Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Balcers: "Vienu novācu, un tad arī vārtsargu sanāca novākt"

Balcers: "Vienu novācu, un tad arī vārtsargu sanāca novākt"
Rūdolfs Balcers
Foto: EPA/Scanpix

Spoži Latvijas izlasē un pasaules čempionātā debitējis 21 gadu vecais uzbrucējs Rūdolfs Balcers – viņš atklāšanā guva divus vārtus, tostarp uzvaras, ar 3:2 pieveicot Norvēģiju, kur viņš pavadījis ilgus gadus. "Domāju, ka tik trakus vārtus karjerā vēl nebiju iemetis," pēc spēles teica Balcers.

"Iesildīšanās laikā bija satraukums. Parasti tā nav, bet laikam nostrādāja tas, ka lielā izlase un bija daudz cilvēku. Nekas, pirmajā maiņā izgāju, labi paskrēju, un bija labi," uz debiju pasaules čempionātā atskatījās Rūdolfs Balcers. Viņš izlasei pievienojās tikai pirms izlidošanas uz Dāniju, Rīgā neaizvadot nevienu treniņu. "Bija forši gūt pirmos vārtus jau pirmajā spēlē. Un vispār tās sajūtas – izgājām uz iesildīšanos, paskatījos apkārt un redzēju tikai Latvijas fanus. Tagad jāatpūšas, jo rīt jauna diena."

Latvijas valstsvienībai nonākot iedzinējos, tieši Balcera precīzais metiens tuvajā stūrī ievadīja atspēlēšanos. Savukārt uzvaras ripa nekādus komentārus neprasa – mutes palika vaļā gan komandas biedriem, gan pretiniekiem. "Pirmajos mēs forši izgājām no zonas, pieslēdzās Sotnieks un padeva man tālāk. Es ātrumā metu pa vārtiem, un ripa kaut kur izgāja cauri. Otrajos vārtos papildlaikā iegājām zonā, Džera nometa, es uzvilku uz augšu, tad novācu vienu un ievilku vidū, un tad arī vārtsargu sanāca novākt. Pats biju bišķi pārsteigts," sacīja Balcers. "Domāju, ka tik trakus vārtus karjerā neesmu iemetis."

Balceram duelis bija īpašs – pirms Ziemeļamerikas viņš ilgas sezonas pavadīja Norvēģijā, divas reizes kļūstot par tās čempionu. "Protams, gribējās vinnēt. Kad viņi bija vadībā ar 2:1, katrā maiņā cerēju, ka iemetīsim. Kad Rodža iemeta, tad aizgāja, un pagarinājumā tikai vajadzēja pabeigt," pauda uzbrucējs. "Pārsvarā zinu visus spēlētājus no viņu komandas. Problēmas ar sastāvu, tāpēc daudzi no vietējā čempionāta, un pret viņiem esmu spēlējis."

Debijas sezona Amerikas Hokeja līgā Balceram bija spoža – viņš guva 23 vārtus un sakrāja 48 punktus, kļūstot par Sanhosē "Sharks" fārmkluba "Barracuda" rezultatīvāko spēlētāju. "Kad runājām, man arī Bobs prasīja, kur jūtos vislabāk, no kurienes iemetu visvairāk. Biežāk sanāk no vārtu priekšas. Tikt tur nav viegli, bet pēc tam var iemest, var pielabot. Man arī šķita, ka norvēģi visu spēli darbojās fiziski un neļāva mums tikt uz vārtiem."


, 2018-05-05 17:24, pirms 6 gadiem
Tagad jācer uz Capitals, izslēgs Penguins un uz pēdējām trīs spēlēm cerams piebrauks Bļugers!
, 2018-05-05 17:24, pirms 6 gadiem
Off topic, bet varbūt kādam ir strīms, caur kuru ārzemēs var redzēt visas spēles?
Balcers, protams, zvērs, ka saka!
, 2018-05-05 17:27, pirms 6 gadiem
Feldzis18 rakstīja: Tagad jācer uz Capitals, izslēgs Penguins un uz pēdējām trīs spēlēm cerams piebrauks Bļugers!
Neizslēgs un viņš nebūs šopavasar LV izlases sastāvā
, 2018-05-05 17:30, pirms 6 gadiem
Balceram domāju viss veiksmīgi salikās debijas mačā, par to prieks. Pirmais gols veiksmīgi nospēlēja Soča, atmeta viņam piespēli. Uzvaras vārti nu tas jau bija meistarīgi, bet nevar noliegt arī ļoti veiksmīgi salikās viss, lai šādi iemestu. Bet nedrīkst aizmirst ka svarīgas spēles vēl priekšā, rīt somi jāmēģina nolauzt, pēc tam noteikti 3pt jāņem pret Koreju.
, 2018-05-05 17:42, pirms 6 gadiem
BestLatvianHockeyPlayerEver rakstīja: Off topic, bet varbūt kādam ir strīms, caur kuru ārzemēs var redzēt visas spēles?
Balcers, protams, zvērs, ka saka!
https://www.youtube.com/watch?v=WBn... es IIHF youtube kanala skatos no Iceland
, 2018-05-05 17:46, pirms 6 gadiem
BestLatvianHockeyPlayerEver rakstīja: Off topic, bet varbūt kādam ir strīms, caur kuru ārzemēs var redzēt visas spēles?
Balcers, protams, zvērs, ka saka!
onhockey.tv
, 2018-05-05 17:56, pirms 6 gadiem
Paldies par strīmiem!
, 2018-05-05 18:00, pirms 6 gadiem
Novāca kā īsts snaiperis
, 2018-05-05 18:14, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Balceram domāju viss veiksmīgi salikās debijas mačā, par to prieks. Pirmais gols veiksmīgi nospēlēja Soča, atmeta viņam piespēli. Uzvaras vārti nu tas jau bija meistarīgi, bet nevar noliegt arī ļoti veiksmīgi salikās viss, lai šādi iemestu. Bet nedrīkst aizmirst ka svarīgas spēles vēl priekšā, rīt somi jāmēģina nolauzt, pēc tam noteikti 3pt jāņem pret Koreju.
Latviski riebīgā pieticība lien ārā. Varu pastāstīt arī par CAN-USA, kā katrā golā viss veiksmīgi salikās.
, 2018-05-05 19:28, pirms 6 gadiem
Var būt lieliska fiziskā forma, spēcīgs metiens, precīzas piespēles utt., bet viņā ir jūtams tas.... īpašais talants, kas ļauj refleksīvi nolasīt situāciju un izpildīt labāko no iespējām. Bet nu kur vēl labāk kā debijas spēlē - īstas ugunskristības izturētas
Slēpts komentārs: YYMS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-06 11:23, pirms 6 gadiem
BestLatvianHockeyPlayerEver rakstīja: Off topic, bet varbūt kādam ir strīms, caur kuru ārzemēs var redzēt visas spēles?
Balcers, protams, zvērs, ka saka!
OnHockey.TV | Live hockey streams (KHL, NHL,... vai livetv.sx
, 2018-05-06 12:18, pirms 6 gadiem
Emka953 rakstīja: Novāca kā īsts snaiperis
Novāca kā latviešu streļķis...
Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.