Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Merzļikins par sadarbību ar aizsargiem: "Es glābju viņus, viņi glābj mani"

Merzļikins par sadarbību ar aizsargiem: "Es glābju viņus, viņi glābj mani"
Oskars Cibuļskis un Elvis Merzļikins
Foto: Reuters/Scanpix

Uzvarā pret Vāciju lielisku sniegumu Latvijas izlases vārtos atkal nodemonstrēja Elvis Merzļikins, kurš atvairīja 33 metienus un kaldināja panākumu ar 3:1. Pēc izcīnītajiem trim punktiem viņš izcēla aizsargu bloķētos metienus un līdzjutēju atbalstu, kas dodot otro elpu.

"Protams, pirms spēles zinājām, ka būs grūts mačs, jo abām komandām bija nepieciešami punkti. Zinājām, ka nebūs viegli. Prieku vairo tas, ka pirms gada zaudējām viņiem zaudējām [bet tagad revanšējāmies]. Šie bija ļoti svarīgi punkti. Forši – vinnējām, papriecājāmies, tagad domāsim tālāk," pēc laukuma atstāšanas teica Elvis Merzļikins, kurš vienīgo ripu ielaida 11 minūtes pirms mača beigām.

"Aizsargi nobloķēja daudzus metienus. Freibergs mani izglāba, Galviņš mani izglāba. Bija momenti, kad bija izgājiens divi nullē. Kļūdījāmies un izglābām paši sevi. Es glābju viņus, viņi glābj mani. Tāpat kā tas notiek ģimenēs. Esam viena liela ģimene. Kopā strādājam un dodamies tālāk," teica Merzļikins. Uz viņa sargātajiem vārtiem bija maz ātro pretuzbrukumu, komandai ātri atgriežoties aizsardzībā.

Divas reizes – pēc Dominika Kahuna un Patrika Hāgera metieniem no tuvas distances – Merzļikinam talkā nāca vārtu stabi. "Mani draugi bija kopā ar mani, aizsargāja mani. Stabs ir vārtsarga labākais draugs," teica Merzļikins. "Ir spēles, kurās viņi palīdz. Ir spēles, kurās nepalīdz. Šodien bija kopā ar mani. Pateicos."

Spēles laikā līdzjutēji vairākas reizes skandēja Merzļikina vārdu, un mača izskaņā, bet vēl pirms tā beigām, vārtsargs slidoja gar apmali un māja latviešiem. "No malas viss izskatās vienkārši, bet, kad esi uz ledus – ir grūtības, nav spēka. Kad visa halle bļauj, tad atveras otrā elpa," norādīja Merzļikins. "Kaut kā viņiem bija jāpasakās. Viņi dara fenomenālu darbu, gribu pateikties vēlreiz. Mums ir ļoti labi fani. Paldies viņiem gan par manis, gan par visas komandas atbalstīšanu. Tas mums ir ļoti svarīgi."

"Neteikšu, ka gandrīz dzīvoju no rezervēm, bet izbaudu savas pēdējās spēles, nedomājot par uzvarām vai zaudējumiem. Vairāk izbaudu hokeju, manas pēdējās spēles, un tad došos kaut kur smiltīs apgulties," ar smaidu teica vārtsargs. "Ar tiem spēkiem ir tā, kā ir. Esmu profesionālis – ir jāatpūšas, ir jāmāk pašam sevi atpūtināt. Krāju enerģiju un gatavojos nākamajām spēlēm."

Merzļikins ar smaidu atbildēja arī uz jautājumu, ko viņš domāja par Ronalda Ķēniņa gūtajiem vārtiem: "Ko es varu padarīt, viņam būs savā restorānā jāuzsauc alus. Ne jau es speciāli ielaidu, lai varētu neuzsaukt." Abi spēlētāji sociālajos tīklos reklamē kādu restorānu, visiem sanākušajiem piedāvājot darījumu – ja Ķēniņš gūst vārtus, viņš uzsauc alu, ja Merzļikins aizvada sauso spēli, viņš dara tieši to pašu.

"Bet patika viņa vārti. Ķēniņš Cīrihei finālsērijā bija, manuprāt, MVP spēlētājs. Ne jau tāpēc, ka viņš ir mans draugs. Viņš tiešām darīja visu – skaidrīja kā dulls pa laukumu, sita visus nost un meta tās ripas. Viņš ļoti cenšas, un esmu priecīgs par punktiem, ko viņš pēdējās spēlēs dabūjis," sacīja Merzļikins.


, 2018-05-12 17:44, pirms 6 gadiem
Šveices vārtsargu skola un Ziemeļamerikas uzbrukums rāda klasi.
, 2018-05-12 17:48, pirms 6 gadiem
Runājot par vārtsargiem, Daltonam sauss pimais periods pret Jenseniem.
, 2018-05-12 17:54, pirms 6 gadiem
Runājot vispār,ši būs instresanta diena metta/lu saliks venstpili,D-koreja paņems dāņus ,un belari nograbes pret Austriju
, 2018-05-12 18:39, pirms 6 gadiem
Tikmēr Belari lidos no elites
, 2018-05-12 18:41, pirms 6 gadiem
Laikam 13 goli pret ASV tomēr ir aizskāruši pašcieņu. Kims Kisungs gūst vārtus, Dānija 1, Dienvidkoreja 1 pēc 40 minūtēm.
, 2018-05-12 18:46, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Laikam 13 goli pret ASV tomēr ir aizskāruši pašcieņu. Kims Kisungs gūst vārtus, Dānija 1, Dienvidkoreja 1 pēc 40 minūtēm.
2-1 gan
, 2018-05-12 18:57, pirms 6 gadiem
Merzļikins kā redzams tomēr ir citas klases vārtsargs. Gudļevskim pietrūkst pārliecība, un viņa nepārliecinātība atspoguļojās arī komandas sniegumā.. Redzēsim, kā ies viņam pret Kanādu atkal.
, 2018-05-12 19:16, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Laikam 13 goli pret ASV tomēr ir aizskāruši pašcieņu. Kims Kisungs gūst vārtus, Dānija 1, Dienvidkoreja 1 pēc 40 minūtēm.
pa lielam, man liekas, tas neko nemaina, tik un tā mums vajadzēs uzvaru vismaz palildlaikā
, 2018-05-12 19:35, pirms 6 gadiem
Elvja Merzļikina 33 atvairītie metieni uzvarētajā spēlē pret Vācijas izlasi ir 8. labākais rezultāts starp Latvijas izlases vārtsargiem kopš 1999. gada PČ tieši Latvijas izlases uzvarētajās spēlēs.

Merzļikins ir fenomenāls vārtsargs, 24 gadu vecumā viņam šis ir jau 3 PČ un pēc statistikas šis varētu būt pat vēl labāks kā iepriekšējais, bet nu sagaidīsim noslēgumu.
Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.