Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Merzļikins: "Teicu, ka nav mana diena, bet Kristers atbildēja, ka ir gan"

Merzļikins: "Teicu, ka nav mana diena, bet Kristers atbildēja, ka ir gan"
Ronalds Ķēniņš un Elvis Merzļikins
Foto: IIHF

Latvijai tiekot pie pirmās uzvaras Dānijā notiekošajā pasaules čempionātā, Elvis Merzļikins tika galā ar 13 no 15 Norvēģijas izlases izdarītajiem metieniem. "Pirmie vārti ir uz maniem pleciem. Otrajos neredzēju metienu, bet arī tas neapmierina," sacīja Merzļikins. Viņam palīdzējis atbalsts no malas.

"Mani personīgi neapmierina sniegums, kuru rādīju pirmajā trešdaļā. Nebiju gatavs pirmajam iemetienam. Protams, bija satraukums, taču tas ir tikai attaisnojums. Savukārt komanda ticēja no pirmās līdz pēdējai minūtei. Tika ieguldīts nenormāli liels darbs, tika bloķēts daudz metienu, aizsargi ļoti palīdzēja un uzbrucēji savu darbu darīja perfekti. Komandas spēle apmierināja, bet savā sniegumā neapmierināja pirmā trešdaļa," pēc uzvaras teica Elvis Merzļikins.

Pirmoreiz viņš kapitulēja cīņas devītajā minūtē, bet Norvēģija pārsvaru dubultoja četras minūtes vēlāk, mūsējiem nonākot iedzinējos ar 0:2. "Pirmajos vārtos – jā, precīzs metiens, taču ir jāņem tuvais stūris. Šveices finālā nevienus tādus neielaidu. Cīrihe centās mest, bet nekad neiemeta. Pirmais ir uz maniem pleciem – vajadzēja ieņemt citu pozīciju. Otrajos neredzēju metienu, bet arī tas neapmierina. Varēju redzēt – vajadzēja labāk pameklēt," pauda Latvijas izlases vārtsargs.

Spēles pašās beigās tiesneši devās skatīties atkārtojumu, lai pārliecinātos, vai ripa neielidoja Latvijas vārtos. Ja galvenais treneris Bobs Hārtlijs un vairāki spēlētāji norādīja, ka viņiem pat šķitis, ka ripa ir bijusi vārtos, tad Merzļikins visu laiku bijis pārliecināts un pat piedāvājis derības. "Tieši sekoju līdzi ripai un redzēju, kā atsitas pret stabu un aizlido man aiz muguras. Teicu spēlētājam, ka varam saderēt, ja viņš grib, jo esmu pārliecināts par 110%, ka ripa nebija vārtos. Viņš saka, ka bija. Tad atraucu: tad saderam, citādi ko tu te strīdies ar mani?"

"Attiecības starp vārtsargiem ir ļoti labas. Nav vairs 90. gadi, kad iešu un Gudļevskim griezīšu kājsargus. Esam draudzīgi un cits citam palīdzam – tomēr katram vārtsargam ir sava pieredze. Pēc pirmās trešdaļas Kristeram teicu, ka nav mana diena. Viņš atbildēja, lai neuztraucos un ka ir gan mana diena, jo pēc viena metiena iesprūda ripa. Turpinām viens otru motivēt, cenšamies palīdzēt. Esam komanda un esam ģimene," teica Merzļikins. Treneru korpuss jau pirms mača bija nolēmis, ka rītdien vārtus sargās Gudļevskis. "Būtu labi gan dot man atpūsties, gan iedot Gudim spēles laiku. Esmu pārliecināts un zinu, ka abi varam komandai palīdzēt."

Merzļikins kopā ar "Lugano" komandu sasniedza Šveices čempionāta finālu, kurā septiņu maču sērijā piekāpās Cīrihes "Lions". Latvijas izlases vārtsargs atzina, ka nogurums jūtams joprojām: "Cenšos smaidīt un cenšos tēlot, ka viss ir kārtībā, taču ir sakrājies nogurums, jo sezona bija gara."

"Bija patīkami, kad līdzjutēji sāka skandēt manu vārdu – tas nozīmē, ka beidzot sāku darīt savu darbu labi. Tas bija tieši pēc diviem mazākumiem, kurus izturējām. Tas bija patīkami un atdeva pārliecību," līdzjutējiem pateicās Merzļikins, kuram šī bija pirmā spēle šā gada pavasarī kopā ar Latvijas izlasi.

Pirms pagājušā gada čempionāta pirmās spēles Merzļikins ārstiem lūdza nomierinošās tabletes, jo satraukums ņēmis virsroku. Šoreiz problēmas nav radušās, tomēr pieradumam liels spēks. "Dakteris pienāca klāt un iedeva tabletes. Paņēmu tradīcijas pēc. Man tās vairs nav nepieciešamas. Uzskatu, ka nav ko satraukties – esmu mājās, esmu priecīgs vilkt Latvijas izlases kreklu un aizstāvēt valsts godu. Nav jāiet un jāspēlē, bet jāiet un jāizbauda hokejs," sacīja Merzļikins.


, 2018-05-05 18:50, pirms 6 gadiem
Super atmosfēra komandā, lai izdodas laba spēle arī Gudijam rīt, kā šodien Elvim.
Es neuzskatu ka Elvi var vainot kādā no vārtu guvumiem, bet paškritika ir laba lieta, tas tikai palīdz izaugsmē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-05 19:20, pirms 6 gadiem
Nu nu, vai tad par tabletēm jāstāsta - pretinieku pārliecībai?
Slēpts komentārs: m.ruu
, 2018-05-05 19:29, pirms 6 gadiem
m.ruu rakstīja: Jā , šoreiz vārtsargs nepavika , drīzāk otrādi.......
Ja v/sargs nepavilktu tad tur būtu daaaudz vairāk kā 2 zaudēti vārti!

Liela nozīme šai uzvarai bija tieši tas ka Elvis savācās un izdarīja to diezgan ātri!
, 2018-05-05 19:29, pirms 6 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: Nu NHL tev nespīd, un aizmirsti, labākajā gadījumā Oberliga kāda pastarīti varēs sargāt vārtus, Šveice jau tāda lauku sēta vien ir.
tutututututu turi muti tu,parašņik
, 2018-05-05 19:36, pirms 6 gadiem
Bija jau sajūta kad vajag otrādi plānu uzlikt varotčikiem , bet ir ok. Elvis ir labs un Gudijs arī ir labs. Vartsargs , draugs ikvienam.
, 2018-05-05 19:39, pirms 6 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: Nu NHL tev nespīd, un aizmirsti, labākajā gadījumā Oberliga kāda pastarīti varēs sargāt vārtus, Šveice jau tāda lauku sēta vien ir.
Kas šitas par nejēgu uzradies....kaut ko komentē,ai tu jau nesapratīsi šī vārda nozīmi....komentē tavā gadijumā ir vemstīties...
gatavojies labāk pirmdien uz gateri...un nedzer plastmasu...
, 2018-05-05 22:02, pirms 6 gadiem
cesinieks777 rakstīja: Kas šitas par nejēgu uzradies....kaut ko komentē,ai tu jau nesapratīsi šī vārda nozīmi....komentē tavā gadijumā ir vemstīties...
gatavojies labāk pirmdien uz gateri...un nedzer plastmasu...
Šitādi pasaules nīdēji parasti nav dabūjuši nokniebties, tad nu arī izgāž žulti internetā.
, 2018-05-05 22:45, pirms 6 gadiem
cesinieks777 rakstīja: Kas šitas par nejēgu uzradies....kaut ko komentē,ai tu jau nesapratīsi šī vārda nozīmi....komentē tavā gadijumā ir vemstīties...
gatavojies labāk pirmdien uz gateri...un nedzer plastmasu...
da necepies pie dupdī kniebējiem,labāk nospied ignorēt un lieta darīta jo šitie varavīksnainie jo tikai vemstās lai mēs kautkādu uzmanību pievērstu
, 2018-05-05 23:11, pirms 6 gadiem
Mani vispār fascinē, kas tos žults gāzējus vēl nav nobloķējuši. Nu pamuļķi. Rakstā pie izlases uzvaras vispār 20 lapas ar komentāriem, bet puse no kkādiem debīliķiem, kas komentē bloķētu lietotāju. Cik debilam jābūt lai speciāli vērtu vaļā bloķēta lietotāja komentāru un pēc tam vēl ar viņu diskutētu, nolaistos līdz viņa līmenim un pēc tam vēl kko tur nīdētu, ka šis pamuļķis.
, 2018-05-06 06:44, pirms 6 gadiem
Interesanti gan Gudļevska teiktais ka deviņdesmitajos viens otram griezuši kājsargus! No kā viņš to saklausījies? Mūsu pusē, apšaubāmi! Tātad savā Kanādā!
, 2018-05-06 07:01, pirms 6 gadiem
наpoд недавнo pаскрыл секрет стpойногo и подтянутогo тела, не занимаясь cпоpтом и без диет лишь с помощью миостимулятора. Этoт спосoб вычитал в одном блoге и pешил cpазу же oпpобовать, результат удивил: за две недели убрал живoт и начали прocтупать кубики, подкачал руки и cпину.Тeпеpь и жeна захoтeла пoпpобoвать, вeдь нe нужнo cидеть на диетах и хoдить в cпоpт зал и цена вoпpоca кoпeeчнaя. Вот тот блог, где подpобнo вcе опиcано --- Блог Домашнего качка
Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.