Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Francijas izlasei pievienojas Edmontonas "Oilers" aizsargs Ovitū

Agris Suveizda

Francijas izlasei pievienojas Edmontonas "Oilers" aizsargs Ovitū
Joans Ovitū pret Skotu Dārlingu
Foto: AP/Scanpix

Francijas hokeja izlase parīt Amjēnā pret Čehiju aizvadīs trešo pārbaudes spēli, gatavojoties Dānijā gaidāmajam pasaules čempionātam. Valstsvienības nometnē nu ieradies arī pirmais spēlētājs no Nacionālās hokeja līgas – Joans Ovitū.

No trim franču spēlētājiem pasaules spēcīgākajā līgā cīņu par Stenlija kausu turpina vienīgi uzbrucējs Pjērs Eduārs Belmārs, kurš pēc trim sezonām Filadelfijas "Flyers" šosezon pārstāv debitanti Vegasas "Golden Knights" un 72 spēlēs sakrājis 16 (6+10) punktus. "Golden Knights" Stenlija kausa pirmajā kārtā tiksies ar Losandželosas "Kings".

Toties pēc regulārās sezonas beigām uz dzimteni traucās 28 gadus vecais aizsargs Joans Ovitū, kurš saņēma atļauju no Edmontonas "Oilers" piedalīties savā devītajā pasaules čempionātā. Debijas sezonā NHL viņš Ņūdžersijas "Devils" rindās 25 spēlēs tika pie četriem (2+2) punktiem un pozitīvas lietderības +1, bet šosezon spēlēja "Oilers" sastāvā, 33 spēlēs sakrājot deviņus (3+6) punktus un pozitīvu lietderību +4.

Galīgā atbilde vēl nav saņemta no 28 gadus vecā uzbrucēja Antuāna Rusela, kurš piedalījies piecos pasaules čempionātos un sesto sezonu pēc kārtas pārstāvēja Dalasas "Stars". Rusels 73 spēlēs guva piecus vārtus un izdarīja 12 rezultatīvas piespēles. Rusels vēl ir neziņā par nākotni - vai saņems jauna līguma piedāvājumu no "Stars", vai kļūs par brīvo aģentu -, un tas var ietekmēt viņa došanos uz Dāniju. Pirms gada pasaules čempionātā ierindā bija visa trijotne Belmārs, Ovitū un Rusels.

Pēc uzvarām pār Dāniju (4:2, 4:0) izlases sastāvam pievienojies arī 18 gadus vecais uzbrucējs Aleksandrs Teksjē, kuru iepriekšējā vasarā Kolumbusas "Blue Jackets" draftēja ar 45. numuru. Teksjē šosezon izstājās Somijas augstākās līgas ceturtdaļfinālā un "KalPa" rindās regulāajā sezonā 53 spēlēs guva 22 (13+9) punktus. No Somijas uz izlasi devies arī somu izcelsmes vārtsargs Sebastians Ilenens no "Jokipojat" (otrā līga), bet pēc nesen iegūtā Francijas čempionu titula valstsvienībā ieradusies arī Ruānas kvartets Floriāns Šakjašvili (aizsargs), Antonī Gutigs, Loiks Lamperjē un Nikolā Rics (uzbrucēji).

19. un 21. aprīlī Francijas izlase Berlīnē spēlēs pret Vāciju, bet 27. un 28. aprīlī viesosies Slovākijā. Pasaules čempionātā Francija spēlēs A apakšgrupā, kurā tiksies ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Baltkrieviju, Slovākiju un Austriju. Pirms gada Francija savās mājās ierindojās devītajā vietā, uzreiz aiz sevis atstājot Latviju.

Francijas pašreizējais sastāvs

PozīcijaSpēlētājsKlubs
VārtsargsFloriāns ArdīAngers
Ronans KemenērsBordeaux
Sebastians IlenensJokipojat (Somija-2)
AizsargsJoans OvitūOilers (NHL)
Nikolā BešsBordeaux
Floriāns ŠakjašviliRouen
Igo GallēTPS (Somija U20)
Kevins EkfejsPantern (Zviedrija-2)
Žonatans ŽanilsBordeaux
Antonēns ManavjansFehervar (EBEL)
Damjēns RoGap
UzbrucējsMorēns BuvēGap
Valentēns KleroLukko (Somija)
Stefans Da KostaGeneve-Servette (Šveice)
Tedijs Da KostaCracovia (Polija)
Florāns DuēGeneve-Servette (Šveice)
Damjēns FlerīWild Wings (Vācija)
Antonī GutigsRouen
Loiks LamperjēRouen
Gijoms LeklērsGrenoble
Žordans PerrēPardubice (Čehija)
Antonī RešsWild Wings (Vācija)
Nikolā RicsRouen
Aleksandrs TeksjēKalPa (Somija)
Saša TrejsPardubice (Čehija)

Izmantotie resursi:
EDF - Prépa CM 2018. Le groupe retenu face à la...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-04-11 17:45, pirms 6 gadiem
Gej,bus točno baranka.

     [+] [-]

, 2018-04-11 18:00, pirms 6 gadiem
Varbūt ko jaucu, bet liekas, ka agrāk Francijas izlasē tik daudz leģionāru nebija.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-11 18:25, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Varbūt ko jaucu, bet liekas, ka agrāk Francijas izlasē tik daudz leģionāru nebija.
agrāk nebija, bet pēdējos gados tā jau ir standarta situācija.

2016.g.: Teams - 2016 IIHF Ice Hockey World Championship...
2017.g.: Teams - 2017 WM - International Ice Hockey... .