Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Norvēģijas aizsargs: "Mūsu kļūda bija tā, ka atdevām Latvijai iniciatīvu"

Rolands Eliņš

Norvēģijas aizsargs: "Mūsu kļūda bija tā, ka atdevām Latvijai iniciatīvu"
Daniels Sorviks un Miks Indrašis
Foto: AFP/Scanpix

Norvēģijas hokeja izlases spēlētāji pēc zaudējuma Latvijai ar 2:3 papildlaikā atzina, ka ir vīlušies par nenoturēto uzvaru, taču pie tā arī bijusi vainīga viņu pašu iesēšanās aizsardzībā.

„Mēs spēles otrajā pusē pārāk sākām domāt par aizsardzību un rezultāta nosargāšanu, vairs nespēlējām savu spēli,” intervijā IIHF mājaslapā sacīja Norvēģijas izlases aizsargs Daniels Sorviks. „Mēs atļāvām latviešiem tikt atpakaļ spēlē un pārņemt iniciatīvu. Tā bija mūsu kļūda.”

„Mums bija divu vārtu pārsvars un sajutām, ka šī spēle ir mūsējā,” norvēģu medijiem sacīja Aleksandrs Bonsaksens. „Tobrīd arī bija labas iespējas vairākumā, taču pārcentāmies un nesanāca iemest. Iznākums mums lika vilties.”

Norvēģiem gan tāpat bija ļoti laba iespēja pamatlaika beigu pusē izraut uzvaru, kad tiesnesis arī pārbaudīja video atkārtojumā, vai ripa nebija pabijusi Elvja Merzļikina vārtos. Par to sarūgtināts bija arī Norvēģijas uzbrucējs Matiss Ūlimbs: „Tajā brīdī nebiju drošs, jo nedzirdēju, ka ripa būtu atsitusies pret vārtu stabiņu. Tāpēc likās, ka ripa tomēr bijusi vārtos, taču izrādījās, ka nē. Protams, ka esam vīlušies par iznākumu.”

Neapmierināts par iznākumu bija arī Norvēģijas vārtsargs Lāšs Haugens: „Rūgtuma sajūta. Zaudējām trīs kļūdu dēļ. Tā nu tas notiek hokejā. Varējām tikt pie trim punktiem un ļoti laba turnīra sākuma, bet tagad būs jācenšas revanšēties citās spēlēs. Mēs tomēr aizvadījām pieklājīga līmeņa maču, tagad jātiek vaļā no savām kļūdām un tiksim pie uzvarām.”

Arī Norvēģijas izlases treneris Peters Tūresens atzina, ka spēles otrā puse nav aizritējusi tādā veidā, kā viņš vēlējies: „Latvija labāk pielāgojās spēlei nekā mēs. Mēs tikām iespiesti savā zonā, un tas patiešām nebija plāns. Diemžēl mums pietrūka spēku ar saviem uzbrukumiem likt pretiniekiem piesargāties un dažbrīd aizsardzībā spēlējām paniski.”

Izmantotie resursi:
https://www.new-iihf.com/en/events/...
https://www.nrk.no/sport/krysstanga...

     [+] [-]

, 2018-05-05 20:49, pirms 6 gadiem
iniciatīvu nevar tā vienkārši atdot... iniciatīva parasti zūd brīžos kad pretinieks uzņem apgriezienus. norvēģiem nav par ko sevi vainot, Latvijas izlasei šodien vairāk arī veicās lai gan sākumā vairāk veicās tieši norvēģiem

  +3 [+] [-]

, 2018-05-05 21:47, pirms 6 gadiem
lacis67 rakstīja: iniciatīvu nevar tā vienkārši atdot... iniciatīva parasti zūd brīžos kad pretinieks uzņem apgriezienus. norvēģiem nav par ko sevi vainot, Latvijas izlasei šodien vairāk arī veicās lai gan sākumā vairāk veicās tieši norvēģiem
Vairāk veicās tieši Norvēģiem ar diviem goliem. Vienīgā veiksme ja to tā var saukt bija ka vārtsargs neizvilka līdz galam Ābola metienu.

     [+] [-]

, 2018-05-05 21:53, pirms 6 gadiem
hhhhh, 0-2 bija pēc 2ām tizlām kļūdām...pārsvars mums bija līdz pirmajam golam un tad sabira...ja tas saucas "mūsu" spēle noržēm tad viņiem variantu vispār nav..

  +2 [+] [-]

, 2018-05-05 22:29, pirms 6 gadiem
Jums nekad nebija iniciatīvas, lai to atdotu. Kaut kādi divi mēsliņi iekrita (it īpaši tas pirmais). Labāk, lai priecājas par to 1 punktiņu.
Slēpts komentārs: agrism

  +1 [+] [-]

, 2018-05-05 23:34, pirms 6 gadiem
agrism rakstīja: Nevajag komentēt spēli, ja neko no tās nesajēdzi. Divus augstākās precizitātes metienus nosakt par mēsliņiem. Common! Var jau just līdzi savējiem, bet saprātam at jābūt. Jā, mūsējie daudz kontrolēja ripu, bet norvēģiem momenti bija bīstamāki.
Gribēšu redzēt kā tas pats spēlētājs pirmajā golā no 100 reizēm kaut ceturtdaļu iemetīs. Un otrs gols augstākā precizitāte? Cibuļskis piegāja priekšā un Merzļikins neko neredzēja. Tas pat nebija devītniekā kāda afigennā precizitāte?

     [+] [-]

, 2018-05-06 00:00, pirms 6 gadiem
izredzētais rakstīja: Vairāk veicās tieši Norvēģiem ar diviem goliem. Vienīgā veiksme ja to tā var saukt bija ka vārtsargs neizvilka līdz galam Ābola metienu.
vel jau tas OOlimba metiens pa vārtu konstrukciju, vai tad tā nebija veiksme Latvijai? tad būtu bijis 1:3 un praktiski čau...

     [+] [-]

, 2018-05-06 00:33, pirms 6 gadiem
lacis67 rakstīja: vel jau tas OOlimba metiens pa vārtu konstrukciju, vai tad tā nebija veiksme Latvijai? tad būtu bijis 1:3 un praktiski čau...
Merzļikins izglāba tajā situācijā , taču arī jā.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-06 00:41, pirms 6 gadiem
izredzētais rakstīja: Gribēšu redzēt kā tas pats spēlētājs pirmajā golā no 100 reizēm kaut ceturtdaļu iemetīs. Un otrs gols augstākā precizitāte? Cibuļskis piegāja priekšā un Merzļikins neko neredzēja. Tas pat nebija devītniekā kāda afigennā precizitāte?
Tavuprāt no zilās vispār var iemest hokejā golu vārtsargam visu redzot? Jā un precīzie metienus ir tkai devītniekos, ko neteiksi. Turpini skatīties savu KHL.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-06 00:49, pirms 6 gadiem
agrism rakstīja: Tavuprāt no zilās vispār var iemest hokejā golu vārtsargam visu redzot? Jā un precīzie metienus ir tkai devītniekos, ko neteiksi. Turpini skatīties savu KHL.
Neiet runa par precizitāti , bet gan par "augstākās precizitātes" metienu tādi iet tikai devītniekos gudriniek , bet šis nebija tuvu tam.

     [+] [-]

, 2018-05-06 00:51, pirms 6 gadiem
Rekur arī slavenais Dārziņa mēsliņš https://m.youtube.com/watch?v=TyZRa... Var salīdzināt?

  -2 [+] [-]

, 2018-05-06 00:58, pirms 6 gadiem
izredzētais rakstīja: Neiet runa par precizitāti , bet gan par "augstākās precizitātes" metienu tādi iet tikai devītniekos gudriniek , bet šis nebija tuvu tam.
Nu precizitāte vienalga augstākā ne augstākā ir tad jā tu trāpi kur gribêji. Tomēr nosaukt šos golus par mēsliñiem......

  -2 [+] [-]

, 2018-05-06 01:02, pirms 6 gadiem
Iemestu mūsējie tos golus tie būtu skaisti gūti vārti.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-06 01:02, pirms 6 gadiem
agrism rakstīja: Nu precizitāte vienalga augstākā ne augstākā ir tad jā tu trāpi kur gribêji. Tomēr nosaukt šos golus par mēsliñiem......
Pirmais nebija mēsliņš , bet gan haļava. Protams viņš gribēja tur trāpīt , taču lai tā trāpītu ir vajadzīga liela veiksme. Otrajā golā savējais nosedza vārtsargu. Pats Merzļikins teica neko darīt nevarēja , bet gribēja nospēlēt labāk tajā situācijā.

     [+] [-]

, 2018-05-06 01:04, pirms 6 gadiem
agrism rakstīja: Iemestu mūsējie tos golus tie būtu skaisti gūti vārti.
Neesmu "biased"(nezinu kā tas vārds ir latviski). Skaists bija pirmais vārtu guvums , bet nu tiešām ne otrais.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-06 01:13, pirms 6 gadiem
Otrais bija skaists gols no zilās līnijas. Tādam viñam arī jābūt - ātrs, precīzs metiens, trafiks vārtu priekßā. Nu, bet mūsu fani jau tādi ir, uzvara - cel debesīs, zaude uzreiz noliek.

     [+] [-]

, 2018-05-06 01:15, pirms 6 gadiem
agrism rakstīja: Otrais bija skaists gols no zilās līnijas. Tādam viñam arī jābūt - ātrs, precīzs metiens, trafiks vārtu priekßā. Nu, bet mūsu fani jau tādi ir, uzvara - cel debesīs, zaude uzreiz noliek.
Nekur neesmu mūsējos nolicis , un man besij kad tā dara. Nezinu neuzskatu to par skaistu golu. Man goli no zilās līnījas vispār nepatīk , ja nu vienīgi tie kuri lido tieši devītniekā. Pārējie vienkārši meh .

     [+] [-]

, 2018-05-06 01:28, pirms 6 gadiem
Te vienkārßi palasot komentus liekas, ka mēs norvēgus no zonas ārā visu spēli nelaidām. Manuprāt, tas viñu aizsarga komentārs bija adekvāts in cik no pretinieka varētu vēlēties objektīvs.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-06 01:34, pirms 6 gadiem
izredzētais rakstīja: Nekur neesmu mūsējos nolicis , un man besij kad tā dara. Nezinu neuzskatu to par skaistu golu. Man goli no zilās līnījas vispār nepatīk , ja nu vienīgi tie kuri lido tieši devītniekā. Pārējie vienkārši meh .
Nu savukārt es redzu skaistumu arī precīzi izspēlētās standartsituācijās, kā saka - kā pēc grāmatas

     [+] [-]

, 2018-05-06 01:35, pirms 6 gadiem
agrism rakstīja: Nu savukārt es redzu skaistumu arī precīzi izspēlētās standartsituācijās, kā saka - kā pēc grāmatas
Ja neskaita golus no zilās līnijas tad man arī izspēles patīk.

     [+] [-]

, 2018-05-06 01:36, pirms 6 gadiem
Rīt, pēc somiem būs redzams, kas no mums tur šogad būs.

     [+] [-]

, 2018-05-06 07:00, pirms 6 gadiem
наpoд недавнo pаскрыл секрет стpойногo и подтянутогo тела, не занимаясь cпоpтом и без диет лишь с помощью миостимулятора. Этoт спосoб вычитал в одном блoге и pешил cpазу же oпpобовать, результат удивил: за две недели убрал живoт и начали прocтупать кубики, подкачал руки и cпину.Тeпеpь и жeна захoтeла пoпpобoвать, вeдь нe нужнo cидеть на диетах и хoдить в cпоpт зал и цена вoпpоca кoпeeчнaя. Вот тот блог, где подpобнo вcе опиcано --- Блог Домашнего качка