Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Slovāku milzis Hāra nebrauks uz pasaules čempionātu, atsaka arī Hagelīns un Donskojs

Slovāku milzis Hāra nebrauks uz pasaules čempionātu, atsaka arī Hagelīns un Donskojs
Zdeno Hāra
Foto: AFP/Scanpix

Zviedru uzbrucējs Kārls Hagelīns, somu uzbrucējs Jonass Donskojs un slovāku aizsargs Zdeno Hāra paziņojuši par to, ka pēc izstāšanās no Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņas nedosies palīgā savām izlasēm uz pasaules čempionātu Dānijā.

Zviedrijai arvien sastāvā ir četras brīvas vietas, bet nu apstiprinājušās bažas par to, ka Kārls Hagelīns valstsvienībai nepalīdzēs. "Vēlos pavadīt laiku kopā ar nesen dzimušo meitiņu, kā arī tikt galā ar mutes problēmām," zviedru laikrakstam Sportbladet sacīja 31 gadu vecais Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs, kurš izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā cieta pēc Kloda Žirū spēka paņēmiena. Hagelīns, kurš vēl nekad nav spēlējis pasaules čempionātā, regulārajā sezonā 81 spēlē sakrāja 31 (10+21) punktu, bet Stenlija kausā viņam deviņās spēlēs trīs (2+1) punkti. Zviedri vēl cer uz Hagelīna komandas biedru Patriku Hērnkvistu, kurš solīja dažu dienu laikā dot atbildi. Zviedrija turnīram šobrīd pieteikusi 15 spēlētājus no NHL.

Savukārt Somijai, kas Latviju sakāva ar 8:1, atteicis Sanhosē "Sharks" uzbrucējs Jonass Donskojs, kurš izlases galvenajam trenerim Lauri Marjameki sacīja, ka Stenlija kausā iedzīvojās savainojumā. 26 gadus vecais uzbrucējs regulārajā sezonā 66 spēlēs sakrāja 32 (14+18) punktus, bet Stenlija kausā deviņos mačos viņam četri (2+2) punkti. Donskojs piedalījies vienā pasaules čempionātā.

Viņa vietā turnīram tika pieteikts Helsinku "Jokerit" uzbrucējs Olla Palola, kurš vakar jau spēlēja pret Norvēģiju (7:1), bet sastāvā palikušas vēl trīs brīvas vietas. Somija gaida Tūkas Raska un Olli Mētes atbildi, bet lielo džekpotu var sarūpēt Nešvilas "Predators" un Vinipegas "Jets" septītā spēle. Nešvilu pārstāv Peka Rinne, Ēli Tolvanens, Jūse Saross un Mīka Salomeki, bet Vinipegā spēlē Patriks Laine un Jūels Armia. Somi čempionātam pieteikuši astoņus spēlētājus no NHL.

Slovākijai oficiāli atteica 41 gadu vecais veterāns Zdeno Hāra, kurš jau iepriekš bijis skeptisks par došanos uz pasaules čempionātu. "Zvanījām Zdeno, taču viņš diemžēl nevarēs pievienoties izlasei, jo nogurdinošā Stenlija kausa izcīņā spēlēja ar rokas savainojumu," federācijas mājaslapā citēts izlases ģenerālmenedžeris Miroslavs Šatans. Hāra, kurš kopš 2006. gada ir Bostonas "Bruins" kapteinis, 73 spēlēs tika pie 24 (7+17) punktiem, bet Stenlija kausā viņam 12 spēles un trīs (1+2) punkti. Hāra piedalījies septiņos pasaules čempionātos, taču pēdējais no tiem bija 2012. gadā. Slovākiem čempionātā ir divi spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas.

Izmantotie resursi:
https://www.aftonbladet.se/sportbla...
https://www.leijonat.com/2018/05/08...
https://www.hockeyslovakia.sk/sk/ar...


, 2018-05-09 13:42, pirms 6 gadiem
Ar Slovākijas izlasi hokejā kaut kā ir jāmaina ar tiem treneriem, jo pašreiz Slovāki kā uz delnas spēlē to hokeju, un nebija kā 2000'stos gados, pa 1-8 vietām cīnījās. Slovākijai ir jāmaina savs hokejs, jo šī valsts skaitās starp lielavalstīm hokejā kā starp, (Čehiju, Zviedriju, ASV, Krieviju, Somiju un Kanādu). Ļoti žēl, ka Slovākijai ir tādspalicis tizls hokejs. Arī tāpat Čehijai arī ir drusku jāmaina savs hokejs, jo 2000'stos un 90'stos, kad iznāca no Čehoslovākijas bija daudz zelta medaļas.
Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.