Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bļugers: "Punkts pret Kanādu – reizē daudz un maz"

Bļugers: "Punkts pret Kanādu – reizē daudz un maz"
Teodors Bļugers
Foto: imago/Scanpix

Latvijas izlasei pasaules čempionātā hokejā pirmo reizi kopš debijas 1997. gadā izdevās atņemt punktu Kanādai – 1:2 pagarinājumā. Centra uzbrucējs Teodors Bļugers slavēja pašatdevi mazākumā, vārtsarga Kristera Gudļevska sniegumu un atklāja, ka aizsardzībā galvenais bijis neatdot laukuma centru.

"Punkts pret Kanādu – tas ir daudz un maz. Labi spēlējām, labi aizsargājāmies, arī uzbrukumā bija momenti. Varbūt trešajā trešdaļā par daudz aizsargājāmies, bet viņi drusku piespieda. Izturējām līdz pagarinājumam. Atkal bija iespēja uzvarēt un tikt pie vairāk punktiem, bet vairs jau neko neizdarīsi. Vienalga rītdien jāuzvar," kaujinieciski noskaņots bija Teodors Bļugers.

"Zinājām, ka viņiem visi ir ļoti labi spēlētāji, visi ļoti meistarīgi. Domāju, ka viņi spēlēja labi, bet arī mēs spēlējām labi, it īpaši aizsardzībā. Arī Gudis bija lielisks, kā arī uzbrukums pirmajā un otrajā periodā bija ļoti labi," teica Bļugers, kurš laukumā pavadīja 16 minūtes un 57 sekundes.

"Aizsardzībā galvenais uzdevums bija nedot viņiem laukuma vidu. Lai vazājas gar bortiem, tas nekas. Galvenais neļaut iet uz vidu. Uzbrukumā akcentu likām uz pretuzbrukumiem," treneru uzstādījumus komentēja Bļugers. "Protams, arī spēle nevienādos sastāvos bija svarīga. Neizdevās vairākumā ielikt, taču mazākums bija labs."

"Viegli nebija. Ļoti palīdzēja Gudis. Visi bloķēja metienus, riktīgi cīnījās, līdz ar to sanāca labs mazākums," teica Bļugers, kuram mazākumā bija ļoti liela loma – viņš kopā ar Rūdolfu Balceru laukumā devās kā pirmie sāncenšu līderu neitralizētāji. "Protams, ka vārtsarga sniegums ietekmē visu komandu psiholoģiski. Nebaidies pieļaut kļūdas, nemaz par to nedomā. Koncentrējies spēlei, jo zini – ja nu kas, viņš palīdzēs un izglābs."

"Rīt viss būs kārtībā," par spēku rezervēm pirms izšķirošā dueļa pret laukuma saimniekiem dāņiem teica Bļugers. "Visu sezonu esam spēlējuši divas dienas pēc kārtas – tas nav nekas jauns. Pagājušajā gadā bija līdzīga situācija, kad spēlējām pret vāciešiem. Dānijai, protams, būs vieglāk, bet neko tur nevar padarīt. Jāgatavojas rītdienai."


, 2018-05-15 00:50, pirms 6 gadiem
Bļugers zin ko saka atšķirībā no daža laba trtd
, 2018-05-15 01:25, pirms 6 gadiem
pret mūsdienu Kanādu 1 punkts ir kā uzvara. Jau tā mums stipri paveicās galotnē, kad šamējie nopūdelēja kādas 10 iespējas.
, 2018-05-15 01:33, pirms 6 gadiem
Vismaz rīt pret Dāniju tagad der jebkāda uzvara. Pirms šodienas spēles derēja tikai uzvara pamatlaikā.
, 2018-05-15 05:58, pirms 6 gadiem
Sensācija. Jau bukmeikeru likmes šo to liecina. Uz Kanādu pamatlaikā 1,02, uz pagarinājumu 18,25...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.