Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Rubīns: "Esam ieguvuši pārliecību, ka varam uzvarēt dāņus un iekļūt 1/4 finālā"

Rubīns: "Esam ieguvuši pārliecību, ka varam uzvarēt dāņus un iekļūt 1/4 finālā"
Kristiāns Rubīns un Roberts Bukarts
Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Lieliski aizvadītā spēle ar zvaigžņoto Kanādas izlase dos papildu pārliecību pirms otrdien pasaules čempionātā Herningā gaidāmās izšķirošās cīņas ar Dānijas izlasi, uzskata Latvijas izlases aizsargs Kristiāns Rubīns. Šī bija otrā reize vēsturē, kad Latvijas izlase pasaules čempionāta spēlē pret Kanādu ieguva punktu. Pirmā un līdz šim vienīgā reize bija 1997.gadā, kad Latvija, debitējot elites divīzijā, ar kanādiešiem nospēlēja neizšķirti 3:3.

Latvijas izlases labā pamatlaikā vārtus guva Rubīns, kuram tie bija pirmie pasaules čempionātos. "Tobrīd domāju, ka metīšu pa vārtiem. Veiksmīte bija manā pusē. Roberts Bukarts ļoti labu piespēli iedeva, man vajadzēja tikai trāpīt pa vārtiem. Ripa gan lēkāja un es vēl skatījos, vai pretinieks taisās metienu bloķēt, tomēr palīdzēja veiksme," par saviem gūtajiem vārtiem sacīja 20 gadus vecais aizsargs, kuram šis ir debijas pasaules čempionāts.

Latvijas izlase apakšgrupu turnīru noslēgs otrdien ar spēli pret Dāniju, šīs cīņas uzvarētājai nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Rubīns norādīja, ka parādītais sniegums pret kanādiešiem Latvijas izlasei dos pārliecību pirms spēles ar mājiniekiem.

"Ieguvām pārliecību par saviem spēkiem, ka varam tikt tālāk un uzvarēt dāņus. Šī spēle mums noteikti dos papildu pārliecību rītdienai. Jā, šī spēle punktu ziņā, varbūt, nebija tik svarīga, bet mēs gribējām, mēs cīnījāmies," uzsvēra Rubīns, kurš šajā mačā laukumā bija 19 minūtes un 12 sekundes. "Rītdien būs vēl viena svarīga spēle, kurai būsim gatavi."

Tāpat aizsargs norādīja, ka komanda pret kanādiešiem nav iztērējusi visus spēkus. "Tagad jādzer daudz ūdens un viss būs kārtībā," piebilda Latvijas izlases vārtu guvējs.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-05-15 11:32, pirms 6 gadiem
Rubīnam pirmais gols PČ (plaukstas metiens CAN kīpera "mājiņā") ir tiešām skaists, lai paliktu atmiņā uz ilgāku laiku. Čalis spēlē droši un pārliecinoši (tāpat kā Balinskis).
Hārtlijs jau ir vairākus jaunos talantus gan uzbrukumā, gan aizsardībā izcēlis atzinības saulītē (ne tikai vienu Indraši, kā Nolans), ņemot jaunos (t.i. U23 vecuma) spēlētājus izlasē un dodot iespējas savas prasmes un potenciālu parādīt pret pasaules top izlasēm, un viņi (Balcers, Ābols, Balinskis, Rubīns u.c.) šo uzticību ir godam atpelnījuši.
Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.