Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Kīnhakls Vācijas izlasei tomēr nepievienosies

Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Kīnhakls Vācijas izlasei tomēr nepievienosies
Toms Kīnhakls NHL "play-off" mačā pret Vašinhtonu
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas Hokeja federācija savā „Twitter” profilā paziņojusi, ka NHL kluba Pitsburgas „Penguins” uzbrucējs Toms Kīnhakls izlasei pasaules čempionātā tomēr nepievienosies.

Tomam Kīnhaklam saistības Nacionālajā hokeja līgā beidzās reizē ar Teodoru Bļugeru un citiem Pitsburgas „Penguins” spēlētājiem. Kīnhakls tomēr nolēmis nedoties palīgā Vācijas izlasei pasaules čempionātā, kurā vēl ne reizi nav piedalījies.

26 gadus vecais Kīnhakls pēdējās trīs sezonās pārsvarā spēlējis „Penguins” ceturtajā maiņā un kopā ar komandu kļuva par divkārtēju Stenlija kausa ieguvēju. Šosezon Kīnhakls 69 spēlēs regulārajā sezonā tika pie astoņiem punktiem (2+6), bet izslēgšanas spēlēs palika bez punktiem, lai gan sērijas pret „Capitals” pēdējā spēlē viņam bija iespēja kļūt par varoni, taču papildlaikā viņa mestā ripa tomēr trāpīja pa vārtu stabiņu.

Kīnhaklam nav līguma uz nākamo sezonu, un vasarā viņu gaida pārrunas par jaunas sadarbības panākšanu, turklāt viņam ir neliels savainojums.

Vācieši Kīnhakla vietā PČ pieteikuši 25 gadus veco uzbrucēju Mirko Heflinu, kurš savulaik arī draftēts NHL, bet līdz tai nav izsities un pēdējos gadus aizvadījis Vācijā. Šosezon viņš 39 spēlēs „Wild Wings” sastāvā guva 22 punktus. Heflinam šis ir pirmais pasaules čempionāts.

Latvijai spēle ar Vācijas izlasi vēl priekšā, un tā paredzēta 12. maijā. Vācija šobrīd vēl nav tikusi pie uzvarām B apakšgrupā, taču paņēmusi punktu gan pret Dāniju, gan Norvēģiju.

Tikmēr A grupā lieliski turnīru uzsākusī Krievijas izlase pieteikusi trīs spēlētājus – vārtsargu Iļju Sorokinu un uzbrucējus Ņikitu Gusevu un Ņikitu Šošņikovu. Tas nozīmē, ka Krievijas izlasē brīva atlikusi vairs tikai viena vieta pieteikumā.

Izmantotie resursi:
Page Redirection


Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.