Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātam piesaka arī Jevpalovu

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātam piesaka arī Jevpalovu
Ņikita Jevpalovs un Vitālijs Pavlovs
Foto: LHF

LETA. Latvijas hokeja izlases pieteikumā Dānijā gaidāmajam pasaules čempionātam atstātas vēl divas brīvas hokejistu vietas, piektdien piesakot uzbrucēju Ņikitu Jevpalovu.

Pasaules čempionātam drīkst pieteikt 25 hokejistus, bet pašlaik Latvijas pieteikumā atrodami 23 spēlētāju vārdi. Līdz ar to pagaidām divas vietas palikušas neizmantotas.

Dānijā gaidāmajam turnīram izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs nosauca 27 hokejistu sastāvu, jo komanda joprojām cer par Ziemeļamerikā esošā uzbrucēja Teodora Bļugera pievienošanos. Viņš pašlaik atrodas Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" rīcībā, jo vienība sacenšas Stenlija kausa izcīņā, kamēr Amerikas Hokeja līgā (AHL) hokejistam sezona jau ir noslēgusies. "Penguins" vienībai zaudējot nākamās divas Stenlija kausa spēles, Bļugers Latvijas izlases rīcībā varētu būt ap nākamās nedēļas vidu.

Starp uz Dāniju aizbraukušajiem hokejistiem pieteikumā pasaules čempionātam šobrīd nav atrodami aizsargs Edgars Siksna, kā arī uzbrucēji Oskars Batņa un Gunārs Skvorcovs.

Latvijas izlases kapteinis pasaules čempionātā būs Roberts Bukarts, kamēr viņa asistenti būs aizsargi Oskars Cibuļskis un Kristaps Sotnieks, kā arī uzbrucēji Miks Indrašis un Andris Džeriņš.

Lai arī pasaules čempionāts sākas jau piektdien, Latvijas izlase pirmo maču aizvadīs sestdien, kad pusdienlaikā pretī stāsies Norvēģijas valstsvienība.

Latvijas valstsvienība savas spēles aizvadīs Herningā B apakšgrupas ietvaros, kur bez tās un Norvēģijas spēlēs arī Kanāda, Somija, ASV, Vācija, mājiniece Dānija un Dienvidkoreja. Četras labākās komandas tiks ceturtdaļfinālā.

Tikmēr otrā grupā Kopenhāgenā spēlēs pašreizējā pasaules čempione Zviedrija, kā arī Krievija, Čehija, Šveice, Slovākija, Francija, Baltkrievija un Austrija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs no 4. līdz 15.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

To vietā nākamajā gadā nāks Lielbritānija, kas labāko grupā atgriezīsies pēc 24 gadu pārtraukuma, un Itālija, kas ieņēma pirmās divas vietas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā.

Latvijas hokeja izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

Vārtsargi - Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice), Kristers Gudļevskis (Bridžportas "Sound Tigers", AHL), Matīss Edmunds Kivlenieks (Klīvlendas "Monsters", AHL);
Aizsargi - Guntis Galviņš, Kristaps Zīle, Uvis Balinskis (visi - Rīgas "Dinamo", KHL), Edgars Siksna (Karagandas "Sarjarka", VHL), Kristiāns Rubīns (Medisinhetas "Tigers", WHL); Kristaps Sotnieks (Toljati "Lada", KHL), Ralfs Freibergs (Zlīnas "Aukro Berani", Čehija), Oskars Cibuļskis (Hradeckrālovas "Mountfield", Čehija);
Uzbrucēji - Roberts Bukarts ("Aukro Berani"), Ņikita Jevpalovs, Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis, Vitālijs Pavlovs, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Oskars Batņa, Frenks Razgals, (visi - Rīgas "Dinamo", KHL), Mārtiņš Karsums (Maskavas "Dinamo", KHL), Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Rūdolfs Balcers (Sanhosē "Barracuda", AHL), Rihards Bukarts (Belīnes "Eisbaren", Vācija), Andris Džeriņš ("Mountfield"), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes "Lions", Šveice), Teodors Bļugers (Vilksbāres/Skrentonas "Penguins", AHL).

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-05-04 15:44, pirms 6 gadiem
Mājiniece Dānija un Dienvidkoreja.
Diezgan neloğiskas teikuma beigas, ta ka butu divas rikotajvalstis
, 2018-05-04 16:40, pirms 6 gadiem
Galvenais,ka Bļugers ir,tas nekas,ka pingavīni var arī paņemst sēriju un iet tālāk. Bet nu cerēsim ieraudzīt PČ
, 2018-05-04 16:56, pirms 6 gadiem
Jāpiekrīt Rolandam, bet nu visiem lasītājiem līdz šim vajadzētu būt skaidrs, ka notiek Dānijā, bet ja autors lasa un grib labot, tad pie sastāva Berlīnes Eisbaren pazudis viens burts
, 2018-05-04 17:02, pirms 6 gadiem
Es nesaprotu kāpēc daudzi Vāciju liek augstāk par Dāniju. Dānijai ir stabils vārtasargs, divi NHL uzbrucēji un vairāki spēlētāji no KHL SHL ar zolīdu statastiku.
, 2018-05-04 18:48, pirms 6 gadiem
kur online var skatities usa vs canada?
, 2018-05-04 18:51, pirms 6 gadiem
Live tv.sx
, 2018-05-04 19:02, pirms 6 gadiem
Prātīgs lēmums! Viens no retajiem, kurš var arī kaut ko iebakstīt vārtos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-05-04 20:13, pirms 6 gadiem
girgersons rakstīja: Es nesaprotu kāpēc daudzi Vāciju liek augstāk par Dāniju. Dānijai ir stabils vārtasargs, divi NHL uzbrucēji un vairāki spēlētāji no KHL SHL ar zolīdu statastiku.
par vāciešiem (salīdzinot ar zviedriem un Kanādu) Olimpiskajās spēlēs to pāsu teica. rezultātu jau mēs zinām.
, 2018-05-04 20:15, pirms 6 gadiem
alternativve rakstīja: Galvenais,ka Bļugers ir,tas nekas,ka pingavīni var arī paņemst sēriju un iet tālāk. Bet nu cerēsim ieraudzīt PČ
viens Bļugers neko nemainīs. Ja komanda nevar iemest golu, tad viens Bļugers atbraucot hattrick katrā spēlē nemetīs...
, 2018-05-04 20:38, pirms 6 gadiem
Labi nospēlēt lai tiek uz Spartaku pie mūsējiem.
, 2018-05-04 20:50, pirms 6 gadiem
pieļauju iespēju, ka Jevpalovs ar Balceru varētu "sastrādāties" jo abi pie viena trenera spēlējuši. Tas tā manas domas....
, 2018-05-04 21:15, pirms 6 gadiem
Ceru, ka pēc iespējas ātrāk Pingvīni kritīs ārā!
Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.