Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Freibergs: "Pērnā spēle ir vēsture. Vāciešiem vairākas reizes paveicās"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Freibergs: "Pērnā spēle ir vēsture. Vāciešiem vairākas reizes paveicās"
Ralfs Freibergs
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas izlasei pret Vāciju kārtojami īpaši rēķini, tāpēc rīt pulksten 13:15 paredzētais duelis nebūs tikai kārtējā spēle. Turklāt likme būs augsta – abas komandas turpina cīņu par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Aizsargs Ralfs Freibergs, kuram vakar gūt savus pirmos vārtus pasaules čempionātā neļāva pārliktnis, Vāciju sauca par agresīvu komandu, kurai vienmēr iekšā ir niknumiņš.

"Vienmēr var kaut kur pielikt. Bija daudz piespēļu, kuras viņi pārtvēra un izveidoja bīstamus momentus. Skaidrs, ka paši vairāk riskējām – reizēm ir jāriskē, lai vairāk sasniegtu. Tomēr bija lietas, kas jāuzlabo pirms nākamajām spēlēm," uz vakardienas cīņu ar amerikāņiem atskatījās Ralfs Freibergs. Noslēdzošās trešdaļas ievadā, kad rezultāts bija 2:2, aizsarga mestā ripa pēc rikošeta atdūrās pret pārliktni.

"Nepaveicās. Metu pa zemi, pielika nūju, aizgāja. Nebija lemts. Nākamreiz jātrāpa iekšā," teica Freibergs, kurš piedalās ceturtajā pasaules čempionātā. Viņš aizvadījis 24 mačus un ticis pie rezultatīvas piespēles, tomēr gūt vārtus pagaidām nav izdevies. "Vienmēr gribas iemest golu. Tomēr pārāk nepārdzīvoju – ja nav, tad nav. Tas viss ātri aizmirstas. Nebija tā, ka pēc tam stundām pārdzīvoju. Uzreiz aizmirsu."

Cīņa ar amerikāņiem izvērtās asa, abām komandām vārtu priekšā pretiniekus nežēlojot. Vienā no momentiem Freibergs pie saviem vārtiem pagrūda vienu no sāncenšu līderiem Džoniju Gudro, kurš ielidoja apmalē. "Ar bailēm skatījos pa kreisi – domāju, ka iedos noraidījumu. Ja tādu spēlētāju iegrūž mugurā, parasti iedod. Biju šokā, ka viņš tā nokrita. Priecājos, ka tiesnesis nepacēla roku," teica Freibergs, kurš uzreiz pēc incidenta ar žestu demonstrēja, ka Gudro tēlojis.

Abi hokejisti nūjas krustojuši, spēlējot universitātēs, tāpēc Freibergam ir plašs priekšstats par amerikāni. "Jānis ir labs spēlētājs, vienmēr bīstams, kad viņam ir ripa. Bet nu beigās tā iekrita bortā... Prasīju viņam, bet neko neatbildēja. Mēģināja pietēlot. Bet nu tāds ir hokejs, Eiropas hokejs. Viņi gribēja uzvaru, tāpēc sitās," skaidroja aizsargs. Gudro aizvadītajā sezonā Kalgari "Flames" rindās 80 spēlēs sakrāja 84 punktus. Interesanti, ka Nacionālajā hokeja līgā viņš ticis pie vienas individuālās balvas – 2017. gadā viņš tika atzīts par līgas lielāko džentlmeni.

"Dzīvojam mežā, logs vaļā ir 24/7. Svaigs gaiss, zaļš visapkārt. Varbūt gribētos kaut kur pastaigāt, paskatīties, bet nesūdzos. Ir saulains un silts," dzīvošanas apstākļus komentēja Freibergs, kurš vidēji mačā laukumā pavadījis 14:37 minūtes. Spēles un treniņi tiek aizvadīti Herningā, bet Latvijas izlase dzīvo 40 kilometrus tālajā Silkeborgā. "Dzīvojam nekurienē – apkārt tikai mežs. Tuvākais veikals ir piecu minūšu brauciena ar riteni attālumā. Bet forši, ka apkārt klusums. Nesūdzos."

Pirms gada Freibergs kopā ar Zemgu Girgensonu esot izstaigājis visu Ķelni – garlaicīgi nav bijis nevienu dienu. Tomēr Dānijai esot viens liels pluss – krietni ātrāks internets. "Pasaules čempionātā tas ir pats galvenais, jo lielāko daļu laika pavadām viesnīcā. Vismaz vari sazināties ar tuviniekiem," sacīja 26 gadus vecais hokejists. Savukārt no debijas čempionāta 2013. gadā Freibergs atcerējās, ka komanda dzīvojusi tirdzniecības centrā – turpat blakus bijis veikals, kino un minigolfs.

Pagājušajā gadā Latvija ārpus ceturtdaļfināla palika, jo izšķirošajā mačā bullīšos zaudēja mājiniecei Vācijai. "Visu laiku atceries, cik tuvu bijām, taču tagad par to nedomāju – tā ir vēsture. Kādu dienu veiksme būs mūsu pusē, jo viņiem paveicās vairākas reizes. Varbūt šogad būs citādi," cerību pauda Freibergs. Viņš atklāja, ka sīkāka pretinieku pētīšana notiks šovakar.

Februārī Vācija sarūpēja sensāciju un olimpiskajās spēlēs iekļuva finālā, turklāt divas minūtes pirms beigām bija vadībā, tomēr nācās samierināties ar sudrabu. "Biju pārsteigts, kādu hokeju viņi demonstrē – izskatījās, ka viņi būtu sākuši trenēties kopā vairākus mēnešus pirms tam. Tiešām rādīja ļoti labu sniegumu," teica Freibergs, kurš izšķirošajā mačā jutis līdzi tieši vāciešiem. "Lai interesantāk skatīties, jāizvēlas viena puse, kuru atbalstīt, un parasti izvēle krīt par labu pastarītei."

"Vācija ir agresīva komanda, un sastāvs viņiem lielākoties ir līdzīgs – gandrīz visi spēlētāji jau zināmi. Agresīva komanda, ar niknumiņu iekšā. Vienmēr interesanti spēlēt pret viņiem. Viņi spēlēs agresīvi, ies uz vārtiem. Aizsardzībā visu laiku jānotur spēlētāji sev priekšā. Un lai šoreiz veiksme būtu mūsu pusē."

  +6 [+] [-]

, 2018-05-11 15:00, pirms 6 gadiem
Nu, vāciešiem ir "paveicies" 5 pēdējās spēlēs, jo pēdējo reizi Vācijas izlase ir uzvarēta 2012.g. PČ.

  +5 [+] [-]

, 2018-05-11 16:32, pirms 6 gadiem
Oscars-Cards rakstīja: Nu, vāciešiem ir "paveicies" 5 pēdējās spēlēs, jo pēdējo reizi Vācijas izlase ir uzvarēta 2012.g. PČ.
Ja mēs skatāmies plašāk, tad tā arī ir vienīgā Latvijas izlases uzvara pār Vāciju kādā no oficiālajiem turnīriem pēdējo 15+ gadu laikā.
Tāpēc te vietā teiciens, ka veicas jau tiem stiprākajiem.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-11 19:15, pirms 6 gadiem
Bet šoreiz atšķirībā no pērnā gada uzvara par Vāciju nebūt nedos ceturtdaļfinālu jo priekšā vēl Dānija!

  -1 [+] [-]

, 2018-05-11 19:41, pirms 6 gadiem
Izsauksim Irbi, Kerču, Beļavski, Fanduļu, Sējēju, Vītoliņu un pārējos un piesitīsim ar 8:0.