Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Amerikāņiem atsaka otrs Van Rīmsdaiks, brauks "Blackhawks" uzbrucējs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Amerikāņiem atsaka otrs Van Rīmsdaiks, brauks "Blackhawks" uzbrucējs
Niks Šmalcs
Foto: USA Today Sports/Scanpix

2017. gada pasaules čempionātā hokejā Amerikas Savienotās Valstis pārstāvēs Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējs Niks Šmalcs, tikmēr atteicis Džeimss Van Rīmsdaiks no Toronto "Maple Leafs", lai gan komandā būs viņa brālis.

27 gadus vecais uzbrucējs Džeimss Van Rīmsdaiks pārstāv Toronto "Maple Leafs", kas Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā sešos mačos piekāpās regulārās sezonas uzvarētājai Vašingtonas "Capitals". Viņš izcēlās ar diviem vārtiem un trim punktiem, bet regulārajā čempionātā Van Rīmsdaiks 82 mačos guva 29 vārtus un sakrāja 62 punktus.

"Atteikt izlasei – tas bija smags lēmums, jo man patīk pārstāvēt savu valsti. Uz pasaules čempionātu brauks mans brālis, un mums nekad nav bijusi iespēja spēlēt kopā, lai gan vienmēr esmu to gribējis," sacīja Van Rīmsdaiks. "Tomēr pagājušajā vasarā nevarēju sagatavoties tā, kā vēlējos, jo atguvos pēc savainojuma. Plus sezona bija garāka, jo piedalījos Pasaules kausā un izslēgšanas mačos. Tāpēc jūtu, ka nepieciešama visa vasara, lai kārtīgi sagatavotos nākamajai sezonai. Tas bija smags lēmums, jo katru reizi, kad varu, pārstāvu Ameriku."

Toties uz pasaules čempionātu brauks 21 gadu vecais uzbrucējs Niks Šmalcs no Čikāgas "Blackhawks", kurš četros izslēgšanas mačos palika sausā, bet regulārajā sezonā 61 spēlē tika pie 28 punktiem, tostarp sešiem vārtu guvumiem.

Šmalcs, kuram tā bija pirmā sezona profesionālajā hokejā, jo pirms tam viņš divus gadus pavadīja NCAA (2016. gada čempions), kopā ar U20 izlasi ticis pie pasaules bronzas. Čikāgas "Blackhawks" viņu draftēja 2014. gadā ar 20. numuru pirmajā kārtā.

Latvija un Amerika tiksies 13. maijā Ķelnē.

ASV izlases sastāvs

Vārtsargi: Konors Helebaks (Vinipegas "Jets"), Džimijs Hovards (Detroitas "Red Wings") un Kels Pītersens (Noterdamas Universitāte).
Aizsargi: Denjels Briklijs (Minesotas štata Universitāte), Denijs Dikeizers (Detroitas "Red Wings"), Noā Henifins (Karolīnas "Hurricanes"), Konors Mērfijs (Arizonas "Coyotes"), Džeikobs Truba (Vinipegas "Jets"), Trevors Van Rīmsdaiks (Čikāgas "Blackhawks") un Čārlijs Makavojs (Bostonas "Bruins").
Uzbrucēji: Anderss Bjorks (Notre Dame, NCAA), Niks Bjugstads (Floridas "Panthers"), Džeitī Komfers (Kolorado "Avalanche"), Endrjū Kops (Vinipegas "Jets"), Kristians Dvoraks (Arizonas "Coyotes"), Džeks Aikels (Bufalo "Sabres"), Džonijs Gudro (Kalgari "Flames"), Džordans Grīnvejs (Bostonas Universitāte), Dilans Larkins (Detroitas "Red Wings"), Kleitons Kellers (Arizonas "Coyotes"), Anderss Lī, Broks Nelsons (abi – Ņujorkas "Islanders") un Niks Šmalcs (Čikāgas "Blackhawks").

Izmantotie resursi:
USA Hockey

  +1 [+] [-]

, 2017-04-28 19:28, pirms 7 gadiem
Sastāvs tiešām labs! Vai Latvijas izlasei izdosies atkārtot 2014. gada spēli?

  +1 [+] [-]

, 2017-04-28 20:23, pirms 7 gadiem
Valčš rakstīja: Sastāvs tiešām labs! Vai Latvijas izlasei izdosies atkārtot 2014. gada spēli?
Tā bija pasakaina spēle no Latvijas puses. Ņemot vērā, ka tagad jeņķu sastāvs daudz stiprāks, būs ļoti grūti.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-28 20:36, pirms 7 gadiem
Bet tikmēr Austrija sagrāva Poliju ar 11- 0 Tgad iet izšķirošāspēle, ja D-Koreja vinne Ukrus tad Kazaki netiek

     [+] [-]

, 2017-04-28 23:57, pirms 7 gadiem
Atkal tas Nelsons. Sočam darbiņš.