Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Pret Kanādu vārtos Gudļevskis, spēku taupīšana netiek plānota

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pret Kanādu vārtos Gudļevskis, spēku taupīšana netiek plānota
Kristers Gudļevskis
Foto: Sipa/Scanpix

Latvijas izlase šovakar pulksten 21:15 pasaules čempionāta ietvaros spēkosies ar zvaigžņoto Kanādas komandu. Pat uzvara mūsējiem vēl negarantētu vietu ceturtdaļfinālā, jo galvenā spēle būs rīt pret Dāniju, tomēr latvieši neplāno taupīties. Vārtu drošība šovakar tiks uzticēta Kristeram Gudļevskim.

Lielākajai daļai Latvijas izlases spēlētāju vakar tika piešķirta brīvdiena – iespēja izgulēties un nedomāt par hokeju. Savukārt šā rīta treniņā laukumā bija visi, izņemot savainoto aizsargu Uvi Balinski, kurš iepriekšējā mačā pret vāciešiem cieta pēc spēka paņēmiena. Viņam konstatēti smadzeņu satricinājuma simptomi un turnīrs, visticamāk, ir beidzies, tomēr Latvijas nometnē tiek saglabāts optimisms. "Pagaidām nezinām neko vairāk. Cerams, viņš būs gatavs nākamajai spēlei," pēc nodarbības teica Latvijas valstsvienības treneris Žaks Klutjē.

Pēc treniņa pirmais laukumu pameta Kristers Gudļevskis, un viss liecina, ka tieši viņam tiks uzticēta vārtu drošība pret kanādiešiem. Iepriekš komandas treneri norādīja, ka ir izstrādāts vārtsargu grafiks un ka astoņas ripas pret Somiju ielaidušajam Gudļevskim tiks dota vēl viena iespēja. Tomēr Klutjē sacīja, ka vēl nav runājis ar Bobu Hārtliju par vārtsargiem, tāpēc situāciju nekomentēja. Treniņa beigās Elvis Merzļikins bija ļoti labā noskaņojumā un dalīja piespēles partneriem, kas ļauj domāt, ka viņš šovakar paliks ārpus pieteikuma, otrā vārtsarga vietu atvēlot Matīsam Kivleniekam.

"Vienmēr laukumā atdodam visus spēkus – nav iespējams pusi mača spēlēt un pusi nespēlēt, citādi sāksies problēmas. Jā, mēs saprotam, cik svarīga būs spēle pret Dānijas izlasi, taču arī mačs pret kanādiešiem ir jāpabeidz uz labas nots, lai būtu gatavi nākamajai cīņai," teica Klutjē. Viņš atklāja, ka, visticamāk, turnīram tiks pieteikts aizsargs Edgars Siksna. "Pret Kanādu ir vajadzīgas četras uzbrucēju maiņas un seši aizsargi, jo tā ir ātra komanda, kas jāaptur, tiklīdz rodas tāda iespēja."

Kanādas izlase pasaules čempionātā piedzīvojusi divus zaudējumus – atklāšanas spēlē bullīšos pret amerikāņiem un iepriekšējā mačā 1:5 pēriens pret Somijas valstsvienību. Nestabilu maču aizvadīja abi vārtsargi – Kērtiss Makelinijs tika nomainīts, kad pirms metiena zaudēja līdzsvaru, bet vietā nākušais Dārijs Kempers arī pamanījās pretiniekiem uzdāvināt vārtus. Tomēr bijušais vārtsargs Klutjē to nesauca par pretinieku vājo vietu. "Viņi Nacionālajā hokeja līgā spēlē viena iemesla dēļ – jo viņi ir labi. Galvenais ir pie vārtiem veidot burzmu un neļaut redzēt metienus – tad iespējas pārspēt viņus būs labākas."

"Uzvaras esam izcīnījuši, pateicoties labai spēlei aizsardzībā. Atkal pierādās, ka aizsardzība uzvar mačus. Ļoti labi apstādinājām vāciešus. Kanādai ir daudz labu ieroču, tāpēc mums labi jāspēlē gan ar ripu, gan bez tās," sacīja Klutjē. 1. maijā notikušajā pārbaudes spēlē Kanādas izlase Rīgā izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 6:1.

1 2 44 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: karlosm

     [+] [-]

, 2018-05-14 13:22, pirms 6 gadiem
Krister, tagad tikai Rādi kolosālu sniegumu, Kanāda nav Somija.

  -3 [+] [-]

, 2018-05-14 13:26, pirms 6 gadiem
Kā vienmēr, centīsies pierādīt sevi pret Can, iztērēs spēkus un pret Dāniju zāģis un 1/4 izsapņots

  +5 [+] [-]

, 2018-05-14 13:37, pirms 6 gadiem
Kā tad! Spēku taupīšana netiek plānota,bet vārtos liek Gudļevski. Gudļevskis ir viduvējs AHL vārtusargs kurš par NHL var vairs necerēt. Labāk būtu likuši Kivlenieku vārtos. Tās tik viņam būtu ugunskristības!

  +4 [+] [-]

, 2018-05-14 13:38, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Kā vienmēr, centīsies pierādīt sevi pret Can, iztērēs spēkus un pret Dāniju zāģis un 1/4 izsapņots
nesāc šo nemaz, netaisies gudrāks par treneriem, kā būs tā būs, netiksim ceturtdaļfinālā, nebūs nekāda traģēdija, pēdējos 8 gadus neesam tikuši, būs 9 gads. nevienam neko nevajag atdot.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-14 13:39, pirms 6 gadiem
karlosm rakstīja: Žēl, ka Kivlenieks nespēlēs, domāju, ka nearko sliktāks noteikti nav, kas zin varbūt labāks par Elvi!
Tu to nopietni domā? Vai kārtējais troļļa koments?

 +14 [+] [-]

, 2018-05-14 13:51, pirms 6 gadiem
Ja mēs vēl rēķinām un pēdējā spēlē viss izšķirsies točna, nevis vaimanājam par izkrišanas draudiem, tad čempis ir ar plus zīmi jau tagad vērtējams.

 +11 [+] [-]

, 2018-05-14 14:02, pirms 6 gadiem
Ja spēles gaita rādīs, ka zaudējam, tad trešā periodā var uzlaist Kivlenieku.

     [+] [-]

, 2018-05-14 14:03, pirms 6 gadiem
Klasiskais Latvijas izlases finišs būtu 2:5 šovakar, 0:3 rītvakar? Bet vienmēr var iznākt arī citādi

     [+] [-]

, 2018-05-14 14:17, pirms 6 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Ja spēles gaita rādīs, ka zaudējam, tad trešā periodā var uzlaist Kivlenieku.
vai arī pirms spēles nolemt, ka katram 1/2 spēle (kaut čempionāta spēlē treneri diez vai ko tādu atļausies, kā pārbaudes spēlē)
bet domājot par nākošo sezonu, ja abi plāno palikt Amerikā, nebūtu slikti parādīt sevi (no labākās puses)
runāja, ka Kristers pirms brauciena uz turieni, bonusa punktus nopelnīja OS2014

     [+] [-]

, 2018-05-14 14:21, pirms 6 gadiem
slikti, ka spēki netiks taupīti. varēs rīt atslidot ar sāpošām kājām pret dāņiem.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-14 14:34, pirms 6 gadiem
Gudļevska likšana vārtos pret Kanādu jau ir spēku taupīšana, Merzļikina spēku, kas, es ceru, stāvēs pret Dāniju.

 +12 [+] [-]

, 2018-05-14 14:43, pirms 6 gadiem
Kur te saradušies tik daudz mīkstie čīkstuļi? Mož vajag neierasties uz spēli? Būs tehniskais zaudējums un brīvdiena. A ja tāpat pasēs dāņiem? Ko tad? Būt par pilnīgu apsmieklu? Normāli veči nečīkst, bet iet un spēlē. Kalendārs bija zinām jau pirms čempja.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-14 15:19, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Klasiskais Latvijas izlases finišs būtu 2:5 šovakar, 0:3 rītvakar? Bet vienmēr var iznākt arī citādi
Atgādini, kuros gados bija šādi rezultāti?

  +1 [+] [-]

, 2018-05-14 15:28, pirms 6 gadiem
Es ticu, ka Gudis var. Noteikti pašam iekšā arī ir sakrājies pēc Somijas spēles. Gribēs sev pierādīt, ka tā bija tikai tāda neveiksme. Jācer tikai, ka tās emocijas ietekmēs pozitīvi un nepārdegs.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-14 15:34, pirms 6 gadiem
zaipis_lohs_105786410294302 rakstīja: Gudijam beigās statistika būs sliktāka par Korejas vārtsargiem.
Fakts paliek fakts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-14 16:54, pirms 6 gadiem
Milzīgs respekts Gudijam - viņs tiek pamests zem varenajiem, lai Elvis varētu atpūsties un iekrāt spožu statistiku pret vājākiem pretiniekiem!

  -1 [+] [-]

, 2018-05-14 17:07, pirms 6 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Kā tad! Spēku taupīšana netiek plānota,bet vārtos liek Gudļevski. Gudļevskis ir viduvējs AHL vārtusargs kurš par NHL var vairs necerēt. Labāk būtu likuši Kivlenieku vārtos. Tās tik viņam būtu ugunskristības!
pēc piecām ielaistajām ripām gan jau tiks!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-14 17:21, pirms 6 gadiem
Noteikti vajag šajā spēlē vārtos ielaist arī Kivlenieku, lai tiek pie spēļu prakses PČ

  +2 [+] [-]

, 2018-05-14 17:32, pirms 6 gadiem
Kāpēc visiem tāda gribēšana vārtos likt Kivlenieku?

Es saprotu, ka šajā PČ daudziem beidzot ir pielecis, ka Gudļevskis nav nekāds nenovērtētais supervārtsargs, taču nevajag tagad meklēt nākošo "uzlacošo zvaigzni".

Kivlenieks pašlaik ir ļoti zaļš vārtsargs, kuru izglābt var tikai kaut kāda nejaušība. Nu, kā Gudļevski Sočos, kad kanādiešiem spēle negāja, bet latvieši sitās līdz nemaņai. Objektīvi šajā konkrētajā brīdī Kivlenieks nav ne ar ko labāks par Gudļevski, taču Kristeram tās pieredzes ir vairāk.

Var jau būt, ka kādreiz Kivlenieks arī spēlēs NHL, taču pašlaik viņam vēl pāris sezonas jānogatavojas, lai vispār varētu spēlēt TOP līmenī (Lielajos izlašu turnīros, NHL vai vadošajās Eiropas līgās).

     [+] [-]

, 2018-05-14 17:39, pirms 6 gadiem
arch122 rakstīja: Kur te saradušies tik daudz mīkstie čīkstuļi? Mož vajag neierasties uz spēli? Būs tehniskais zaudējums un brīvdiena. A ja tāpat pasēs dāņiem? Ko tad? Būt par pilnīgu apsmieklu? Normāli veči nečīkst, bet iet un spēlē. Kalendārs bija zinām jau pirms čempja.
Jau vairākus čempionātus pēc kārtas spēlējot vēlo spēli nākamajā dienā izlases ir nekādas somi pat labs piemērs.Tā kā noteikti spēki ir jātaupa ,cik vien var.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-14 17:46, pirms 6 gadiem
Fullback rakstīja: Kāpēc visiem tāda gribēšana vārtos likt Kivlenieku?

Es saprotu, ka šajā PČ daudziem beidzot ir pielecis, ka Gudļevskis nav nekāds nenovērtētais supervārtsargs, taču nevajag tagad meklēt nākošo "uzlacošo zvaigzni".

Kivlenieks pašlaik ir ļoti zaļš vārtsargs, kuru izglābt var tikai kaut kāda nejaušība. Nu, kā Gudļevski Sočos, kad kanādiešiem spēle negāja, bet latvieši sitās līdz nemaņai. Objektīvi šajā konkrētajā brīdī Kivlenieks nav ne ar ko labāks par Gudļevski, taču Kristeram tās pieredzes ir vairāk.

Var jau būt, ka kādreiz Kivlenieks arī spēlēs NHL, taču pašlaik viņam vēl pāris sezonas jānogatavojas, lai vispār varētu spēlēt TOP līmenī (Lielajos izlašu turnīros, NHL vai vadošajās Eiropas līgās).
Ja esam reāli - šodien izredzes uz uzvaru ir minimālas, lai neteiktu vairāk. Jēga likt vārtos vārtsargu, kurš jau savas spējas ir atrādījis, tā vietā, lai dotu iespēju gados jaunam vārtsargam? Jēga?

     [+] [-]

, 2018-05-14 17:47, pirms 6 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Tu to nopietni domā? Vai kārtējais troļļa koments?
Respektīvi NLA<AHL, vari skaidroties cik gribi bet jebkura AHL komanda apspēlētu jebkuru NLA komandu. No tā izriet, ka AHL vārtusargi arī ir labāki teorētiski, jā praktiski izlasē spelē Elvis labi, bet nez kā būtu, ja Elvi liktu pret Somiju, diez vai kas diži labaks būtu. Kivlenieks ir jaunais talants, kas ļoti īsā laikā ir ticis līdz AHL un viņam ir 21 gads tikai, nav jau tā ka viņš bez jebkāda skila ir tur kur viņš ir, kur nebija neviens no abiem izlases konkurentiem.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-14 17:54, pirms 6 gadiem
Te ir savākušies kaut kādi cirvji, vai tad Gudijs ir vainīgs, ka Somijas spēlē LV aizsardzība bija caurstaigājama sēta? Tur liekot Merzļikinu arī būtu ielaistas vismaz 8 ripas. Nav Gudijs tik slikts kā te tiek pataisīts.

  +3 [+] [-]

, 2018-05-14 17:54, pirms 6 gadiem
WreckLV rakstīja: Ja esam reāli - šodien izredzes uz uzvaru ir minimālas, lai neteiktu vairāk. Jēga likt vārtos vārtsargu, kurš jau savas spējas ir atrādījis, tā vietā, lai dotu iespēju gados jaunam vārtsargam? Jēga?
Tieši tā - šajā spēlē uzvarētājs ir zināms par 98% (pēc toto kantoru koeficientiem), tad kāda jēga likt vārtsargu, kuram sevi vajadzētu "atrādīt". Ko viņš atrādīs? Sabērs kanādieši 6+ ripas kā vienam, tā otram.
Turklāt, ja ir kādas izredzes uz puslīdz normālu cīnīšanos (lasi - pieklājīgu zaudējumu), tad tādas ar Gudļevski ir lielākas, jo komanda nez vai tic Kivleniekam tik daudz kā Gudļevskim (no tās pašas sērijas kā agrāk bija - Arčam mēs ticam, ar Arču uzvarēsim).

No tava domu gājiena izriet, ka vārtos var ielikt, piemērams, Cibuļski - spēle tāpat pakāsta, vismaz redzēsim kā Oskars vārtos stāv.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-14 17:59, pirms 6 gadiem
karlosm rakstīja: Respektīvi NLA<AHL, vari skaidroties cik gribi bet jebkura AHL komanda apspēlētu jebkuru NLA komandu. No tā izriet, ka AHL vārtusargi arī ir labāki teorētiski, jā praktiski izlasē spelē Elvis labi, bet nez kā būtu, ja Elvi liktu pret Somiju, diez vai kas diži labaks būtu. Kivlenieks ir jaunais talants, kas ļoti īsā laikā ir ticis līdz AHL un viņam ir 21 gads tikai, nav jau tā ka viņš bez jebkāda skila ir tur kur viņš ir, kur nebija neviens no abiem izlases konkurentiem.
Nerunā lūdzu glupības. Tad jau tev sarežģīts atjautības uzdevums - cik gados Gudijs bija AHL, un cik gados viņam bija pirmā spēle NHL..

     [+] [-]

, 2018-05-14 18:04, pirms 6 gadiem
coffijs rakstīja: Jau vairākus čempionātus pēc kārtas spēlējot vēlo spēli nākamajā dienā izlases ir nekādas somi pat labs piemērs.Tā kā noteikti spēki ir jātaupa ,cik vien var.
keponiem, kuri domā, ka spēki ir neizsmeļami to nesaprast.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-14 18:46, pirms 6 gadiem
Neliela statistika pēc 5 spēlēm par Latvijas izlasi.
Rezultatīvākie. Balcers 3+2
Ābols 1+4
Džeriņš 2+2
Indrašis 0+4
Ro. Bukarts 2+1
Labākie lietderības koeficienti.
Sotnieks un Džeriņš +3
Miķelis, Freibergs, Rubīns +2
Sliktākais Galviņš -2
Lielākais spēles laiks (vidēji spēlē)
Sotnieks 23:35
Cibuļskis 22:01
Balcers 20:07
Galviņš 19:18
Indrašis 18:05
Visvairāk metieni pa vārtiem.
Ro. Bukarts 16
Indrašis 15
Ri. Bukarts 12
Galviņš 10
Indrašis 10
Zīlem vienīgajam nav metieni pa vārtiem, bet viņam ir ļoti mazs spēles laiks 3:52. Viens metiens Freibergam, 2- Karsumam , Bļugeram, Meijam, Razgalam, Pavlovam, 3 - Sotniekam, Jevpalovam, Rubīnam.
Visvairāk soda minūtes 8 - Džeriņam, Cibuļskim. 4 - Ri.Bukartam, Ķēniņam. 11 laukuma spēlētājiem nav soda minūtes.
Merzļikins 5. vieta 93,88% atvairīti metieni.

     [+] [-]

, 2018-05-14 18:49, pirms 6 gadiem
sabikas rakstīja: Te ir savākušies kaut kādi cirvji, vai tad Gudijs ir vainīgs, ka Somijas spēlē LV aizsardzība bija caurstaigājama sēta? Tur liekot Merzļikinu arī būtu ielaistas vismaz 8 ripas. Nav Gudijs tik slikts kā te tiek pataisīts.
Merzļikins noteikti nsotāvētu pret somiem labāk. Merzļikins ir vienkārši augstākas klases vārtsargs un paskatie skonkrēti kādi bija metieni, kad somi guva vārtus . Gudļevskis nsotāvēja vāji, arī komanda spēlēja vāji.
Ar Gudļevski visticamāk mēs zaudētu arī Vācijai un nepaņemtu punktu pret ASV.

     [+] [-]

, 2018-05-14 19:04, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Merzļikins noteikti nsotāvētu pret somiem labāk. Merzļikins ir vienkārši augstākas klases vārtsargs un paskatie skonkrēti kādi bija metieni, kad somi guva vārtus . Gudļevskis nsotāvēja vāji, arī komanda spēlēja vāji.
Ar Gudļevski visticamāk mēs zaudētu arī Vācijai un nepaņemtu punktu pret ASV.
Tu tak neesi nekāds skolotājs, tu esi īsta Vanga!

     [+] [-]

, 2018-05-14 19:05, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Merzļikins noteikti nsotāvētu pret somiem labāk. Merzļikins ir vienkārši augstākas klases vārtsargs un paskatie skonkrēti kādi bija metieni, kad somi guva vārtus . Gudļevskis nsotāvēja vāji, arī komanda spēlēja vāji.
Ar Gudļevski visticamāk mēs zaudētu arī Vācijai un nepaņemtu punktu pret ASV.
Merzļikins ir augstākas klases vārtsargs? Jā!
Vai Gudļevskis šajā PČ spēlēja SLIKTI? Nu, kā to ņem. Visa komanda tajā mačā bija ļoti vāja, Gudļevskis nebija vilcējs. Tādas spēles ir visiem vārtsargiem.

     [+] [-]

, 2018-05-14 19:18, pirms 6 gadiem
Fullback rakstīja: Merzļikins ir augstākas klases vārtsargs? Jā!
Vai Gudļevskis šajā PČ spēlēja SLIKTI? Nu, kā to ņem. Visa komanda tajā mačā bija ļoti vāja, Gudļevskis nebija vilcējs. Tādas spēles ir visiem vārtsargiem.
AHL bieži dzirdu ka Gudļevskis nomainīts. Arī hokeja apskatnieki aiz okeāna uzsvēruši Gudļevska izteikto nestabilitāti. Vienīgo spēli PČ šogad Gudļevskis aizvadīja vāji.

     [+] [-]

, 2018-05-14 19:26, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: AHL bieži dzirdu ka Gudļevskis nomainīts. Arī hokeja apskatnieki aiz okeāna uzsvēruši Gudļevska izteikto nestabilitāti. Vienīgo spēli PČ šogad Gudļevskis aizvadīja vāji.
piekrītu, Gudijs ir ļoti nestabils, atgādina ''korejiešu'' vārtsargu, kurš spēlē uz viļņiem, un ja iet tad var pavilkt vienatnē visu spēli.
1 2 44 komentāri