Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pārbaudes spēles: Zviedrija sakauj Dāniju, Norvēģija neiemet Krievijas B izlasei

Pārbaudes spēles: Zviedrija sakauj Dāniju, Norvēģija neiemet Krievijas B izlasei
Zviedrijas izlase
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, Zviedrijas izlase ar 5:1 pārspēja Dāniju, Norvēģija ar 0:2 piekāpās Krievijas B izlasei, bet Slovākija pēcspēles metienos uzvarēja Vāciju (2:1).

Zviedrija un Dānija savstarpēju spēli aizvadīja arī pirms divām dienām, un arī tajā krietni pārāki bija zviedri, uzvarot 4:1. Šodienas spēlē pašreizējā pasaules čempione Zviedrija uzvarēja ar 5:1.

Zviedrija vadībā 3:0 izvirzījās jau pirmajā periodā, kad ar vārtu guvumiem izcēlās Zviedrijas līgā spēlējošie Olle Liss un Jākobs Nīlsons, kā arī 19 gadus vecais Liass Andersons no Amerikas Hokeja līgas, kurš šosezon arī debitēja NHL, piedaloties septiņās spēlēs. Dānija šo maču aizvadīja visai spēcīgā sastāvā, kurā netrūka vairāku pagājušā PČ dalībnieku, un otrā perioda izskaņā dāņi vienus vārtus atguva, bet pēc tam vairs „Kunlun” sezonu pavadījušo zviedru vārtsargu Magnusu Helberju nepārspēja.

Vācijas un Slovākijas izlašu pārbaudes mačs tikmēr pamatlaikā un arī papildlaikā noslēdzās neizšķirti 1:1, bet pēcspēles metienos pārāki bija slovāki. Vācijas vienīgos vārtus guva „Kolner” uzbrucējs Nikolass Krammers, kamēr slovākiem izcēlās pieredzējušais Davids Bucs no „Poprad”.

Norvēģijas izlase, kas nesen divreiz pēc kārtas apspēlēja Latviju, palika sausā pret Krievijas B izlasi ar 0:2. Krievijai sausā nostāvēja SKA vārtsargs Iļja Šestjorkins, bet vārtus guva „Spartak” uzbrucējs Aleksandrs Dergačjovs un „Lokomotiv” aizsargs Aleksandrs Jeļesins.

Izlašu pārbaudes spēles

KomandasRez.
Vācija-Slovākija1:2 PM
Norvēģija – Krievija B0:2
Dānija-Zviedrija0:3
Lielbritānija-Lietuva2:3
Francija-Čehija2:6

, 2018-04-14 23:38, pirms 6 gadiem
LT atspēlējās no 0:2.
, 2018-04-15 00:38, pirms 6 gadiem
Francija 2.dienu pēc kārtas izlaida 2:0 pārsvaru pret Čehiju.
, 2018-04-15 12:51, pirms 6 gadiem
Leisi britus apspeleja,malaci!
, 2018-04-15 17:30, pirms 6 gadiem
nejega rakstīja: Leisi britus apspeleja,malaci!
leišiem liela iespēja tikt grupu augstāk - čempis savās mājās, sastāvs savākts stiprākais, pretiniekos nopietns konkurents laika tikai Japāna - ukraiņiem hokejs iet uz leju, horvātiem arī visi (nu labi, liela daļa no tiem) naturalizētie pamukuši kur kurais, igauņiem un rumāniem nevajadzētu būt nopietniem konkurentiem
Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.