Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ri. Bukarts: "Ziemeļkoreja vai Dienvidkoreja, bet ir jāņem trīs punkti"

Ri. Bukarts: "Ziemeļkoreja vai Dienvidkoreja, bet ir jāņem trīs punkti"
Rihards Bukarts
Foto: Guntis Lazdāns, LHF

Rihards Bukarts vakar guva savus pirmos vārtus pasaules čempionātā, tomēr prieks bija mazs – Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar 1:8 pret somiem. Pirms dueļa pret debitanti Dienvidkoreju viņš sacīja, ka par pretiniekiem nezina gandrīz neko. "Kārtējais pretinieks. Nav svarīgi, Ziemeļkoreja, Dienvidkoreja vai kas vēl, ir jāņem trīs punkti," sacīja Bukarts.

"Vispār negribas runāt par to spēli. Ir jauna diena, rīt jauna spēle, visa koncentrēšanās un gatavošanās pieder Dienvidkorejai," teica 22 gadus vecais uzbrucējs. "Nebija nekas traģisks – zaudējām ar 1:8. Varējām zaudēt 2:4 vai 2:3, un neviens nešausminātos. Protams, ir nepatīkami zaudēt ar tādu rezultātu. Visvairāk žēl Gudi – viņš nebija pelnījis ielaist astoņus. Bet kā ir, tā ir."

"Pirmos četrus piecus golus atvedām paši sev. Pirmais gols iekrita no Karsuma nūjas, rikošets. Otrais – ripa lidoja garām, bet labi pielaboja. Trešais – centos ripu izmest uz stūri, bet trāpīja pa slidu, un iegāja vārtos. Ceturtais – Osis deva, kļūdījās. Atvedām paši sev. Galvenais tās kļūdas izslēgt no savas spēles," sacīja Rihards Bukarts, kurš nepārdzīvoja par savos vārtos raidīto ripu. "Ja atceries, Patriks Laine pirms diviem gadiem iešķēla savos. Viņš iešķēla. Nedarīju to tīšām. Cenšos neiespringt. Protams, nav patīkami, bet kā ir, tā ir."

"Man ir liels gods un prieks par viņu," par brālim Robertam piešķirto kapteiņa uzšuvi teica Rihards. "Ticiet man, kanādiešu treneris vienkārši tāpat neiedotu latviešu džekam ne par ko. Tas nozīmē, ka Bobs viņā kaut ko saskata. Liels prieks, ka viņam ir uzticēta tāda loma."

"Viņš ir mans brālis katru dienu. Kapteinis vai asistents, spēlējam vai nespēlējam – tas neko nemaina. Uzšuve ir tas, ko redz no malas, bet cilvēks nemainās. Vienkārši tā ir lielāka atbildības nasta," teica Bukarts. "Šādas tādas izmaiņas jau ir. Vairāk runā ar komandu, vairāk uzņemas līdera lomu, motivācijas lietas. To arī visi iepriekšējie darīja. Kaspars arī daudz nerunāja – tikai nozīmīgākajos brīžos, kad komandai ir grūti. Tas ir kapteiņa uzdevums – nav jau bez apstājas jārunā. Īstajā laikā un brīdī. Man liekas, ka pēc vakardienas spēles viņš atrada īstos vārdus. Trenerim pat nebija jānāk un nekas jāsaka."

Kā ierasts, abi brāļi pasaules čempionātā dzīvo vienā istabā, tomēr cīņa par televizora pulti nav bijusi nepieciešama. "Neticēsiet, bet pults nav aiztikta nevienu reizi turnīrā. Nav laika neko tādu darīt. Pat seriālu nevienu neesmu ieslēdzis. Atbrauc mājās, pastaipies, paēd, paguli. Nav pat bijis brīvs laiks satīt nūjas. Ar to visu braukāšanu brīvā laika nav. Arī pēc spēlēm – uzreiz masāžas, aukstās vannas," teica Bukarts.

Latvijas izlase nedzīvo Herningā, bet 40 kilometrus tālajā Silkeborgā, un ceļš vienā virzienā paprasa vismaz pusstundu. Tādējādi vakar hokejisti autobusā bija divas stundas – vispirms brauciens uz un no treniņa, pēc tam došanās uz spēli. "Sākumā klausījos mūziku, tad ieslēdzu Martēna Senluī atvadu ceremoniju. Viņš man ir liels piemērs. Daudzi viņam teica, ka tas nav iespējams, bet viņš parādīja pretējo," atklāja Bukarts.

"Neko daudz nezinu," Dienvidkorejas izlasi komentēja uzbrucējs. "Kārtējais pretinieks. Nav svarīgi, Ziemeļkoreja, Dienvidkoreja vai kas vēl, ir jāņem trīs punkti. Pagājušajā gadā labi pret amerikāņiem un zviedriem nospēlējām. Šoreiz nedaudz emocionāli sabrukām pret somiem. Nekas, iesim un spēlēsim. Jāņem trīs punkti un jāturpina cīņa par ceturtdaļfinālu – nav citu variantu."

"Šī spēle ir jāuzvar – te nevar būt nekādas atrunas. Jāspēlē kā līderiem, kā pirmajam numuram, jāizet uz priekšu. Citu variantu nav," teica Rihards Bukarts.


, 2018-05-07 21:01, pirms 6 gadiem
Galvenais nesalūzt un būs labi.
, 2018-05-07 21:18, pirms 6 gadiem
Novēlu,lai šoreiz visi neieietu sevī un nedomātu par savu pakaļu !
Tad uzvara mūsu,nesatricināmi.
, 2018-05-07 21:27, pirms 6 gadiem
Ri.??? Karlsbergs uz smadzenēm spiež?
, 2018-05-07 21:31, pirms 6 gadiem
Kas tas par Ri?
, 2018-05-07 21:40, pirms 6 gadiem
Hesus, pimaja rindkopa jau rakstits Rihards Bukarts. Kapec vel virsraksta jakemojas???
, 2018-05-07 22:19, pirms 6 gadiem
Daudz muld
, 2018-05-08 07:23, pirms 6 gadiem
Ja ir vienādi uzvārdi un ja vārdi sākas ar vienu burtu, tad vārda saīsinājumam izmanto pirmos divus.
Paši pamatskolu nodzēruši, meklē katru iespēju pasmirdēt.
, 2018-05-08 08:13, pirms 6 gadiem
M8archa rakstīja: Kas tas par Ri?
tas ir kaut kas... tā jau mēs esam maza tauta un mūsu valodā runā cik tur procentu daļa no pasaules iedzīvotājiem, un tad mēs pamanāmies lietot Ri. Bukarts... un tas viss tikai tādēļ, ka Sportacentrā ir garuma ierobežojums virsrakstā... WTF, Ulvi! Līdztekus tam, Tu nekautrējies apšaubīt Hārtlija lēmumus (par tvītu kādēļ Balcers nav laukumā), sāc ar savu profesionalitāti!!!
, 2018-05-08 08:13, pirms 6 gadiem
purva_velns rakstīja: Daudz muld
Un vājas smadzenes!
, 2018-05-08 11:11, pirms 6 gadiem
shkura rakstīja: Ja ir vienādi uzvārdi un ja vārdi sākas ar vienu burtu, tad vārda saīsinājumam izmanto pirmos divus.
Paši pamatskolu nodzēruši, meklē katru iespēju pasmirdēt.
Bet kapec tas jadara, ja jau pirmaja rindkopa vina vards, uzvards rakstits? Par labskanigumu un lasisanas ertibam ari jadoma!
, 2018-05-08 11:40, pirms 6 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Bet kapec tas jadara, ja jau pirmaja rindkopa vina vards, uzvards rakstits? Par labskanigumu un lasisanas ertibam ari jadoma!
Varbūt tāpēc, ka pirms uzspiešanas rakstam pirmo rindkopu nevar redzēt, Einštein? Vispirms pats iemācies rakstīt un tad māci citus!
, 2018-05-08 12:37, pirms 6 gadiem
Paldies Lauri un Kaspar, Jūsu teksti audzē spārnus arī faniem!!!
, 2018-05-08 15:53, pirms 6 gadiem
Jā, gribēja gan lai tā būtu Ziemeļkoreja!
, 2018-05-08 18:54, pirms 6 gadiem
Quo vadis? rakstīja: Varbūt tāpēc, ka pirms uzspiešanas rakstam pirmo rindkopu nevar redzēt, Einštein? Vispirms pats iemācies rakstīt un tad māci citus!
Pamatinformācija ir rakstā, nevis virsrakstā, ja vien tu nelasi tikai virsrakstus?
, 2018-05-08 18:56, pirms 6 gadiem
shkura rakstīja: Ja ir vienādi uzvārdi un ja vārdi sākas ar vienu burtu, tad vārda saīsinājumam izmanto pirmos divus.
Paši pamatskolu nodzēruši, meklē katru iespēju pasmirdēt.
Šajā gadījumā nepiekrītu. Ja lasi rakstu (nevis tikai virsrakstus!) tad uzreiz ir skaidrs! Tas Ri. kaut kā galīgi neglīti valodas ziņā sanāk, lasot virsrakstu. Uz hokeja krekla cita runa!
Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.