Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Krievijas pamatvārtsargs Bobrovskis nebrauks uz Ķelni, iespēja Vasiļevskim

Agris Suveizda

Krievijas pamatvārtsargs Bobrovskis nebrauks uz Ķelni, iespēja Vasiļevskim
Sergejs Bobrovskis pret Sidniju Krosbiju
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Lai arī Kolumbusas "Blue Jackets" piecās spēlēs piekāpās Pitsburgas "Penguins" un izstājās no Stenlija kausa izcīņas, Krievijas izlases potenciālais pamatvārtsargs Sergejs Bobrovskis uz pasaules čempionātu nedosies.

"Apspriedām situāciju ar Sergeju un nonācām pie secinājuma, ka uz šo pasaules čempionātu viņu nesauksim," federācijas mājaslapā citēts Krievijas izlases vārtsargu treneris Rašits Davidovs. "Šī sezona viņam bija piesātinātākā karjerā. Bobrovskis neapšaubāmi ir mūsu izlases vārtsargs numur viens. Viņš vienmēr ir priecīgs spēlēt nacionālajā izlasē, savas valsts labā.

Sergejs ar mums ir aizvadījis trīs pasaules čempionātus, Pasaules kausu, piedalījies olimpiskajās spēlēs. Sarunā ar treneru štābu viņš atzīmēja, ka nepieciešamības gadījumā viņš vienmēr ir gatavs pievienoties mūsu komandai. Pieņēmām lēmumu piesātinātās sezonas dēļ nepārslogot Bobrovski un dot iespēju kā pirmajam numuram pasaules čempionātā piedalīties Andrejam Vasiļevskim."

28 gadus vecais Bobrovskis šajā regulārajā sezonā aizvadīja 63 spēles, atvairīja 93,1% metienu un vidēji ielaida 2,06 ripas, bet Stenlija kausā piecās spēlēs atvairīja 88,2% metienu un vidēji ielaida 3,88 ripas. 22 gadus vecais Vasiļevskis Tampabejas "Lightning" rindās piedalījās 50 mačos, atvairīja 91,7% metienu un vidēji ielaida 2,61 ripu. "Lightning" ar 94 punktiem 82 cīņās Austrumu konferencē palika otrā aiz "play-off" strīpas. Kamēr Bobrovskis bija Krievijas pamatvārtsargs pēdējos trīs pasaules čempionātos, Vasiļevskis piedalījies vien 2014. gada pasaules čempionātā, tajā aizvadot divus mačus.

Krievijas izlase pašreiz sapulcējusies sekojošā sastāvā: vārtsargi – Andrejs Vasiļevskis (Tampabejas "Lightning") un Igors Šestjorkins (Sanktpēterburgas SKA), aizsargi – Aleksejs Bereglazovs, Viktors Antipins (abi – Magņitogorskas "Metallug"), Antons Belovs, Artjoms Zubs, Andrejs Zubarevs (visi – Sanktpēterburgas SKA), uzbrucēji – Sergejs Plotņikovs, Jevgeņijs Dadonovs, Vadims Šipačovs, Ņikita Gusevs (visi – Sanktpēterburgas SKA), Sergejs Mozjakins (Magņitogorskas "Metallurg") un Ņikita Kučerovs (Tampabejas "Lightning"). Komandai pievienosies arī daļa no Krievijas olimpiskās izlases, bet dalību pasaules čempionātā apstiprinājis Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējs Artemijs Panarins.

Atgādinām, ka Latvija un Krievija pasaules čempionātā savā starpā tiksies 15. maijā. Vēl šajā grupā spēlēs arī ASV, Zviedrija, Slovākija, Vācija, Dānija un Itālija.

Izmantotie resursi:
fhr.ru

  +1 [+] [-]

, 2017-04-25 14:25, pirms 7 gadiem
par vatēm vairāk rakstu, kā par mūsējiem.

     [+] [-]

, 2017-04-25 14:34, pirms 7 gadiem
Nakamo NHL varochiku Sorokinu atskaitija?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-04-25 15:51, pirms 7 gadiem
ParSportuLatvijā123 rakstīja: Atceros tak vienu bridi sis ar Gudlevski sitas un bija viena limeni, tagad gan ir galvas tiesu paraks!
Tas, ka Vasiļevskis ar Gudļevski spēlēja vienā komandā, nenozīmē, ka viņi bija vienā līmenī. Vasiļevskis bija atbraucis no Krievijas uz štatiem un viņam bija jāpierod pie Kanādas hokeja, tāpēc sāka AHL.

     [+] [-]

, 2017-04-25 16:00, pirms 7 gadiem
lonja rakstīja: Vari tak nelasīt,ja tik ļooti sirsniņa sāpes,piem.,pat neesmu izlasijis rakstu par dacjuku un Kovi operāciju...A par LV izlasi info ir pārpārēm,pietrūkst tikai aprakstu,cik kurš hokejists reizes dienā kakā
Ja tu būtu sieviete,es teiktu,ka tev menčuki sākušiesĀ,nu džekam varētu būt,ka sen neesi dabūjis
Es nelasīju. Tik iepirdu komentu
"dabūšanu" šeit neapspriedīsim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-25 16:26, pirms 7 gadiem
Krieviem manāms patriotisma panīkums. 90. gadi atgriežas?