Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: Boba moceklis Gudijs liek Brodēram pūst un elst

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: Boba moceklis Gudijs liek Brodēram pūst un elst
Martins Broders
Foto: AFP/Scanpix

Donalda Trampa vārdā nosaukta futbola komanda Izraēlā, bet Vladimirs Putins, spēlējot vienā maiņā ar Pāvelu Burē, iemet piecas bankas hokeja mačā. A ko Vējonis? Kāpēc pats neiet laukumā LBL izslēgšanas spēlēs, tad no gan Ogres komanda būtu Lemberga valsti apspēlējuši un tikuši finālā. Sēdēt malā un spriest par notiekošo ir Dīvāna eksperta lauciņš.

Pirms spēles

- Boba mīlulis vārtos viennozīmīgi ir Merzļikins. Kā draud pamatīgs kāviens tā vārtos tiek likts Gudļevskis, kuram uz sevi jāuzņem visi Latvijas hokeja grēki. Kā lai astoņiem ielaistiem vārtiem pret somiem Gudļevska aģents kādam klubam pārdod savu klientu?

Pirmais periods

- Aizsargi aizmirst izručīt Gudļevski. Būtu vismaz ieraudzījuši ripu un pateikuši, lai sēžas virsū. Boviljē vienīgais laikam redzēja, ka pirmais metiens ielido starp kājsargiem. Tur pat neredzot ripu ir tikai viena iespēja, kur tā var būt.

- Viena uzbrucēju maiņa šopavasar ir pavisam cerīga. Ābols, Balcers un Ķēniņš ne pret vienu pretinieku neraustās. Cik trūka, lai Ķēniņa pielabotā ripa ielidotu Kempera vārtos.

- Freibergs izbauda to, kā ir pasēdēt uz Kanādas izlases soliņa. Pretspēlētājs Pažo pārmet Latvijas izlases aizsargu pāri bortam, dodot Freibergam iespēju, ko, iespējams, neviens cits latvietis nav saņēmis.

- Ābols no lieliskas izdevības negūst vārtus, jo aizsargs paspēj izšaut nūju priekšā ripas lidojumam. TV skatītāji tuvplānā viegli var no lūpām nolasīt krievu valodas vārdus, kuri sprūk ārā uzbrucējam, redzot atkārtojumu lielajā video ekrānā.

Otrais periods

- Bobs čempionāta sākumā izlaida Latvijas izlases treniņu, lai dotos skatīties Kanādas un ASV maču. Savukārt šovakar tribīnēs pamanīts Dānijas izlases galvenais treneris Jans Karlsons.

- Vienādos sastāvos uzbrūkam bīstamāk nekā skaitliskajā vairākumā, kuru nopelnīja Indrašis. Bļugeram lieliska iespēja gūt savus pirmos vārtus čempionātā, bet ripa pēc pingvīna metiena paslīd divdesmit centimetrus garām pustukšo vārtu stabam. Tādas iespējas izniekojot, Kanādu vinnēt neizskatās reāli.

- Līdz perioda vidum bīstamākus uzbrukumus veido Boba puikas. Bīstami pa vārtiem met Miķelis, Cibuļskis un vairākkārt arī Indrašis. Ja pietiktu meistarības arī iemest vārtos, kanādieši jau būtu bijuši iedzinējos.

- NHL superzvaigzne Makdeivids uzņēmies nācijas glābēja lomu, mēģinot vienatnē apspēlēt visus pretiniekus. Vēl jau neesi Veins Greckis, lai apslidotu latviešus kā konusus.

- Ne tikai Makdeivids nespēj apspēlēt Galviņu uzbrukuma zonā, bet skrienot aizsardzībā nespēj tikt līdzi Meijam, kuru Edmontonas superzvaigznei jāķeksē ar nūju.

- Gudļevskis ar neskaitāmām lieliskām epizodēm neļauj šogad cerēt uz debiju pasaules čempionātā 21 gadu vecajam Kivleniekam, kuru Bobs saģērbis uz maču, lai pirms izšķirošās spēles nebūtu liekas ripas jāsalaiž Elvim.

Trešais periods

- Kas ilgi nāk, labi nāk. Trešajā periodā pirmās divas minūtes gandrīz nespējām tikt ārā no savas aizsardzības zonas, bet, pirmo reizi nonākot uzbrukumā, pasaules čempionātu debitants Rubīns iemet vārtus no puszonas. Kanādai jau trīc ceļgali.

- Ne jau tiesneši mums kādreiz nāks talkā. Pie katras iespējas Kanāda tiks pavilkta, bet mazākumu pēc no pirksta izzīsta noraidījuma Džeriņam izdodas izturēt. Arī Freibergs dabū divas minūtes kastē pasēdēt, bet kanādiešiem golu iemest neizdodas.

- Ja spēles sākumā aizsargi Gudiju neizručīja, tad spēles otrajā pusē komanda ir noticējusi savam vārtsargam. Brīdī kad Kristeram izkrīt ripa no ķērājcimda aizsargs noslauka to no vārtu priekšas.

- Ziemeļamerikas izlases kļuvušas par Latvijas klientiem. Ar NHL spēlētājiem no nopakotās komandas nespēj sešdesmit minūtēs apspēlēt nepilnu divu miljonu valsti. Tas nozīmē, ka KHL līga ir beidzot sasniegusi NHL līmeni.

Pagarinājums

- Kā gan Makdeivida tenisa sitienu varēja ieskaitīt? Ja ne spēle ar augsti paceltu nūju, tad vārtsarga traucēšana jau tur neapstrīdami bija. Makdeividam izdarot atkārtoto sitienu, Ekblats jau bija uzgrūdies virsū Gudijam, iestumjot vārtsargu vārtos un liedzot iespēju vēlreiz ar kājsargu atsist ripu.

- Visu spēli ložā pūta un elsa Martins Broders, kurš 2003. gadā liedz Ozoliņam izcīnīt otro Stenlija kausu. Trešajā periodā zaudējot vadību, Broders jau sūtīja sms uz mājām, meklējot jaunus trenerus izlasei.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-15 00:42, pirms 6 gadiem
Par to vārtsargu traucēšanu man ar tāda doma bija,ka tur viņš patraucēja, pirmajos vārtos vēl labi. Lai pakomentē kāds zinošāks.

     [+] [-]

, 2018-05-15 01:03, pirms 6 gadiem
''Tas nozīmē, ka KHL līga ir beidzot sasniegusi NHL līmeni''. Nu tu ekspert fantazē, Holivudai neesi mēģinājis scenārijus rakstīt?

  +7 [+] [-]

, 2018-05-15 01:05, pirms 6 gadiem
norcha 172 rakstīja: ''Tas nozīmē, ka KHL līga ir beidzot sasniegusi NHL līmeni''. Nu tu ekspert fantazē, Holivudai neesi mēģinājis scenārijus rakstīt?
Tu nesaproti ka šī rubrika ir domāta ar krietnu Humora un ironijas piedevu, par ko pirmkārt jau liecina virsraksts?

  +1 [+] [-]

, 2018-05-15 06:10, pirms 6 gadiem
Vai Pavlovs jau izgāja dopinga kontroli?

  -1 [+] [-]

, 2018-05-15 08:36, pirms 6 gadiem
Priekš kam šis raksts? Atstāstīt spēli kuru visi redzēja?....bezjēga

  -1 [+] [-]

, 2018-05-15 08:45, pirms 6 gadiem
Forši sarakstīts, paldies!

     [+] [-]

, 2018-05-15 09:04, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Vai Pavlovs jau izgāja dopinga kontroli?
Labāk nevajag, abi ar Ralfu atkal uzrausies

     [+] [-]

, 2018-05-15 10:49, pirms 6 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: Dīvāna eksperts ir dolbajobs
Man liekas, Tev ir problēmas ar humora izjūtu.