Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

PČ "Twitter" čalas: vainīgo meklēšana un somu pārspēka atzīšana

Rolands Eliņš

PČ "Twitter" čalas: vainīgo meklēšana un somu pārspēka atzīšana
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules čempionātā hokejā Latvijas izlase ar 1:8 zaudēja Somijai, ciešot vienu no savām lielākajām sakāvēm elites divīzijā. Sociālajā tīklā "Twitter" sporta apskatnieku un līdzjutēju viedokļos šoreiz pozitīvas noskaņas grūti atrast, un kā zaudējuma galvenie iemesli tiek norādīti vājā spēle aizsardzībā un arī Kristera Gudļevska sniegums vārtos, pieticīgais vairākums, kā arī pašu somu spēks.

Latvijas izlasei svētdienas spēlē daudz patīkamu mirkļu nebija, un Somijas izlase ar saviem jaunajiem NHL uzbrucējiem priekšgalā uzvarēja ar 8:1 – ar tieši tādu pašu rezultātu kā iepriekš sagrāva Dienvidkoreju, Latvijas nākamo pretinieci.

Latvijas izlasei tieši tāpat kā spēlē pret norvēģiem nācās ielaist ātrus vārtus, un Somijas izlases piedāvātie ātrumi liecināja, ka atspēlēties būs ļoti, ļoti grūti. Sociālajā tīklā „Twitter” Latvijas hokeja līdzjutēji atzīmēja, ka Latvijas izlase atpaliek no somiem arī sagatavotības ziņā.


Otrajā periodā Latvijai gan pavērās iespēja ja ne uzreiz atspēlēties, tad vismaz samazināt deficītu. Tika iegūta iespēja ilgāku laiku spēlēt piecatā pret trim, pēc tam vēl gandrīz trīs minūtes piecatā pret četriem, taču nekas nopietns nesanāca.

Neizmantotais vairākums Latvijai izvērtās vēl sliktāks nekā varēja domāt - Oskara Cibuļska pārdroša piespēle savā zonā tika pārtverta, un somi tobrīd panāca 4:0. Tas vismaz ļāva izpausties atsevišķiem asprāšiem, kuri jokoja par Cibuļska nopelnīto rezultatīvo piespēli, kā arī norādīja uz Latvijas aizsardzības problēmām kopumā.

Viss tas noveda, ka beigās Latvijas līdzjutēju vidū noskaņojums jau bija ļoti nomākts, tiesa, sekoja arī atgādinājums, ka labāk saņemt šādu triecienu mačā pret somiem, nekā korejiešiem.

Protams, Latvijas zaudējumā vislielākā atbildība jāuzņemas Somijas hokejistiem, kuri saņēma ļoti plašas uzslavas par savu parādīto spēli un skaistajām vārtu izspēlēm. Īpaša uzmanība tika Sebastianam Aho, kurš pirmajās divās PČ spēlēs paspējis savākt desmit rezultativitātes punktus.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-07 00:47, pirms 6 gadiem
Viens labums no Znaroka kā Latvijas izlases trenera bija, uzbļāva tā, ka soliņš pamodās un hokeja spēlētājiem bail bija no viņa, nevis pretinieka.Bet tas protams ir tikai īstermiņa risinājums, garākā periodā tāda izlase pa naktīm čurā gultās.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-07 00:48, pirms 6 gadiem
Labāk lai visas nepareizās ripas, tostarp neveiksmīgie "mēsliņi" iekrīt 1 mačā pret favorītu, nekā bojā ainu katrā spēlē. Cerams, ka nu pietiekami ielaists, lai turpmāk šādi negadījumi ietu ar līkumu. Pašiem vien jāsāk spēlēt par 100%, un beidzot jāatrod pareizās ķīmiskās reakcijas drošai spēlei aizsardzībā, ātrumam un pretinieku vārtu iekarošanai!

  -2 [+] [-]

, 2018-05-07 01:11, pirms 6 gadiem
Un šī raksta jēga ir? Tik pat labi varēja uztaisīt rakstu par SC lietotāju pēcspēles komentāriem.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-07 02:57, pirms 6 gadiem
denebs rakstīja: Labāk lai visas nepareizās ripas, tostarp neveiksmīgie "mēsliņi" iekrīt 1 mačā pret favorītu, nekā bojā ainu katrā spēlē. Cerams, ka nu pietiekami ielaists, lai turpmāk šādi negadījumi ietu ar līkumu. Pašiem vien jāsāk spēlēt par 100%, un beidzot jāatrod pareizās ķīmiskās reakcijas drošai spēlei aizsardzībā, ātrumam un pretinieku vārtu iekarošanai!
blā blā

  +1 [+] [-]

, 2018-05-07 02:58, pirms 6 gadiem
norcha 172 rakstīja: Viens labums no Znaroka kā Latvijas izlases trenera bija, uzbļāva tā, ka soliņš pamodās un hokeja spēlētājiem bail bija no viņa, nevis pretinieka.Bet tas protams ir tikai īstermiņa risinājums, garākā periodā tāda izlase pa naktīm čurā gultās.
jā, tie slavenie laiki, kad lv vispār nezaudēja

  +2 [+] [-]

, 2018-05-07 03:12, pirms 6 gadiem
Oscars-Cards rakstīja: Un šī raksta jēga ir? Tik pat labi varēja uztaisīt rakstu par SC lietotāju pēcspēles komentāriem.
Kapēc šāds komentārs no tevis nebija pēctam ,kad tika uzstaisīts šāds pats raksts pēc Latvijas uzvaras pār Norvēģiju? Manuprāt tīri normāls raksts un var redzēt ,ko cilvēki raksta par mūsu spēlēm...

  +2 [+] [-]

, 2018-05-07 07:59, pirms 6 gadiem
denebs rakstīja: Labāk lai visas nepareizās ripas, tostarp neveiksmīgie "mēsliņi" iekrīt 1 mačā pret favorītu, nekā bojā ainu katrā spēlē. Cerams, ka nu pietiekami ielaists, lai turpmāk šādi negadījumi ietu ar līkumu. Pašiem vien jāsāk spēlēt par 100%, un beidzot jāatrod pareizās ķīmiskās reakcijas drošai spēlei aizsardzībā, ātrumam un pretinieku vārtu iekarošanai!
tipa, tie neveiksmīgie "mēsliņi" ir konkrēts skaits uz visu čempionātu un tad nu Latvijas izlase varonīgi ļāva tos salikt vienā spēlē Tas nevar būt nopietni

  -1 [+] [-]

, 2018-05-07 11:08, pirms 6 gadiem
Nesaprotu gan kāpēc jāizceļ kaut kādi tviterkomentāri. Sportacentrā tādu pietiek!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-07 15:54, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Nesaprotu gan kāpēc jāizceļ kaut kādi tviterkomentāri. Sportacentrā tādu pietiek!
Autoram taču desu uz maizes arī gribās, ne jau pliku maizi vien, tāpēc saķepina visādus ''mēsliņus'' par ko naudu saņem.