Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretiniecei Kanādai palīdzēs Vlašičs, no Krosbija atbilde vēl nav saņemta

Agris Suveizda

Latvijas pretiniecei Kanādai palīdzēs Vlašičs, no Krosbija atbilde vēl nav saņemta
Marks Eduārds Vlašičs
Foto: Reuters/Scanpix

Kanādas hokeja izlasei pasaules čempionātā Dānijā palīdzēs no Stenlija kausa izcīņas izkritušais Sanhosē "Sharks" aizsargs Marks Eduārs Vlašičs, vēsta TSN.

Sanhosē "Sharks" Stenlija kausu sāka ar pārliecinošu panākumu pirmajā kārtā pār Anaheimas "Ducks" (4-0), bet Rietumu konferences pusfinālā atzina debitantes Vegasas "Golden Knights" pārākumu (2-4). Marks Eduārs Vlašičs regulārajā sezonā 81 spēlē sakrāja 32 (11+21) punktus un pozitīvu lietderību +9, bet Stenlija kausā viņam desmit mači, divas piespēles un neitrāla lietderība. Pirms gada Vlašičs parakstīja astoņu gadu līgumu par 58 miljoniem ASV dolāru.

Horvātu izcelsmes aizsargs visu profesionālo karjeru ir pavadījis Sanhosē "Sharks", kas 2005. gadā viņu draftēja ar 35. numuru. Vlašičs 2014. gadā kļuva par olimpisko čempionu, bet uz pasaules čempionātu dosies ceturto reizi. Pirms gada viņš bija Kanādas izlases kapteiņa asistents un otro reizi kļuva par pasaules vicečempionu. Kanāda turnīru sākusi ar zaudējumu ASV (4:5, bullīšos), bet pēc tam sagrāvusi gan Dienvidkoreju (10:0), gan Dāniju (7:1). Pret Latviju kanādieši spēlēs 14. maijā.

Ja Vlašiču uz ledus, iespējams, redzēsim jau sestdien pret Somiju, pagaidām oficiāla atbilde nav saņemta no kanādiešu superzvaigznes Sidnija Krosbija. Izlases ģenerālmenedžeris Martēns Brodēns sarunā ar krievu laikrakstu Sport-Express pārāk optimistisks nebija: "Pēdējo trīs gadu laikā viņš ir ieguvis divus Stenlija kausus. Viņš ir aizvadījis tik daudz "play-off" sēriju kā neviens cits, esmu pārliecināts, ka viņš vēlas atpūsties. Taču, ja viņš mums piezvanīs, mēs noteikti pacelsim. Bez šaubām."

Krosbijs šajā regulārajā sezonā 82 spēlēs nopelnīja 89 (29+60) punktus, bet Stenlija kausā ar 21 (9+12) punktu 12 spēlēs ir otrais rezultatīvākais komandā un līgā. Krosbijs piedalījies divos pasaules čempionātos (2006. un 2015. gadā). Atgādinām, ka savainojuma dēļ Krievijas izlasei atteica Krosbija komandas biedrs Jevgeņijs Malkins. No Sanhosē "Sharks" pasaules čempionātā spēlēs arī dāņu uzbrucēji Mikels Bedkers un Janniks Hansens, kā arī šveiciešu uzbrucējs Tīmo Maiers. Ļoti iespējams, Zviedrijas izlasei pievienosies arī Melkers Kārlsons un Markuss Sērensens, taču čehs Tomāšs Hertls un soms Jonass Donskojs savām izlasēm atteica.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/sharks-d-vlasic-...
Малкин не приедет на чемпионат мира. А Кросби?...

  +2 [+] [-]

, 2018-05-09 11:50, pirms 6 gadiem
Joe Sakic
Suveizda: Džo Sakičs.

     [+] [-]

, 2018-05-09 12:19, pirms 6 gadiem
blu3 rakstīja: Joe Sakic
Suveizda: Džo Sakičs.
Jap, izrunā NHL viņu arī ''Vlasik''.
https://www.youtube.com/watch?v=p8v...

     [+] [-]

, 2018-05-09 12:45, pirms 6 gadiem
Lai Sids neiespringst, paņem alus kasti, un skatās pa TV Vašingtonas spēles
arī bez viņa mums būs panika
un pārējie izskatās bez viņa visu nokārtos, ja tik zviedri un somi neaizvadīs ļoti izcilas spēles