Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Rēdlihs: "Piecas iemestās ripas iedos pārliecību, ka varam gūt vārtus"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rēdlihs: "Piecas iemestās ripas iedos pārliecību, ka varam gūt vārtus"
Miķelis Rēdlihs
Foto: AFP/Scanpix

Kopš debijas 2005. gadā Miķelis Rēdlihs izlaidis tikai divus pasaules čempionātus, tādējādi Dānijā notiekošais Latvijas izlases uzbrucējam ir 12. karjerā. "Zinu, ka viņiem ir Patriks Keins, bet pārējos spēlētājus īpaši nepazīstu, lai gan Nacionālajai hokeja līgai līdzi pasekoju," sarunā ar portālu Sportacentrs.com pēc šodien notikušā treniņa par nākamajiem pretiniekiem amerikāņiem teica Rēdlihs.

"Vakar bija svarīga uzvara, līdz ar to noskaņojums komandā ir labs. Ir labas emocijas – varam nākotnē skatīties pozitīvi. Aizvadījām labu treniņu, tagad jāsagatavojas svarīgajam rītdienas mačam," norādīja 33 gadus vecais Miķelis Rēdlihs. Latvijas izlase aizvadīja īsu, taču dinamisku treniņu, kurā tika pieslīpētas taktiskās nianses un uzbrukuma noslēgums, kā arī skaitliskais vairākums. Valstsvienībai izdevies izmantot divas no 11 iespējām, un 18,18% dod 12. vietu.

"Skaidrs, ka vairākumā mums ir jāspēlē labāk. Vairāk jāsarunājas savā starpā, jāizdara ātrākas piespēles. Vienkārši jāuzlabo vairākums, lai spētu gūt vārtus. Mūsdienās tomēr ar vairākumu ir iespējams uzvarēt spēles," atzina pieredzējušais uzbrucējs. Latvijas izlase abus vairākumus realizēja mačā pret korejiešiem – vispirms izcēlās Rūdolfs Balcers, bet 0,3 sekundes pirms beigām ripu pretinieku vārtos iebakstīja kapteinis Roberts Bukarts. Pirms gada latviešiem izdevās realizēt 28% vairākumu, kas deva ceturto vietu pasaules čempionātā – aiz krieviem, kanādiešiem un francūžiem.

"Bija lietas, kas varbūt nesanāca, bet prieks, ka visa komanda spēlēja no pirmās līdz pēdējai minūtei. Kļūdas bija, bet visa komanda spēlēja aktīvi, centās un cīnījās, spēlēja vienoti," par Latvijas izlases pārliecinošāko uzvaru kopš 2012. gada teica Rēdlihs. "Domāju, ka kopumā bija laba spēle. Guvām daudz vārtu, līdz ar to komandai ir pārliecība, ka varam. Arī vārtsargs pavilka, kad vajadzēja."

Jau sagatavošanās ciklā Latvijai bija lielas problēmas ar vārtu gūšanu – nevienā no pēdējām septiņām pārbaudes spēlēm sāncenšu cietoksnī neizdevās iemest vairāk par vienu ripu. Sērija pārtrūka pasaules čempionāta atklāšanas mačā pret norvēģiem, tomēr Somijas vārtos atkal ielidoja tikai viena ripa. Vai pieci vārti pret dienvidkorejiešiem dos komandai papildus pārliecību? "Labi, ka sametām, bet vai tas pāries uz citu spēli – grūti spriest. Jāturpina tikpat aktīvi, jāievieš nelieli uzlabojumi, un domāju, ka vakardienas vārdi iedos komandai impulsu un pārliecību, ka spējam gūt vārtus," teica Rēdlihs. Melnās joslas laikā treneri akcentējuši pamatus – jābūt pie vārtiem un jāmet pa vārtiem.

"Zinu, ka viņiem ir Patriks Keins. Pārējos spēlētājus īpaši nepazīstu, ja jāsaka godīgi. Lai gan Nacionālo hokeja līgu paskatos, pasekoju līdzi," par nākamajiem pretiniekiem amerikāņiem teica Rēdlihs. "Ātra un laba komanda, taču – ja esam koncentrējušies un spēlējam labi, varam cīnīties. Manī mīt tāda pārliecība." Uzbrucējs gan atzina, ka viesnīcas istabās iespējas skatīties pasaules čempionātu nav, tāpēc viņš amerikāņus darbībā vēl nav redzējis.

Tomēr hokeja trūkums organismā nav jūtams – dienas ritms ir aizpildīts. "Piemēram, šodien paēdām pusdienas, atbraucām uz treniņu, tagad dodamies mājās. Tur pagulēšu, parunāšu ar sievu un bērniem, paskatīšos seriālu. Tad vakariņas, procedūras, un jau jāiet gulēt," stāstīja Rēdlihs. No jaunajiem seriāliem viņš pēdējo noskatījies The Young Pope, kamēr mīļāko seriālu topa augšgalā gozējas divas klasikas – The Office un Friends.

Ja seriāli saistās ar jokiem un smiekliem, tad Rēdlihs vakardienas mačā bija blakus epizodei, kas gan Latvijas izlases hokejistu, gan līdzjutēju prātos raisīja bažas – kad Mārtiņam Karsumam pa seju trāpīja Gunta Galviņa mestā ripa. "Likās, ka trāpa pa stikliņu. Līdz ar to likās, ka nebūs tik traki. Vēl redzēju, ka nav asinis. Iekšēji nodomāju, ka būs ok. Bet, redzot viņa seju pēc spēles, tas pasākums vairs nebija tik pozitīvs. Taču Mārtiņš ir īsts cīnītājs."

Rēdlihs pasaules čempionātā debitēja 2005. gadā, kad viņam bija 20 gadi. "Toreiz viss bija jauns, bet arī tagad izbaudu katru spēli. Īstenībā fanu atbalsts ir fantastisks. Pirms pirmās spēles nezināju, ko sagaidīt. Izgājām uz ledus, un pilnīgi elektrība izskrēja cauri. Atbalsts ir lielisks, un tas rada papildus emocijas," teica uzbrucējs. Pērn viņš pasaules čempionātu izlaida savainojumu dēļ. "Pirksts un cirksnis bija čupā. Tobrīd visas domas bija, lai sakārtotu veselību, tāpēc vēlmes pašam iet laukumā īsti nebija. Skatījos un pādzīvoju par čaļiem, komanda spēlēja ļoti labi, bija liels prieks. Skatījos un jutu līdzi."

Lai cik dīvaini tas neskanētu, Miķelis šoreiz ir vienīgais Rēdlihs komandā, bet pirms tam Ķelnē nebija neviens no brāļiem. Arī 2016. gadā Miķelis bija vienīgais, 2015. gadā bija viņš un Krišjānis, 2014. gadā – viņš un Jēkabs, 2013. gadā – tikai Krišjānis, 2012. gadā – viņš un Krišjānis, bet 2011. gadā Latvijas izlasē spēlēja trīs brāļi Rēdlihi. "Bija tāda dīvaina sajūta, kad Krišjānis pateica, ka šogad nespēlēs. Būtu patīkami, ja būtu šeit – tas ir papildus atbalsts. Tajā pašā laikā pieņem situāciju, un viss liekas normāli," teica Miķelis, kurš trīs mačos ticis pie viena punkta – viņš rezultatīvi asistēja Rodrigo Ābola vārtos, kas ļāva panākt izlīdzinājumu uzvarā pret Norvēģiju.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-09 19:01, pirms 6 gadiem
... "Bija tāda dīvaina sajūta, kad Krišjānis pateica, ka šogad nespēlēs. Būtu patīkami, ja būtu šeit – tas ir papildus atbalsts. Tajā pašā laikā pieņem situāciju, un viss liekas normāli," teica Miķelis ...
hmm, bet iemeslus kāpēc Krišjānis atteica, neviens tā arī nav pieminējis...

     [+] [-]

, 2018-05-09 23:49, pirms 6 gadiem
The Office un Friends- jāatzīst divi labākie komēdijseriāli pasaules vēsturē!

     [+] [-]

, 2018-05-10 00:30, pirms 6 gadiem
Abrags rakstīja: ... "Bija tāda dīvaina sajūta, kad Krišjānis pateica, ka šogad nespēlēs. Būtu patīkami, ja būtu šeit – tas ir papildus atbalsts. Tajā pašā laikā pieņem situāciju, un viss liekas normāli," teica Miķelis ...
hmm, bet iemeslus kāpēc Krišjānis atteica, neviens tā arī nav pieminējis...
Viņš gadījumā nebeidza karjeru izlasē? Vai es maldos?