Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Nummela: "Par Rīgu un Minsku balsoja mazās un eksotiskās hokeja valstis"

Rolands Eliņš

Nummela: "Par Rīgu un Minsku balsoja mazās un eksotiskās hokeja valstis"
Hari Nummela
Foto: AOP

Somijas Hokeja federācijas prezidents Hari Nummela savas valsts medijiem atklājis, ka IIHF kongresā pēc zaudējuma Latvijas un Baltkrievijas kopējam pieteikumam Somijai piedāvāta izvēle starp 2022. un 2023. gada PČ rīkošanas tiesībām, kā arī Rīgas un Minskas uzvara balsojumā aizsākusi diskusiju par to, vai nebūtu nepieciešamas izmaiņas lēmumu pieņemšanas sistēmā.

Hari Nummela telefonintervijā no Ķelnes somu medijiem izteicās, ka IIHF vadība uzreiz pēc balsojuma, kurā Rīga un Minska uzvarēja ar 55 balsīm no 107 , piedāvājusi Somijai piešķirt PČ rīkošanas tiesības kādā no nākamajiem gadiem, lai gan sākotnēji Somija nemaz tam nebija pieteikusies. Nummela izvēlējies 2022. gadu, kad notiks arī ziemas olimpiskās spēles Pekinā, taču pagaidām pastāv neskaidrības par NHL dalību Phjončhanas un attiecīgi arī Pekinas olimpiādē. Tādēļ, kā norādījis Nummela, var sanākt, ka 2022. gadā spēcīgākais izlašu turnīrs tik un tā būs pasaules čempionāts, kurā pēc NHL regulārās sezonas beigām tāpat kā līdz šim ieradīsies daļa Stenlija kausā netikušo hokejistu.

Nummela atzina, ka zaudējums balsojumā par 2021. gada PČ bijis niecīgs, taču reizē viņš arī izteicās, ka tas raisījis jaunas diskusijas: „Šis balsojums noveda pie sarunām par lēmumu pieņemšanas sistēmas maiņu un iespējamiem uzlabojumiem.” Nummela norādīja, ka, viņaprāt, Somijai bijis lielo hokeja valstu atbalsts, kamēr mazākās IIHF dalībvalstis, to vidū arī eksotiskās hokeja zemes, uz kurām PČ elites divīzijas norises vieta īpaši neattiecas, pārsvarā balsojušas par Rīgas un Minskas kopējo pieteikumu.

Savukārt Somijas Hokeja federācijas izpilddirektors Mati Nurminens bija apmierināts ar kongresa gala iznākumu: „Mēs pratām pārvērst negatīvu rezultātu pozitīvā. Beigu beigās man ir gandarījuma sajūta, lai gan balsojumā, kuru uzskatījām par svarīgāko, zaudējām.”

„Var teikt, ka mēs paveicām burvju triku, izvelkot trusi no cepures,” Nurminens raksturoja kongresa gaitā veikto Somijas pieteikšanos uz 2022. gada PČ. „Tādējādi mēs sev ļāvām izvairīties no vēl viena gatavošanās un prezentāciju procesa, turklāt IIHF kongresā par mums tika nobalsots vienbalsīgi.”

Nurminens izteicās, ka PČ rīkošana Somijai ir ļoti svarīgs pasākums, taču atgādināja, ka sportiskajā ziņā spēlēšana savās mājās Somijas izlasei sen nav nākusi par labu. Somija ir uzņēmusi pasaules čempionātu septiņas reizes, bet nevienā no tiem nav tikusi labāko trijniekā. „Toties esam pratuši turnīrus noorganizēt finansiāli ļoti izdevīgi,” piebilda Nurminens.

Izmantotie resursi:
https://www.aamulehti.fi/urheilu/ju...
Suomen täpärä äänestystappio jääkiekon...

Slēpts komentārs: aigar21bab

  +9 [+] [-]

, 2017-05-19 19:27, pirms 7 gadiem
aigar21bab rakstīja: Lohs
Prieks iepazīties!

  +6 [+] [-]

, 2017-05-19 19:48, pirms 7 gadiem
vai tad krievija nebalsoja par brāļiem baltkrieviem? tad sanāk ka somi arī krieviju uzskata par eksotisku

  +4 [+] [-]

, 2017-05-19 19:51, pirms 7 gadiem
Ļoti atgādina vienu sportacentrs lietotāju, bet šis ir ticis amatā!

  +6 [+] [-]

, 2017-05-19 20:00, pirms 7 gadiem
placis rakstīja: vai tad krievija nebalsoja par brāļiem baltkrieviem? tad sanāk ka somi arī krieviju uzskata par eksotisku
Krievija 100% balsoja par Somiju. Kā nekā Helsinku galvenā arēna Putina drauģeļiem pieder

  -1 [+] [-]

, 2017-05-19 20:08, pirms 7 gadiem
Vo sukas, kkas veel nepatiik. Ta jau reti chempis notiek lv.

     [+] [-]

, 2017-05-19 20:16, pirms 7 gadiem
Nevar vinam nepiekrist, par elites norises vietu tiesam vajadzetu laut balsot ta briza Top 20, kada dala tur parejam, kaut kada Australija vai Spanija, nevinas kadreiz bus elite neka, ka ari vinu skatitaji tapat nekur nebrauks un palielam vinam tas vienalga.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-19 21:08, pirms 7 gadiem
Zombijs rakstīja: Nevar vinam nepiekrist, par elites norises vietu tiesam vajadzetu laut balsot ta briza Top 20, kada dala tur parejam, kaut kada Australija vai Spanija, nevinas kadreiz bus elite neka, ka ari vinu skatitaji tapat nekur nebrauks un palielam vinam tas vienalga.
Skatos, pērtiķbolisti, kā vienmēr, ir ar kaut ko neapmierināti

  +1 [+] [-]

, 2017-05-19 21:34, pirms 7 gadiem
Somi laikam tikpat iedomīgi, kā Igauņi.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-19 21:35, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Par Australiju kļūdies, jo jau vairakas reizes esmu noverojis, ka vienmēr austrāļiem ir savs fanu pulciņš, lai arī čempionāti parsvarā notiek Eiropā. Papildus varu bilst, ka autraļu izlases visos līmeņos iet uz augšu.
Šis labs.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-19 21:46, pirms 7 gadiem
es1ns rakstīja: Somi laikam tikpat iedomīgi, kā Igauņi.
Latviešiem atkal visi iedomīgi. Somu vietā mēs būtu tikpat "iedomīgi".

  -2 [+] [-]

, 2017-05-19 21:48, pirms 7 gadiem
a_burts_hokejdievs_795951075396374529 rakstīja: Skatos, pērtiķbolisti, kā vienmēr, ir ar kaut ko neapmierināti
Ar ko tieši viņš ir neapmierināts?
Un pēc kā izskaitļoji, ka viņs ir pērtiķbolists ?

Padalies! Es pats nebūtu iedomājies ne vienu, ne otru, bet kur nu man tik spožu detektīva prātu

  +2 [+] [-]

, 2017-05-19 21:53, pirms 7 gadiem
redz cik labi, ka arī "mazās" valstis var ko ietekmēt, ne tikai "lielā" somija. somiem jau nesen bija pč, ar tukšām hallēm dārdzības dēļ
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-05-19 22:20, pirms 7 gadiem
Ko līdz Kanādas balss, ja Gabona un Džibuti vienoti balso pret?

  -1 [+] [-]

, 2017-05-19 22:22, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Es domāju, ka viņš ir neapmierināts ar zināšanu līmeni par hokeju. Tāpēc automātā šo ieliek pērtiķu kārtā. es1ns arī nav nekāds Mendeļejevs hokejā
Kāds tur sakars ar zināšanu līmeni. Tas šķiet tikai loģiski, ka Spānijai, Austrālijai un Mongolijai nebūtu jābalso par lietām, kas uz tām vispār neattiecas. Tiešām ko tādu nav iespējams pateikt bez hokeja ienīšanas un "pērtiķbola"?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-19 23:04, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Redz, LHF biedri arī ir visādas fizkultūras un sporta apvienības un visiem ir vienāds balsu skaits. Kam tad tavuprāt būtu jālemj par LV hokeju - Dinamo un Kurbadam, lai visi pārējie iet dēt? Tai IIHF kongresa jau nelema tikai par elites PČ, bet par visiem pārējiem čempjiem arī. Tad jau tik pat labi Somijai nav jālemj par Australiju un Spaniju. Pedejā no jaunajam valstīm, kas tur iestājās, ir Nepāla. Biedri ir daudz, bet tikai labakie piedalās PČ un pārējie arī cer tur nokļūt. Tas nav tik vienkārši, Sword.
Pirmkārt, salīdzinājumam ar LV hokeju īsti nepiekrītu. Elites hoķa norises vieta ir specifiska padarīšana, uz Nepālu tas neattiecas absolūti nekā.

Otrkārt, vai tad par to runa Varbūt Tev taisnība un vajag Nepālai spriest par elites hoķi. Ja kāds domā citādi, tad tam kāds sakars ar pērtiķbolistu sazvērestībām?

     [+] [-]

, 2017-05-19 23:04, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Tā diskusija par elites samazināšanu izraisījās ne jau dēļ Somijas vai Kanādas, bet dēļ tā, ka bija fantastisks apmeklējums(tv REITINGI) 1divA čempī Ukrainā. Tika apspriests kā viņu padarīt vēl pievilcīgāku un vienkāršakais ir to pastiprināt ar elites komandām. Domaju, ka arī leišos nākošgad būs labs čempis div1b. Ungāros arī.
Championship Division I Group A pedejos gadus ir loti apmeklets del ta ka sis grupas komandas ir praktiski kaminvalstis, ja to sarikotu kad grupa noklus atkal Koreja, Japana vai kaut vai Lierbritanija noturesies un tur sarikos PČ apmeklejums sinis valstis butu nekads, OK Koreja varbut uzmajinieku spelem bus skatitaji, tacu citas tuksa halle, ja nenorikos brivparigos karodzinu vicinatajus.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-19 23:42, pirms 7 gadiem
MOKA rakstīja: Vo sukas, kkas veel nepatiik. Ta jau reti chempis notiek lv.
Latviski būtu " Re kuces", cieni savu valodu !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-23 13:58, pirms 7 gadiem
DOOOOOOH b**ģ kā tad mazās valstis lai attīsta to hokeju?

šis somu tirliņš laikam grib lai PČ vispār ntoiek tikai starp Kanādu, ASV, Krieviju, Zviedriju, Čehiju un Somiju, un lai visi dr**ž Somiju, kas ar saviem 5 miljoniem iedzīvotāju ātri pad***s jebkurai lielākais valstij.

Manis pēc lai rīko kaut Mongolijā, ja tas nozīmē, ka hokejā parādīsies vaizvien vairāk spēcīgas valstis.

Piemēram ;cempois Francijā pierādīja, ka vājā Francijas izlase nemaz tik vāja nav, kad saņemas. Bet lai saņemtos vajag motivāciju, skatītājus, atbalstu un lai valsts dzīvo tam līdzi.

Kas viņiem Somijā hokejs trūkst? Kanādā un ASV tik ļoti netrūkst, ka tur pat labākos spēlētājus negrib laist spēlēt ne PČ, ne Olimpiskajās.
Bet Latvijai trūkst. Baltkrievijai trūkst. Pat Slovākijai trūkst. Čempionāti šajās valstīs nesši augļus. Somijā - nenesīs neko.