Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Bļugers: "Cerēju: ja nu "Penguins" zaudē, kaut būtu iespēja braukt palīgā Latvijai"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bļugers: "Cerēju: ja nu "Penguins" zaudē, kaut būtu iespēja braukt palīgā Latvijai"
Teodors Bļugers un Uvis Balinskis
Foto: imago/Scanpix

Tikai dienu pēc pievienošanās komandai un bez neviena treniņa kopā ar komandu pirmo spēli 2018. gada pasaules čempionātā aizvadīja Teodors Bļugers, un centra uzbrucēja rezultatīvā piespēle palīdzēja Latvijas izlasei atņemt vienu punktu amerikāņiem – 2:3 pagarinājumā. Pēc dueļa viņš norādīja, ka laukumā juties labi, taču ir bijis arī labāk.

"Domāju, ka bija laba spēle. Protams, uzvara bija tuvu, un žēl, ka nesanāca. Tāpat čaļi labi strādāja un cīnījās – bija laba spēle," komandas sniegumu vērtēja Teodors Bļugers, kurš Latvijas izlasē debitēja pagājušā gada pasaules čempionātā. Arī savu sniegumu centra uzbrucējs, kurš kopā ar komandu nepaguva aizvadīt nevienu treniņu, vērtēja atzinīgi. "Ja ņem vērā, ka laukumā devos pēc ilga lidojuma, tad bija labi. Protams, esmu juties labāk, bet nekas – pirmā spēle, un bija neslikti."

Amerikas Hokeja līgā sezonu pavadījušais Bļugers pēdējo spēli aizvadīja 26. aprīlī, kad viņa pārstāvētā Vilksbēras/Skrentonas "Penguins" izstājās no Kaldera kausa izcīņas, uzbrucējam trīs mačos sakrājot divus punktus. Tomēr doties palīgā Latvijas izlasei viņam neļāva Pitsburgas "Penguins", kas Stenlija kausa laikā centra uzbrucēju piesaistīja kā rezervistu, lai nodrošinātos savainojumu gadījumā. "Trenējāmies katru dienu, apmēram pa stundai. Uz ledus gāja kādi 10 – 12 cilvēki, rezerves sastāvs. Neslidojām kopā ar lielo komandu, bet gan savā starpā," teica Bļugers, kurš Pitsburgā bija mazliet ilgāk par nedēļu.

Ja Stenlija kausa laikā 23 gadus vecais Bļugers pie teikšanas netika, tad regulārajā sezonā viņš bija tuvu debijai Nacionālajā hokeja līgā. "Pirms mača aizvadīju iesildīšanos ar komandu, gandrīz tiku laukumā. Biju nākamais rindā, kurš būtu spēlējis. Žēl, ka nesanāca, bet ir lietas, pie kurām vajag strādāt," norādīja Bļugers. Fārmklubā viņš 70 spēlēs guva 21 vārtus un sakrāja 45 punktus. "Bija laba sezona. Domāju, ka diezgan uzlaboju savu spēli. Komandā bija lielāka loma, ilgāks spēles laiks."

"Protams, cerēju braukt uz izlasi. Zināju, ka varētu pavērties iespēja. Piezvanīja, kad man beidzās AHL sezona, tomēr Pitsburga nepalaida. Tālāk cerēju: ja nu "Penguins" zaudē, tad varbūt vēl būs iespējams atbraukt uz pasaules čempionātu. Paveicās, ka tāda iespēja bija, un jau nākamajā dienā lidoju uz Dāniju," sacīja Bļugers. "Tāda ir dzīve," viņš teica par sēdēšanu rezervē, nevis došanos palīgā izlasei. "Man ir līgums ar viņiem, un viņi saka, kas man jādara, nevis es viņiem. Neko nevarēju padarīt. Vienkārši ir jāpilda savs darbs. Paveicās, ka tagad esmu te."

Pirmajā mačā Bļugers laukumā pavadīja tieši 14 minūtes, uzvarēja sešos no 11 iemetieniem un tika pie rezultatīvas piespēles, Uvim Balinskim ar metienu no zilās līnijas panākot izlīdzinājumu. Otrās trešdaļas ievadā bija iespēja izcelties arī pašam, tomēr neizdevās realizēt izgājienu vienatnē pret amerikāņu vārtsargu. "Mēģināju trāpīt starp kājsargiem. Pēc tam paskatījos un nodomāju, ka vajadzēja mest ķērājcimda pusē," vērtēja Bļugers.

Viņš spēlēja vienā virknējumā ar brāļiem Bukartiem – Rihardu un komandas kapteini Robertu. "Spēlējām labi, arī izveidojām momentus. Abi ir ļoti meistarīgi spēlētāji, un bija viegli ar viņiem laukumā saprasties," teica Bļugers. Viņš atzīmēja, ka iejusties komandā palīdzējis iepriekšējais pasaules čempionāts – gan zināmas shēmas, gan pazīstami komandas biedri.

 +12 [+] [-]

, 2018-05-10 21:53, pirms 6 gadiem
Tieši viņu mums vajadzēja!

 +16 [+] [-]

, 2018-05-10 22:07, pirms 6 gadiem
Vot tas ir patriotisms. Nav tev te Bārtuļa ņaudēšana. Puiks gatavs sisties par Latviju.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-10 22:12, pirms 6 gadiem
Priecājos, ka tika un ir vēlme pārstāvēt valstsvienību, bet nu klubam arī tādi izteikumi var nepatikt un ir viegli pārprotami, ņemot vērā kā uzraksta žurnālisti.
Lai vai kā veiksmi Teodoram.

  +3 [+] [-]

, 2018-05-10 22:18, pirms 6 gadiem
NHLv12GG rakstīja: Vot tas ir patriotisms. Nav tev te Bārtuļa ņaudēšana. Puiks gatavs sisties par Latviju.
Jaunos salīdzina ar jaunajiem, vecos ar vecajiem. Protams ka Bārtulis nevēlas spēlēt, bet redzēsim ko viņš teiks 30 gados. Sprukts laikam 8 PČ pēc kārtas spēlēja izlasē un tad vienu reizi pateica ka ir noguris. Kā latvieši (Banss atkal domās ka uzbraucu latviešiem, viņam to patīk uzsvērt, lai jau puikiņam tiek tas prieciņš) Spruktu noēda par to vienu atteikumu pēc 8 PČ.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-10 22:25, pirms 6 gadiem
šogad tak Sprukts pats atteica komandai man liekas!!! ko tur apvainoties visiem pienāks tāda diena...

     [+] [-]

, 2018-05-10 22:45, pirms 6 gadiem
Uij...Bļugers malacis...bet uzmanīgi...pingvīni dzird...vai arī vēlējies, lai dzird

  +1 [+] [-]

, 2018-05-10 23:01, pirms 6 gadiem
garmate rakstīja: šogad tak Sprukts pats atteica komandai man liekas!!! ko tur apvainoties visiem pienāks tāda diena...
Šogad Spruktu nevērtēju nopietni. Jau pirms gada varēja labā līmenī 2-3 spēles nospēlēt. Vecums nenāk viens.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-10 23:20, pirms 6 gadiem
Viņš ir labs un nobriedis. Domāju, ka atlikušajās spēlēs būs labākais uzbrukumā. Balinskis arī turpina pārsteigt, abi ar Sotnieku labākie aizsargi.
Balceram vēl nedaudz fiziski jāpieaug un gadu vēl vismaz būs jāpacīnās AHL, bet nu talantīgs ir. Veiksmi čaļiem!
Prasās maiņa ar Balceru Bļugeru un Ķēniņu. Kad viņi bija laukumā, ļoti labi iegrieza.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-10 23:41, pirms 6 gadiem
Sochi rakstīja: Viņš ir labs un nobriedis. Domāju, ka atlikušajās spēlēs būs labākais uzbrukumā. Balinskis arī turpina pārsteigt, abi ar Sotnieku labākie aizsargi.
Balceram vēl nedaudz fiziski jāpieaug un gadu vēl vismaz būs jāpacīnās AHL, bet nu talantīgs ir. Veiksmi čaļiem!
Prasās maiņa ar Balceru Bļugeru un Ķēniņu. Kad viņi bija laukumā, ļoti labi iegrieza.
Rubīns ari patīk,stabīli spēlē! augums ari labs

  +2 [+] [-]

, 2018-05-11 07:46, pirms 6 gadiem
Jocīgi, ka jaunie izrādās labākie komandā. Rubīns un jo sevišķi Balinskis ir lieliski aizsargi - Balniskis tik droši strādā ar ripu, labi uzmet (nevis metru pāri vārtiem trapot savējam pa seju) un neatceros, kad būtu baigi kļūdijies kā Cibuļskis.No vecajiem vēl Sotnieks labs. Un arī uzbrukumā jaunie velk izlasi - Bļugers, Balcers. Vēl Ķēniņs labi izskatās. Bļugers mums reāli nepieciešams bija, jo viens no retajiem izteiktajiem centriem, kas spēj ari par iemetienu cīnīties labi. Liels prieks par jaunajiem! Tikai reti gan jau varēs atbraukt, ja tiks NHL

  +1 [+] [-]

, 2018-05-11 09:04, pirms 6 gadiem
Bļugers teica: "Tālāk cerēju: ja nu "Penguins" zaudē, tad varbūt vēl būs iespējams atbraukt uz pasaules čempionātu..." Sportacentrs pārfrāzēja, kas izmainīja teiktā būtību. Protams, ka gan jau čalis brauca arī patriotisku jūtu vadīts, un varbūt, tas bija galvenais, taču virsraksts ievērojami maina teiktā būtību.

     [+] [-]

, 2018-05-11 10:32, pirms 6 gadiem
Nezinu cik precīzi žurnālisti pasniedz Bļugera teikto, bet katrā ziņā virsraksts var ļoti nepatikt hokejista darba devējiem. Sportists nedrīkst cerēt uz sava kluba neveiksmi. Bļugeru kaut nedaudz attaisno teiktais, ka viņš nebija laukumā. Domāt jau vari lai izkrīt, bet skaļi teikt ka vēlies lai klubs izkrīt...