveno treneri, bet piecus gadus vēlāk stājās pie pieaugušo valstsvienības stūres.

Pēc trīs gadu darba viņš ieveda Francijas izlasi augstākajā divīzijā, kur tā spēlē jau kopš 2008.gada. Labākais rezultāts Hendersona vadībā tika sasniegts 2014.gadā, kad francūži iekļuva pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, meistarsacīkstes noslēdzot astotajā pozīcijā.

Hendersonu amatā nomainīs 51 gadu vecais Filips Bozons, kurš ir pirmais Francijā dzimušais un uzaugušais hokejists, kuram izdevies iekļūt Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Viņš četras sezonas pārstāvēja Sentluisas "Blues" vienību.

Bozons karjeras laikā vadījis Šveices komandas "Lugano" un "Sierre", kā arī Francijas augstākās līgas komandas no Epinālas un Bordo. Tāpat viņš divreiz stūrējis Francijas U-20 hokeja izlasi.

Izmantotie resursi:
LETA


Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.